söndag 3 juni 2012

TÄVLING!

Bildkollage av bilder med tillstånd från Vileda/Grayling
Ibland får jag lite nyheter och favoriter från Vileda för att testa och nu var det dags igen. Jag gillar inte att städa men att ha det rent och testar därför gärna deras produkter.

Jag gillade alla produkter men den mest intressanta produkten denna gång var moppen som man fyller på rengöringsvätska i och gör rent golvet i ett svep. För de där gångerna man inte hinner eller orkar ta fram dammsugaren och våtmoppen - före ett kalas eller middagsbjudning kanske? Jag tyckte faktiskt golvet kändes fräschare och renare än med dammsugare och våttorkning så tummen upp!

Jag fick möjligheten att lotta ut 3 kit med denna mopp och tillhörande rengöringsvätska. Vill du vara med? Skriv då ditt bästa städtips så får vi se om lyckan är på din sida! Tävlingen pågår till och med 14 juni.

Denna gång fick jag; "Wettex Classic: - Wettex Classic lanserades i Sverige 1949 och är en diskduk som suger upp 15 gånger sin egen vikt. Diskduken består av enbart naturmaterial och bryts ner efter 6 veckor på komposten.  Wettex Classic kan även tvättas i upp till 95 grader och sedan återanvändas. Vileda Super Grip - Vileda Super Grip är en kraftig hushållshandske som tack vare den oklorerade utsidan ger ett bättre grepp.  Skummaterialet ger en följsam och absorberande handske som med sitt bomullsfoder ger en torr och bekväm känsla för handen. Handsken är tillverkad av 100% latex och är perfekt för områden där det behövs extra skydd, t ex vid rensning av avlopp.   Vileda badrumssvamp – PUR Active - Viledas badrumssvamp består av två ytor. Den innovativa skrubbytan tar bort kalk och ingrodd smuts utan att repa några ytor. Svampens andra sida absorberar upp fukt och vätska och lämnar ytorna torra. Svampens form gör det enklare att komma åt i alla hörn och runt vattenkranar och andra svåråtkomliga ytor. Vileda PUR Active behöver inte heller några rengöringsmedel för att göra rent. Vileda Extra Power - Svampen Vileda Extra Power är det bästa vapnet mot tuff och inbränd smuts. Tack vare den innovativa 3D strukturen gör svampen effektivt rent stekpannor och ugnsformar. Svampen är även enkel att rengöra och skölja ur. Vileda Micro & Shine -Med fönsterduken Vileda Micro & Shine kan du snabbt och enkelt vårputsa dina fönster. Duken har två sidor i olika mikrofibermaterial - en frottésida för den grövre smutsen och en fin blank sida att polera och eftertorka med. Dina fönster blir snabbt skinande rena och duken kan med fördel även användas för spegelrengöring. Tvätta fönsterduken utan sköljmedel i 40 grader." 


 Mia

45 kommentarer:

Fynda och Fixa sa...

Hm...jag som just städat rent hela tvättstugan. Då märker man att man inte har rätt städgrejer så ett nytt kit vore verkligen på sin plats :)

Bästa tipset?! Tycker jag är att inkludera hela familjen i städningen. Alla kan göra något. Det blir roligare och det går mycket fortare!

Aquilejans sa...

Bra städgrejer kan man aldrig få för mycket av. Ett tips är att städa lite oftare så blir inte tvätthögarna så stora och dammråttorna så många;)

ANNAS TÄVLINGSTIPSARBLOGG sa...

Har tipsat om tävlingen här

http://molnboanna.blogg.se/2012/june/vileda-146.html

Jag är inte med och tävlar

Spacegirl sa...

Mitt bästa städtips är att använda bakpulver och ättika att rengöra spisen med.


Blanda bakpulver och ättika, häll blandningen kring plattorna.
Låt det bubbla och fräsa och torka sen.

Spacegirl_@spray.se

Elisabeth sa...

Hej Maria!

Tycker det låter som en toppen produkt som jag mer än gärna hade testat.

Mitt bästa städtips är lite märkligt men funkar alltid för mig. Det är att alltid städa innan jag ska göra något (oftast roligt). Jag blir på så vis motiverad och lite stressad, städningen blir gjort, det går undan och framför mig har jag en liten belöning.

Ett exempel är att jag alltid hets-städare hemmet sekunderna innan jag ska iväg på semester. Sambon blir aldrig klok på mig men jag älskar att städa för att sedan bli belönad. Att man sedan kommer hem till ett rent hem är fantastiskt!

Alltså, bort med lång städdagar och kör många små powerstädningar innan en lunch på stan eller något kul!

Kram kram
Elisabeth
Elisabethmeline@hotmail.se

yaiza aho/yaiza2000@hotmail.com sa...

när jag skurar mina golv så blandar jag alltid ner en kapsyl med klorin i skurvattnet, det luktar fräsht och blir renare, det viktiga dock är att se till att ens golv inte är känsligt, men då jag har ett gammalt vitt plastgolv så passar det super att få bort all smuts med, plus att jag märker att dammet håller sig borta lite längre.

och med småbarn hemma som här, så skurar jag hallen varje dag flera gånger om dagen, och för att slippa dra fram skurhinken varje gång och slösa med skurmedel så skulle moppen passa perfekt hemma hos oss :)

Annika - drömmen om 11 barn sa...

Vilken kanontävling - precis vad jag behöver!

Bästa städtipset blir faktiskt att städa lite varje dag. Ta t.ex. ett rum varje dag, då blir det aldrig nån mastodontstädning där man får avvara en hel helg för bara städning.

Kram Annika
familjenpettersson@hotmail.se

Lotta sa...

Eftersom jag har fibromyalgi är dammsugaren och jag inte bästa vänner precis. Vad gör man då när maken jobbar och dammråttorna springer över golvet?
Ja, man kan ju gå ut eller sitta och blunda... Men jag har införskaffat mig en fibermopp och använder den istället för dammsugaren. Ett varv med torr mopp och sen en sväng med moppen fuktig av såpavatten.
Inte så tungt som dammsugaren och dessutom tystgående så man kan lyssna på radion samtidigt!

Anders sa...

Jag är med. Ja även män behöver städa :-) Mitt bästa städtips är att se till att städprodukterna är fräscha, annars drar du bara runt smutsen.
Vi ångmoppar mycket hemma hos oss och de blir en bättre luftfuktighet i hemmet av det.
Hoppas på tur att vinna. För med små barn på golvet måste man hålla rent.
Ha De!

anderslukas@hotmail.com

The Life Of Yarp sa...

Jag gillar ju faktiskt att städa, hehe, men ibland är jag för slö för det helt enkelt. Då drar jag på lite musik, tar på mig mina Hello Kitty tofflor och klär ned mig till trosor och linne. Då går det undan med städningen!

Kram Nathalié
n.teodorson@gmail.com

Veronica sa...

Mitt bästa tipps är att lägga citron skivor i bubbelvatten för då luktar det ny städat. Använd sjöljmedel i dammtrasan när du dammar av tvn =)

chanette *pixi-jo* sa...

he he kanske lite elakt men jag brukar muta min 21 åriga syster med diverse saker så hjälper hon mig städa.. bästa tipset från mig om man inte orkar själv ha ha

chanette81@hotmail.se

Ingrid - Mamma till Zelda sa...

Jag är gärna med!

Mitt bästa städtips är att ta en våt trasa och torka fönsterrutor/speglar med innan man använder fönsterputs, så löser det upp den värsta smutsen först och de där envisa "flugskitarna" stannar inte kvar efter man torkat :)

Kram, Ingrid

lilla_ingrid1@hotmail.com

Anonym sa...

Städa städa varje torsdag det tycker jag är kul speciellt bra blir det med städförkläde och bra musik.
jeanette28@spray.se

Lolla Johansson sa...

Jag är gärna med och tävlar. Jag gillar faktiskt att hålla rent efter mig och att städa tycker jag är roligt. Har jobbat som städare dessutom.

Mitt bästa städtips är att alla i familjen kan hjälpas åt. Ju fler du är, desto roligare blir städningen. Alla kan göra någonting, oavsett ålder och kön. Ett annat mycket BRA tips: ta en skur hink, häll lite citron vatten samt ätika så lovar jag dig att även om dom svåra fläckar på väggarna försvinner (ett tips jag fick av min moster).. länk till inlägget: http://lolliitaah.blogg.se/category/tavlingar.html

Anonym sa...

Denna tävling vill jag gärna delta i!
Mitt bästa städtips är att droppa några droppar av en eterisk olja som man gillar på en liten tygbit som man trycker in i dammsugarpåsen, det doftar jättegott i rummet då du dammsugit klart!

Maria
hatti_fnatti@hotmail.com

Helen sa...

Skulle verkligen behöva lite nya städprylar. Mitt bästa städtips är att ta ett rum i taget; hotellstäda-ta med sig saker i en korg som inte ska vara i rummet.

Sara sa...

Jag vill vinna nya städprylar! Mitt bästa städtips är att alltid ta med sig någon sak som ligger och "skräpar" när man går någonstans, att t ex ta med sig tidningen när går från soffan till köket, eller ta med sig de smutsiga strumporna som ligger vid sängen, när man ändå ska förbi tvättstugan. sara1@webaid.nu

Sara sa...

Jag vill vinna nya städprylar! Mitt bästa städtips är att alltid ta med sig någon sak som ligger och "skräpar" när man går någonstans, att t ex ta med sig tidningen när går från soffan till köket, eller ta med sig de smutsiga strumporna som ligger vid sängen, när man ändå ska förbi tvättstugan. sara1@webaid.nu

Nilla sa...

Mitt bästa tips är lager. Lager, lager och ännu fler lager.

Allt ser så deprimerande ut när det är stökigt, det är ju aldrig så att all disk står i köket, allt damm i vardagsrummet och all tvätt i sovrummet.

Då brukar jag börja i toppen och arbeta mig ner; först plockar man ut disken till köket, sen samlar man ihop all tvätt, småprylar tas efter det och till sist dammsuger man. Det går så himla mycket fortare än andra sätt.

smultronminnen@hotmail.se

alexandra mamma till Tove och Lykke sa...

mitt bästa städtips är att använda spolarvätska utblandat med vatten när man gör rent badrum, kök golv och fönster.
alla lukter försvinner och bakterierna dör.
Det räcker med att spruta på spolarvätskan och sedan torka av med ren och torr trasa så blir det blänkande rent.
När det gäller fönsterna så sprutar man på fönsterna och torkar av med tidningspapper, så slipper man alla ränder som det lätt bli annars.

så mitt tips är spolarvätska:)

Amandaexanimo sa...

Om man vill att golven ska torka snabbare kan man koka upp skurvattnet i vattenkokaren innan! - utan skurmedel i då :)

Anonym sa...

Hej!

Mitt bästa städtips är att putsa fönstren med diskmedel utblandat i vatten - det löser upp smutsen bra och ger fint resultat.

Caroline o. Lukas sa...

Mitt bästa städtips är att ta lite varje dag. Eftersom jag har en hund som skapar pälstussar och drar in ditten och datten från promenaderna blir det en dans med mopp eller sopborste helst dagligen.
Skulle man ha tur att vinna en sådan här fin mopp, skulle den få en given plats hos mig och hunden nu när vi snart ska flytta. (Måste ju kunna akutstäda innan föräldrarna kommer på besök ;) )

Anonym sa...

Bästa städtipset är Såpa, går att använda till allt möjligt, att rengöra toaletten/duschen/ugnen, torka golvet, ja det finns oändligt med tips, det bästa av allt är att det räcker med att ha bara en flaska hemma istället för 20 olika, sen att det är miljövänligt är bara ännu ett stort plus!

Jessica Hellström
jessica_hellstrom@hotmail.com

Sjungandemamman sa...

Åh jag älskar få det rent och väldoftande i hemmet och bra produkter som gör städningen smidig och snabbt fixad är a&o! Jag tipsar ibland i min blogg om bra städgrejer och hade älskat att få hem och prova på nya städartiklar! Så nu vill jag gärna tävla om detta såklart. Hoppas hoppas hoppas!

Mitt bästa städtips är att göra lite varje dag så man inte måste ta en halv dag till att städa!

Anonym sa...

Jag städar oftast med Vileda och jag tycker helt klart att det är bästa städ märket som finns, det blir stor skillnad mot andra. mitt bästa städtips är att alltid vara minst en person till att städa så kan man babbla medans man städar annars är tipset tidnings papper att knugga med efter man tvättat rent rutorna.

anette meg carlsson

nettan.klar@gmail.com

Anonym sa...

Hej!
Mitt bästa städtips är att ha en speciell dag/tid avsatt för städning och att gå efter ett schema som gör att det blir en rutin som går allt snabbare när man blivit van.Ungefär så som proffsstädare gör. Skillnaden är ju att man kan spela den musik man gillar under tiden och fika när man vill!
Jag brukar alltid avsluta med lite fräscha blommor i en vas på köksbordet.Fint och en trevlig uppmuntran!

Camilla
kubbov30@gavlenet.se

Veronica sa...

Mitt städtips är att börja med att damma, sedan dammsuga och sist moppa golven. Ha en speciell städdag i veckan och småstäda när det behövs där i mellan.

Jag är väldigt nyfiken på den här moppen. Skulle vara kul att få testa den här hemma!

lifeasveronica@gmail.com

Annica sa...

tips; Färgkoda. Köp mirakeltrasor till hela hemmet. T ex gula för köket, blå för badrummet och gröna för vardagsrum och sovrum.

bloodsband@live.se

Mirre sa...

Mitt bästa städtips är att ta en ordentlig höst-och vår städning!


Då avsätter vi två hela dagar och vi putsar fönster, tvättar/vädrar gardiner, dammsuger soffor, torkar alla lister, dammar tak och väggar, torkar golven, dammsuger alla möbler osv..

Det är verkligen två riktigt hemska, helvetiska dagar , men helt underbart när det är klart, och det viktigaste är att underlättar städningen resten av året!

jessamy sa...

Hej :)

Jag vill vara med. Mitt bästa städtips är att städa på morgonen. Direkt man vaknar. Barnen är glada och leker själva och när man plockat undan och det är dags för dammning tar men en hink med skurvatten och ger barnen varsin dammtrasa med. Det tycker dom är jätteroligt samtidigt som jag får det mera städat.

jessamy_@hotmail.com

Kristina sa...

Jag är gärna med och tävlar!
Mitt bästa städtips är att ha en man som gillar att städa ;) Hans bästa städtips är att städa lite men ofta!

isse1@mail.com

Mormors unge sa...

Hej.
Vilket bra pris!
Mitt bästa städtips är att se till att få besök som man inte träffar så ofta, då blir det fart på mig. För då vill jag visa upp ett rent och fint hem. Då är det kul att städa när man vet att man får besök!
mvh sofia
sg_martinsson@hotmail.com

Monika O-sson sa...

Jag deltar gärna.
Mitt bästa tips är att damma en gång i veckan och dammsuga och hålla rent allt eftersom det blir smutsigt.
Jag ser till att ha det ganska rent eftersom barnbarnen ofta kommer på besök och den minsta kryper på golvet.
Varm hälsning från Monika
E-mail: empty_heart@live.se

Mamma Mia sa...

Städa är livets måste..man kan inte ha skit i alla hörnor jämt..håll efter..dela på uppgifterna..eller gör som vi..vi har delat på 4 lotter..sedan drar vi två varje torsdag kväll...tex toaletter, kök, hall och vardagsrum, samt sovrum/arbetsrum..
sedan ska det vara klart kl 13 på lördag gör när det passar dig..sedan lottar vi fredags och lördagsmaten..sjäv sätter jag på beatlesmusik i hörlurarna..

Pernilla W sa...

Klart jag vill vara med och tävla om ett städkit från "Vileda", för att få ordning och "Reda" ;)
Mitt bästa tips! Involvera hela familjen i städningen. Se det som en rolig aktivitet tillsammans med familjen :) ...Och tänk vad mycket fortare det går om man hjälps åt. För att det ska kännas lite extra lyxigt kan man ju alltid sno ihop en sockerkaka och ha i ugnen under tiden städningen pågår. Då doftar det både rent och nybakat :) inte så illa....Tänk att få njuta av nybakad sockerkaka efter att familjen har hjäpts åt att städa, mums !!! ;)
nillwa@hotmail.com

Anna sa...

Vilket fint och användbart tips! Mitt bästa städtips är att dra på favoritlåten på hög volym och köra på järnet!

Kramen!

Jennysen sa...

Mitt bästa städtips är att ha en mamma som är galet förtjust i att hålla rent och snyggt, då slipper man göra så mycket själv! ;)

Skämt åsido. Att få besök regelbundet är mitt bästa tips, för då har du en anledning att hålla rent! :)

jennysen81@hotmail.com

Charlotte "Clotte" sa...

Det bästa tips jag har är att alla tar och städar lite varje dag.
Mvh
Charlotte clotte@live.se

Anonym sa...

Hej!
Är gärna med och tävlar.
ett städtips från mig....
först dammsugar du golven,sedan torrmoppar du och till sist våttorkar du dem.Då har du garanterat ett rent golv.

Hälsningar Gunilla
gunilla.hem@gmail.com

stina sa...

Mitt bästa städtips är att ha bra förvaring - att alla saker har sin plats för annars blir det mycket plocka undan först och det tar sådan tid. Förvaringen måsta vara smart och snabb att flytta på!

Kram Stina

Jasmine NG sa...

Bästa städtipset som jag har.
Börja med att damma tavlor och damma sen allt som finns till du kommer till golvet. När allt är dammat kan du rengöra golvet. Då får du bort allt övrigt damm med moppen.
Kramar!
Jasmine kladdkaka1984@hotmail.com

Sandra - mamma till Molly' sa...

Hej, jag är gärna med och tävlar då vi verkligen är i behov av nya städprylar! =)

Mitt bästa städtips är att göra det till något roligt, för oftast tycker man det är så tråkigt att städa. Men om man fantiserar lite och gör det till en lek blir det så mycket roligare.
Till exempel så brukar jag tillsammans med dottern leka att Bamse ska komma på besök eller att vi håller på att rensa i trädgården och måste ta upp all skräp och lägga det i lådorna så inte gräsklipparna kör sönder allt.

Det ska vara kul att städa därför hoppas jag att jag vinner ett nytt härligt städkit så det blir roligare här hemma! =)

/Sandra
sandra.li@hotmail.com

Anonym sa...

ha en korg vid trappan och lägg saker som ligger "på fel våning" där.Varje gång du går upp/ner för trappan tar du korgen med dig och tömmer och stätter sakerna på sin plats kram Ullaisa
hagglundu@yahoo.se