onsdag 22 maj 2013

Mitt kommande kök!Tack för tips om musterier! Det blir hela vägen till Borås för vår del i så fall. Kanske inget man gör ofta men vore kul att testa i alla fall.

Från äpple till kök! Det jag nog längtar allra mest efter i nya huset är vårt nya kök! Lite litet men vi har valt att inte göra det större, då skulle vi få tumma på det stora härliga vardagsrummet och det vill vi inte. Inte heller vill vi bygga ut, huset räcker gott och väl till för oss.

Däremot väljer vi att flytta ut köksbordet, som jag skrivit om tidigare, till vardagsrummet till matsalsdelen så istället för köksbord och matbord har vi "bara" ett möblemang. Och egentligen, varför ska man ha flera om man klarar sig med ett? Vårt klaffbord är stort som ett matsalsbord och rymmer många. Vill man ha ännu fler gäster ställer vi helt enkelt till ett bord till i det stora vardagsrummet.

Hursomhelst blir köket ett arbetskök om man kan beskriva det så. Ena väggen ser ut som ovan, andra väggen blir det nederskåp och öppna hyllplan samt vår Gorenjekyl (ser ut som Smeg men kostar bara en bråkdel jämförelsevis) intill. Vi kompletterar Gorenjen genom att spara den gamla kyl/frysen och placera den i källaren.

Den gamla pärlsponten sparar vi fast målar vit och kompletterar med mer pärlspont där de gamla överskåpen satt, där vi vill ha öppna hyllplan för att få det lite luftigare. Och så ny köksinredning i gammal stil  med hintar av femtio/sextiotalsstuk eftersom huset byggdes -63. Porslinsho och vacker gammaldags blandare. Vi behåller planlösningen i princip exakt som den sett ut i 50 år och det tycker jag om, det storgillar jag!

 Mia


4 kommentarer:

Nazima sa...

Kommer garanterat bli hur snyggt som helst!
Gällande både matsalsbord och köksbord har vi valt att göra som ni.
Eftersom vårt kök ligger i öppen planlösning med vardagsrummet så har vi matbordet i en slags alkov/veranda som blir som en matsal.
Vi har ett ekbord med 6 skinnklädda stolar och med utdragsskivor har vi plats för 13 gäster....
Vi är supernöjda!
Stort lycka till nu!
Kram

Anonym sa...

Snyggt...........
Spännande att få följa med och se hur allt blir.

Vitt och Blått sa...

Köket tillsammans med badrum var nog mina absoluta favoritrum att göra!!! Vårt kök är fem är nu, helt otroligt! Vi har pratat om att byta lite kakel och småsaker på sikt. men absolut inte nu! Men det finns ju inget bättre än att planera och drömma! Lycka till!
Kram Ewa

Villa Björkenäs Backen sa...

Lycka till !
Ska bli spännande att få följa !
Ha en fin dag!
Kram