tisdag 17 februari 2015

Ojojoj

Ujujuj.. Här har det varit full rulle i arbetsrummet i helgen må ni tro. Min dator gick inte att slå på i fredags. Alls. Den har levt på övertid, till åren och total fullknökad med bilder och filer för både blogg, butik och privat så det har varit ett under att den levt så länge. Och har klagat högljutt när jag knarrat igång den varje morgon. Fram tills i fredags alltså, då ville den inte alls längre. Som tur var gick allt att rädda tack vare min kunnige make som har tummen där den ska sitta när det gäller sånt. Det har inte jag kan jag säga, inte installation och omhändertagande i alla fall, bara användande.

Men - min nya dator är en Mac.. Den där med äpplet på ni vet.. Och i vissa lägen är jag en riktig bakåtsträvande dam som förvisso inte har nåt emot förändringar men har vissa förutfattade meningar. Som ansåg att en Mac vill jag INTE ha, jag har haft en vanlig dator sedan urminnes tider och behöver inte nåt fancy schmancy. Ja, ni hör ju.. Fast jag är löjligt barnsligt stolt att kunna meddela att det kanske inte var så dumt ändå. Jag klarar av den redan första dagen! Lite ovant förstås, kan inte alla kommandon och funktioner men det rullar på. Är jag inte lite duktig ändå? ;-)

Mac:en är tyst som en mus, min förra lät som en trilskandes traktor och bäst av allt - MINA BILDER TILL BLOGGEN ÄR SOM JAG REDIGERAT I LIGHTROOM! Låter lite krypiskt nu men jag har haft megastora problem med bilderna till bloggen som inte behållit min redigering utan lagt sig till med olika gråtoner och inte alls som jag velat ha dem. De blir fortfarande lite mörkare som Blogger gör dem tyvärr men inte så mycket att göra åt...

Hursomhelst - i helgen gjorde vi nåt helt annat jag och dottern än att titta maken över axeln när han jobbade i arbetsrummet. Vi bakade chokladbaguetter. Fantastiskt gott och det där med nutella gillade Filippa.. Ja, ni ser ju..

Och så grattis till Annelie som vann tävlingen om priser från Jotex!

 Mia

Inga kommentarer: