måndag 19 september 2011

Eget rumJag längtar efter att få ge Filippa den lyxen att få sitt eget rum. Ett litet krypin där hon kan leka loss och strö sina leksaker hur mycket hon än vill (eller mja inte kanske helt som hon vill). Där hon får sova i lugn och ro utan att pappa snarkar och mamma snusar (för vi tjejer snarkar ju inte eller?). Ha ordentligt med plats för sina leksaker och kläder. Vi är ju inte riktigt där ännu men att drömma kostar ju inte ett öre.

När har era små fått flytta till egna rum? Sova själva i egen vrå?

Mia

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!
Barnrummen var ju så roliga
och viktiga så barnen var bara några månader när rummen var klara.

Syster Yster sa...

Jag tror vid ca året lite drygt. Det var väl oxå då som jag märkte att dom blev mer störda av att vi kom och lade oss och kanske låg och pratade en stund. Så då flyttade dom in i eget rum. Min kollegas dotter fick eget rum vid nästan 5 års ålder så det funkar det oxå tydligen.

Kram Anette

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Vi flyttade äldste killen till eget rum när han var ca 10 månader.

Yngste däremot fick inte ett eget rum förren vid ca 3,5 år. Han sov ibland hos oss, ibland i sin säng som stod i storebrors rum.

Det hade mest med att göra att hans tilltänkta rum inte var inrett förren då. Fungerade som ett skräp rum innan, och det tog tid innan vi fick tummen ur så att säga.

När det väl började inredas fick storebror, då nästan 11 år, flytta in där istället, och minstingen tog hans gamla rum:)

Kram Susanne

Hannis sa...

Så länge sen som jag var här.
Jisses så söt hon är er pärla!

Det var en bra tolkning av texten du gjorde. Riktigt bra!

Kram Hannis

Lottaspace sa...

Max bodde i sitt eget rum nästan från början. Vi hade inga väggar och dörrar i övrevåningen då, så det gick bra. Theo kommer säkert att bo i vårt rum så länge han ännu äter på nätterna. Sen får han flytta in hos Max.

Ramme Alvor sa...

Mine fikk sitt eget rom når de var rundt året for den eldste og halvåret for den yngste. Så nydelig bloggen din er!

klem!

Hemmet i Vitt sa...

Vår lille Lucas har sovit själv mer eller mindre hela tiden.. Han vägrade sova själv i sin stora läskiga spjälsäng så i början sov han i barnvagnen ute i hallen intill vårt sovrum. De gjorde jätte mycket! Han sov sin första hela natt när han var 1 månad :)

Men sen efter flytten in till stan så sov han i samma rum som oss igen. Och då vaknade han helt "plötsligt" varje natt! Så nu sover han själv igen inne i vårt sovrum och vi sover på en bäddsoffa i vardagsrummet :) Kan helt klart säga att alla sover mycket bättre nu!

Kramar

Nattmia sa...

Min son var runt 1 år när han fick eget rum, han hade säkert fått innan eftersom han aldrig varit vaken på natten mer än om han varit sjuk.. Min dotter fick flytta från vårt sovrum när hon var bara ett par månader, då sov hon oxå hela nätterna och det var enklast att hon flyttade till eget eftersom vi hade så trångt.. =)

Kram Mia