tisdag 21 oktober 2014

Barnrum makeover

När Filippa började förskolan började hon också med nåt nytt hemma. Sova i mammas och pappas säng. Nåt helt nytt för oss alla tre eftersom hon sovit i egen säng från dag ett när hon föddes så vi blev bokstavligt tagna på sängen men jag har inte haft hjärta att leda tillbaka henne till sin egen utan tyckt att hon uppenbarligen behövt trygghet.

Men så har vi märkt att hon gjort det till en vana och eftersom den sista tiden bestod av mycket sparkar i sömnen såpass att maken en natt fick en hård spark på munnen och jag en på kinden så kände vi att det var dags att börja sova i sin egna säng igen.

Och i en förhoppning om att göra det lite mysigt och fint så unnade jag henne söta mobiler från butiken och gjorde en budgetlösning med sänghimmel. Himmeln består i två gardinlängder som tillsammans kostade 29 kr. Fästet till väggen (gardinfäste) kostade 15. Inga pengar alls men mycket uppskattat! Tyvärr hjälpte det inte till att få henne att vilja sova i sin egna säng men det löste sig ändå.

Så nu sover vi gott i våra egna sängar och så mycket bättre. Vilken fantastiskt skillnad att få sova utan att värja sig! Slutet gott, allting gott (peppar peppar).

 Mia

2 kommentarer:

Anonym sa...

Sååå sött barnrum - Rena drömmenm :)
/Kram

Pst...Din kommentar lyckades min vän (som hjälper mig) radera :( hade nämnligen flera spam!

Annas skattkammare sa...

Så otroligt mysigt och fint det blev!
Har en dotter som kommer in till oss nästan varje natt, så jag är väldigt nyfiken på hur ni gjorde för att få henne att sova i sin egen säng?
Kram Anna