lördag 6 april 2013

Köksplanering
Bilder med tillstånd från Ikea.

Åå vad jag är glad för vårt hus, inget märkvärdigt sådant egentligen men ett mycket praktiskt, välplanerat och lättskött och sånt gillar jag! Det blev alltså inget gammalt rött hus med vita knutar som kanske en del tror (efter att ha varit på mååånga visningar och mååånga ruckel) utan istället föll vi pladask för det praktiska huset med stort P. Och eftersom huset är byggt -63 kommer vi inreda vitt vitt vitt med en lätt dragning åt -50/60-tal, plocka fram trägolv om det finns (vilket vi tror), nytt kök i gammal stil och renovera lite enkelt.

Jag ska skona er från alla praktiska detaljer, ni vet att jag går igång på sånt om ni läst min blogg länge, men ni kommer få ta del av dem allteftersom. Och det är mycket som är praktiskt inte bara med huset i sig utan läget likaså med det mesta vi behöver inom bara några minuters gångavstånd. Ica (öppet 7-22 varje dag!), dagis och grundskolan kan vi gå till på 3-7 minuter!

Men eftersom det finns en familj som fortfarande bor kvar i vårt -60-talshus så vill jag inte visa upp allför mycket av huset ännu med hänsyn till dem. Lite blir det förstås men lite begränsat än så länge. Och nu, nu kör vi igång köksplanering!

♥ Mia

7 kommentarer:

lallbacken sa...

hej mia. meeeeeen gud vad kul att få följa med på husresan ;)
/mia

Karin A sa...

Vad kul att ni köpt hus Mia - grattis! När flyttar ni in? Ska bli kul att läsa mer om huset framöver. Kram Karin

Milla sa...

Superkul Mia, grattis till huset!! Vi hänger med förstås! kram milla

Anonym sa...

Vi blev nyligen klara med en mycket efterlängtad köksrenovering. Ett tips är att försöka renovera köket innan ni flyttar in om ni har möjlighet. Vi var utan kök i 2,5 månad (vi valde ett platsbyggt kök) och det var oerhört jobbigt. Kram Linda

blockethuset sa...

Oj vad roligt att planera ett kök...det var det roligaste i hela vår renovering! Dottern köpte också hus förra året...nytt kök igen. Har du kollat Ikeas nya kök de släpper i sommar...ursnygga!

Photo by Maria sa...

Åh vad roligt, Grattis till husköpet..
Nu börjar det roliga, inredning!!

Kram Mia

Nazima sa...

Grattis till huslöpet! Gud va kul! Ser fram emot att följa er i inflytt och renovering!

Kram Nazima