torsdag 21 oktober 2010

Tjej eller kille?


Bild: Mia tagen på omslaget till boken På smällen - från A till Bebis

Efter en helvetisk natt med smärta i magen och rädsla för det lilla grynet med akutsamtal till specialförlossningen så är jag mer än trött och tagen idag. Men allt verkar vara som det ska, vi slapp åka in, bebisen sparkar och jag har peppar peppar inte känt samma sak igen vilket jag ber att jag inte ska göra. Så rädd har jag aldrig varit i hela mitt liv, fy vad hemskt! Vaksam ska jag dock vara på om det händer igen så jag är på helspänn.

Idag skulle det vara dagen med stort D för oss även om den har smolkats lite av den gångna natten. Eller tja, det är väl egentligen bf då men vi ska iväg om ett litet tag och få reda på om det är en tjej eller kille som bor i min mage. Det är så olika det där om man vill spara det som en överraskning till förlossningen eller om man, som i vårt fall, är lite nyfikna och gärna vill få det lite mer personligt, veta om det är en liten kille eller tjej som sparkar loss och kunna säga han eller hon om magen istället för h*n.

Dock är jag tveksam till om jag kommer berätta på bloggen eller om vi tänker vara lite privata med just det.. De som vill kommer få besked om de vill veta men vi får se om jag skriver något om det på bloggen. Förr eller senare så kommer ni ju märka det ändå! ;-)

Bilden kommer från omslaget till denna härliga gravidbok, rekommenderas att läsa emellan all korvstoppning med rena faktaböcker. Humoristisk och med glimten i ögat!

Mia

16 kommentarer:

Kia sa...

Förstår din oro när ni nu är så nära, men det ska nog gå bra! Ta det bara lugnt och njut av varandra den sista tiden. Sen blir det annat. :)
Visst kan det vara kul att spara könet tills det är dax, fast det är praktikt att veta innan när man ska handla inför nedkomsten. Vi tog reda på det alla tre gångerna och det var samma sort hela tiden. Tre tjejer, stackars pappa, han har inte mycket att säga till om!

Jansson bygger hus sa...

Usj, forstår at dere ble redde! Du får ta dagene med ro og hvile mye. Gøy å finne ut om det blir en jegnte eller gutt da! Vi vet ikke hva som titter ut, men skjønner at mange vil vite. Lykke til videre i svangerskapet! Den boken må jeg teste :)Mvh Elin

Jannicke sa...

stakkers deg, skjønner godt du var redd, Mia! Så godt det gikk bra..
..utrolig spennende om det blir gutt eller jente!! Lykke til på ultralyden! Klem J.

Marita sa...

jag hör mer till den gammalmodiga sorten som inte vill veta i förväg. Rolig överraskning på bb när bebisen kommer.
Hoppas du mår bra nu!!
~marita~

♥ Fyra årstider sa...

Vilken tur att allt gick bra...nu är jag nyfiken så jag dööör:)
Kram Lotta

StrandviksVillan sa...

Ojdå... Förstår att ni varit oroliga.
Vi har sett alla tre gångerna vilket kön bebisen har haft, men jag har vetat det själv redan innan :) Har absolut velat veta, det gör bebin mer verklig tycker jag, alltså en person och inte bara "den". Dessutom har man kunnat köpa lite lämpliga grejer och fundera på namn.

Lycka till nu de fortsatta 90 dagarna! sköt om dig!
kram, Ann-Christine

Vintage House sa...

Hej
Jag förstår helt din oro, jag var alltid helt hysterisk när det inte kändes som det skulle. 2 Havandeskapsförgiftingar och många kontroller så jag vet hur du känner dig.
Men de små liven har alltid mått bra.
Vad kul att ni får veta, vi får inte veta det i vårt landsting även om vi vill. Lite tråkigt.
Ta hand om dig och ta det lugnt ingen idé att stessa utan ta vara på denna tiden.
kram
sandra

Jessica sa...

Åh jag läste det som du hade bf idag men haft smärtor hela natten, trodde det var på G.

Ja så kan det bli när man är en trött tvåbarnsmamma ;)


Förstår om ni håller det hemligt :)

Stor kram och hoppas det var en engångsföreteelse!

en smula vitt sa...

Skönt att det gick över. Förstår din oro. Man är så rädd att något ska hända men i de allra flesta fall går allt precis som det ska...

När det gäller att ta reda på könet så har jag varit med om både och. Med första barnet, för tretton år sedan,visste vi inte innan och jag blev sååå snopen när det var en tjej som kom ut för jag var helt inställd på att det var en kille. Hade t.o.m köpt små killjeans innan.
Med mitt andra barn gjorde vi fostervattensprov och då fanns möjligheten att få veta könet. Vi funderade och bestämde oss för att ta reda på det. Resonerade precis som du att det då istället blir en liten person där inne och han fick redan i magen namnet Felix. När han sedan tittade ut så var han ju redan lille Felix och jag tycker absolut inte att det har förtagit något att vi visste långt innan. Bara positivt i vårt fall.

Många lyckokramar och ta det lugnt och sköt om "er".
Hälsningar Petra/

Camillasnyahem sa...

Det hade jag också blivit rädd för! Vad skönt att allt var okej! Vad skoj för er att få veta könet på den lill* där inne! :)

Jannicke sa...

..har tenkt på deg i dag - håper alt gikk bra i går..
Klem J.

Nyanser av vitt sa...

Skönt att höra att allt är som det ska men jag förstår din oro.
Spännande att vänta till förlossningen men också så himla kul att veta.
Ha en mysig helg
Bilden från boken är underbar
Kram Agneta

Dona blogg sa...

Åhh, så spännande...
Förstår att nyfikenheten är stor. Vi har begåvats med tre goa gossar och det har känts lika fantastiskt varenda gång. Det tråkiga är dock folk som beklagar att det inte blivit en flicka... Lite trist att bemöta. Som om man skaffade barn bara för att få en viss sort ...
Oavsett kön blir det olika personligheter - och det är sannerligen fascinerande.

All lycka! Hoppas du mår bra nu.

Popprinsessan sa...

Usch vad otäckt! Hoppas att du slipper känna något mer obehag!

Spännande att ni vid detta laget vet om det är en liten kille eller tjej där inne!

Från A till bebis låg vid min säng under hela förra graviditeten och gör det nu med :-)

Hoppas att ni har en skön fredag!

sandra sa...

Förstår din oro, skönt att allt verkar vara bra! Åh vad spännande med könet!! Kram

Jenny sa...

Usch, förstår att ni har varit oroliga. Hoppas på lugn seglas den sista etappen=) kram kram