tisdag 15 november 2011

Änglamakerskan
"
Påsken 1974 försvinner en familj spårlöst från ön Valö utanför Fjällbacka. En fin påskmiddag är uppdukad i matsalen, men alla utom den ettåriga dottern Ebba är borta. Har de blivit utsatta för något brott eller försvunnit frivilligt? Gåtan har aldrig fått någon lösning.

Många år senare återvänder Ebba till ön och den gamla barnkolonin där hennes pappa med hård hand drev en internatskola. Hon och maken Mårten har förlorat sin lille son, och i ett försök att övervinna sorgen och gå vidare har de bestämt sig för att rusta upp huset och öppna ett bed and breakfast.

När Erica Falck får höra om parets planer blir hon både överraskad och nyfiken. Hon har tidigare forskat en del i mysteriet med den försvunna familjen utan att hitta någon förklaring. Nu söker hon upp Ebba för att höra vad hon vet. Dessutom har hon själv en del att berätta om kvinnorna i Ebbas släkt - en historia fylld av tragiska öden och hemligheter.

Ebba och Mårten inleder sitt renoveringsarbete, men knappt har de börjat förrän de blir utsatta för ett mordbrandsförsök. Och då de några dagar senare bryter upp matsalsgolvet finner de intorkat blod under plankorna. Det tycks som om ondskan i det förflutna har hunnit ifatt dem. Under utredningen av branden börjar Patrik Hedström och hans kolleger gräva i det gamla fallet igen. Vad var det egentligen som hände Ebbas familj?"

Som vanligt har Camilla Läckberg skrivit en kanonbra bok, Änglamakerskan, som jag varmt rekommenderar i höst och jul, kanske som julklapp? Jag hade turen att få tag i en tillfällig upplaga, därav det annorlunda omslaget. Kul med en västkusttjej (vi har gått i samma plugg samtidigt till och med) som har tagit sig upp till toppen!

Mia

3 kommentarer:

Coolaannna sa...

Den måste jag läsa. Har läst alla de andra Läckberg-böckerna och det är sådan härlig läsning! Man kan bara segla bort och drömma sig med.

Kram Anna

Ps! Har läst färdigt "Flickan med snö i håret" av Ninni Schulman. Jättebra!

annixen. sa...

Måste också ta och köpa den! Vi är i Fjällbacka på sommaren och då är det extra kul att läsa när man känner igen miljöerna.

Kickan Style sa...

Jag längar tills jag får läsa denna bok, men jag får vänta snällt på jultomten!! :)