måndag 8 april 2013

Vilken soffa?Bilder med tillstånd från Ikea.

Vår nuvarande soffa är totalt slut och därför tar vi inte med oss den till nya huset i sommar. Men vad ska man köpa istället? Ektorp och Karlstad är två prisvärda alternativ men finns det fler? Och hur är de efter ett par år, håller de? Och hur funkar det verkligen med vita soffor? Vi täcker ju soffan förvisso med en filt eller överkast medan Filippa är liten men ändå?

Mia


6 kommentarer:

Katrine sa...

Hei Maria,

Jeg kan absolutt anbefale Karlstad. Vi har hatt vår i snart fire år, og den følger med på flyttelasset om noen uker. Ryggputene blir uformelige etter en tid, men da er det bare å snu dem rundt og bytte plass. Vips er sofaen fin igjen.

Vi har en brun Karlstad, men hvit er absolutt veldig fin. Trekket kan vaskes i vaskemaskin, og så kan det være smart å følge med om IKEA har sofatrekk på tilbud. Da har du et ekstra på lager hvis en stygg flekk ikke vil forsvinne.

Lykke til med sofavalget, og flyttingen! :-)

Emmy sa...

Vit soffa är bäst tycker jag. Går ju att tvätta klädseln i 60 grader och den blir ju inte blekt heller som färgade klädslar blir vid mycket tvätt. Vi har en Karlstad och har satt på snyggare stålben istället för de som kommer med (finns på Ikea )

Anonym sa...

Vi har en Karlstad i vårt TV-rum men med en klädsel som går ner till golvet. Jag tycker nog inte att det är någon vidare kvalitet så jag hade nog satsat på något annat om det var till vardagsrummet. Av de två tycker jag att Karlstad är snyggast. Kram Linda

Anonym sa...

Har haft en vit Nikkala (gammal modell) och en vit Kivik och tyvärr är IKEAs soffor inget jag kan rekommendera. Kuddarna tappar formen och tyget ser slitet ut ganska lätt. Och alla tycker ju olika om vitt men de blir smutsiga lätt även utan barn...vi är skitigare än vi tror med strumpor, kläder osv. ;) Jag hade nog satsat på en billig variant av Howard från ex Trademax eller Furniturebox i en ljus lite spräcklig färg som skapar rymd men ändå döljer den där vardagssmutsen :)

Photo by Maria sa...

Jag har ingen av sofforna men har en kompis som har en Ektorp, hon har haft den i flera år i sitt vardagsrum och den är lika skön än.. Det som är plus med Ektorp är ju att man kan tvätta överdraget och om man vill byta till annan färg.. Min kompis har en vit och haft den sedan yngste sonen var rätt liten, och nu med både hund och små barn barn och den ser lika fräsch ut =)

Jag gillar Ektorp..

Kram Mia

Brollan 63 sa...

Hej!
Vi har haft en Ektorp i många år och är supernöjd. Klädseln är vit manchester och den är tvättad ett otal gånger. Soffan ser i stort sett ny ut efter varje tvätt. Vi sitter (eller ligger) i soffan varje dag och dottern äter gärna framför tv på kvällarna.
Paula