måndag 12 december 2011

Goda mattips?Ibland känns det som man bara lagar samma mat om och om igen. Utan några nya inslag. Men jag vet att ni är så duktiga på att ge tips både till mig och andra - har ni några smarriga lätta matrecept att dela med er av?

Mia


10 kommentarer:

Hanna sa...

Ja visst är det hopplöst ibland att komma på mat. Känns som man har ätit samma mat flera gånger vilka man naturligtvis inte gjort.
Just nu har jag mattorka tror jag. Har inte ens storhandlat för jag kommer inte riktigt på vad vi ska ha på matsedeln.
Kram på dej

Anonym sa...

Hejsan!
Jag löste min idetorka med att beställa matkasse och det har gjort livet underbart. Nya goda rätter och ny insperation. Vi har Linas matkasse men det finns så många fler att välja på. Idag ska vi äta Kantarellrisotto tror jag.
Kramiz Mia

£lli£ sa...

Åååå jag har letat efter din blogg, hitta den på min gammla dator! Vilken lycka när jag fick se den fina lucian på headern... Nu ska jag läsa ikapp mig...;))

Mysig Lussevecka på er!

Livet är Underbart sa...

Ja, vardagssnurren kan vara lite knepig. Middagskasse är ju ett alternativ. Vi bestämmer på onsdagen hur nästa veckas mat ska se ut. Helgen lämnas alltid tom ;) Idag har vi tex ätit vitfiber pasta med tonfiksås. Jag hämtar mycket inspiration av denna tjej http://kryddburken.se/. Hennes korv o rotfrukts-panna är sååå god och även himla snabb http://kryddburken.se/2010/03/08/korv-rotfruktspanna-i-kramig-sas/ Kram Jenny

Matilda sa...

Ett tips är att istället för att laga vanliga köttbullar eller köttfärsbiffar göra färssmeten, hälla ut i en stekpanna och platta till den till en enda stor platta (ända ut till kanten), dela den i fyra bitar, steka på varsin sida, hälla på lite grädda och smaksätta med valfri kryddning. Blir lite roligare än vanliga köttbullar och kanske lite lite godare :) En jättebiff.

Gottegrisen sa...

Vi har också löst vår tillfälliga idétorka med att beställa matkasse. Vi är nöjda som bara den!

//Linda

Hildas hem - Sofia sa...

Visst är det lätt att fastna i samma spår. Soppa älskar jag att göra, det är så enkelt och gott och går att variera massor. Ett gott bröd ska det ju vara till såklart :)

Jag önskar dig en fortsatt mysig luciadag.
Kram Sofia

Gottegrisen sa...

Detta älskade våra barn från veckans matkasse

//Linda

Vit och pastell sa...

Vardagsmatlagning är det tråkigaste jag vet :-(

Programmet du undrade över heter :
PhotoFrame 4.6 Professional Edition och går att ladda hem 30 dagar gratis sen kostar det 100 dollar om man vill köpa1 Funkar att lägga in i PS om man har det, vilket jag inte har. Men det går alldeles utmärkt ändå!

Kram Mia

Gottegrisen sa...

Hmmm... Försöker igen! Detta:
http://www.ica.se/Recept/gronpeppargryta-med-strimlad-lovbiff-714393/
och
http://www.ica.se/Recept/dinkelpannkaka-med-skinka-och-senapskeso-714395/