onsdag 30 januari 2013

Ögonstenen - alla barn har rätt att se!"Idag får många barn i Sverige inte glasögon. Det tycker vi är helt fel. Men det finns många sätt att hjälpa fler barn att få glasögon. Skriv på för att just ditt landsting ska ge gratis glasögon till barn. Tills politikerna tar sitt ansvar skänker vi genom Ögonstenen™ glasögon till barn upp till 8 år."


Självklart ska alla barn ha rätt att se. Men så är det tyvärr inte. Alla har inte pengar till detta och möjligheten att ta sig råd. En självklarhet, tänk dig själv om du inte kunde se! 'Idag erbjuder inget landsting gratis glasögon till barn.

Ögonstenen är ett initiativ från optikerkedjan Smarteyes och det hela började med att Majblomman, som ger bidrag till utsatta barn, rapporterade att landstinget inte tar sitt ansvar för våra barn gällande att se till att alla får glasögon. Därför startades Ögonstenen där barn upp till 8 år med synfel får gratis glasögon. 2012 fick Smarteyes genom Ögonstenen utmärkelsen Årets blommande företag av Majblomman.

För att en folkomröstning ska bli till krävs minst 10 000 namnunderskrifter från röstberättigade i ett landsting. Jag har skrivit på, gör du det också, här!

♥ Mia

Inga kommentarer: