söndag 19 september 2010

By night


Bild: Martin

Det är inte mycket jag saknar med vår gamla bostad. Bo på 10:e våningen med en hiss som la av typ en gång i månaden (om inte oftare), ja, jag skulle kunna göra listan lång med vad vi inte gillade. Tänk er att bo med liten bebis och barnvagn där när hissen inte går och jag måste gå upp eller ned med liten i famnen.. Förvisso har jag nog aldrig haft så bra kondis som när vi bodde där när vi fick gå upp och ned när den strejkade men nej, vilken tur att vi flyttade!

Men något som var bra, det var utsikten.. Med Göteborgs inlopp vid våra fötter från Masthuggskyrkan via Vinga fyr och ut mot havs så kan ni tänka er vad vackert det var både dag som natt. Alla ljus från hamnen var magnifika även om själva hamnbyggnationen inte var så vacker kanske men väl kännemärke som Skandinaviens största hamn. Se Ostindiefararen från första parkett när hon gick in mot Göteborg, otroligt häftigt..

Så utsikten, ja, den hade jag nog gärna velat ta med mig. Och utsikten såg vi förstås bäst från vår balkong 10 våningar upp i luften. Allra första gången jag fick lägenheten och jag lutade mig ut fick jag svindel, grabbade tag i balkongdörren och hasade mig in igen ;-) Och balkongen - vi fick faktiskt pris i en tävling där vi deltog och fick bemärkelsen en av Västsveriges tio vackraste balkonger!

Mia

7 kommentarer:

Made in Persbo...Carina sa...

Hej, första gången jag kikar in här.
Förstår att du saknar utsikten över Göta älvs utlopp. Åkte själv med Stenabåten för några veckor sedan och det är verkligen vackert där i hamnen...och vackrare ju längre ut mot öarna man kommer. Tänk så mäktigt det måste vara att stå på något av de där små skären och se en stor Stenafärja glida förbi bara några meter bort.

En fin söndag önskar jag dig!
Kram, Carina

LissenTo sa...

Förstår att du saknar utsikten, men vem vill gå uppför trapporna 10 våningar.
Vilken kondis du måste fått, iallafall :-)
Ha en skön söndag. Kram Lissen

Mamma C sa...

Vem skulle inte sakna en sådan utsikt.
Kram Mamma C

Annas skattkammare sa...

Ja alla bpenden har plus och minus, förstår att det var härligt att sitta på den balkongen! Men det andra lät ju sådär.. ;)
Kram /Anna

Fröken Tindra sa...

Förstår om du saknar den utsikten!!
Kram!

sandra sa...

Låter som en härlig utsikt! Men att gå upp för 10 trappor skulle inte jag heller sakna :-)

Anonym sa...

Gud vilken härlig bild! Vill ha ett mysrum som ser ut sådär :)

Trevlig helg i massor / Anni från http://www.internetmobler.se