torsdag 2 juni 2011

Mat!Foto: Pappa
Mammaaaa, var tog du vägen??

Matning har inte direkt gått på räls här hemma. Allra först ville hon inte bli ammad och efter måååånga försök med måååånga råd och försök med hjälp av barnmorskor på BB och Neonatal gav jag upp. Hon fick däremot min bröstmjölk tills den tog slut och ersättning utöver.

Så reagerade hon först på Semper, bytte till NAN, gick jättebra ett tag, sedan reagerade hon på den också och då fick vi råd att gå över till Semper Lemolac. Och då fick vi en helt ny bebis, nöjd och go. Förutom den slängen av kolik hon hade (?) så gick det mycket bättre. Men så började hon skrika igen för ett tag sedan och nu sa vår kloka barnsköterska att det är nog så att unga fröken är trött på att vara bebis. Hon vill sitta och äta riktig mat!

En knäpptyst smackandes Filippa fick smaka lite morot som första smakis i förra veckan och det var namnam! Nu har vi testat även palsternacka morot och gröt står på tur. Slut på skrik när hon äter smakis (förutom när smakisen är slut och när det fylls upp med ersättning) och en helnöjd bebis! Synd bara att det fortfarande skriks, längtar tills hon äter mat helt och hållet, kanske vi kan få det lite lugnare då?

Ett STORT tack till familjen J som skänkte oss den urfina gamla barnstolen, helt underbar och som ni ser så är den accepterad!

På fredag fyller fröken 4 månader!

Mia

5 kommentarer:

Hanna sa...

söt liten.
kram
Hanna

Marita sa...

Vilken liten sötnos!!! Ja, det där med mat är inte lätt....man provar och man provar. Så till sist hittar man rätt!! Visst är det skönt! Lycka till med alla nya matintryck! Du ska se att det nu kommer att gå galant, nu när hon har fått smak för "riktig" mat!
kram, Marita

Barn och Pyssel sa...

Hej

Lilla tjejen har blivit stor..

ha en underbar helg

Kram

mylovelygrandma sa...

Underbara tjej! klart hon gillar morötter.. det är ju supergott :) skönt att det löst sig med maten.. är ju inte lätt när de inte kan säga ifrån när det gör ont i magen.. Kram!!

Anonym sa...

Sådär va mina barn oxå, tummen upp när det blev dags för mat istället för bröst/ersättning :) Vilken stortjej ni har fått! Å söt!!