tisdag 18 maj 2010

Skatterna


Bild: Mia

Har ni tänkt på att det där lilla kan vara så värdefullt? Smycken och pengar i all ära men de där ärvda tingen som gått i generationer är mig så kära. Veta att farmor vevat kaffekvarnen och malt bönor till kaffet, mormor satt blommor i den gamla vasen, mormors mor har broderat de fina handdukarna, att farfars fars föräldrar suttit vid vårt klaffbord för hundrafemtio år sedan och ätit, någon av dem har också suttit på den gamla stolen för lika lång tid sedan och farfars farmor la in nytvättade dukar eller sängkläder i det dryga hundra år gamla skåpet.

Det är skatter för mig och värdefullare kan det knappast bli..

Mia

11 kommentarer:

Tess på Tilda och Mamma sa...

Visst är det skatter gamla saker och helst det som man ärvt från någon nära.Är överlycklig för mitt bredband är lagat efter 4 veckor som jag kört mobilt inte kul.Ha en bra dag.
Kram Theres

jakt,skor,barn,inredning sa...

Gamla saker skulle kunna prata, tänk så mycket dom varit med om. Maken har nyligen fått ärva en del underbara saker, I Love it. Nilla

Beate i Husets Hjerte sa...

Er så enig! Ting som minner om barndommen, fra bestemors kjøkken osv. er skatter for meg også. Vakker kaffekvern!! Ha en fin dag!

StrandviksVillan sa...

Visst är det trevligt med loppis-grejer, men mycket kärare är ju de föremål som man ärvt. Det känns mer och mer ju äldre man blir, tycker jag :) Man lär sig väl att uppskatta sånt som tidigare bara var skrot.

mali-mo sa...

For et flott innlegg! Vet du, jeg er så enig med deg. Det møbelet jeg setter mest pris på hjemme hos oss er min oldemors seng, altså lillemalien sin tippoldemors seng, som hun sover i nå. Jeg kjenner meg utrolig priviligert som har fått lov til å overta denne, her har generasjoner av kvinner i min familie sovet før meg, og her lå jeg selv og sov om somrene da jeg var barn. SLike ting betyr mer enn allverdens dyre designmøbler, synes jeg (selv om det også kan være fin da...).

Ønsker deg en nydelig tirsdag ettermiddag! Her skinner solen og middagen skal lages utendørs idag ;)

Jenny sa...

Hej Mia!
Håller med dig, saker man ärvt från sina mor- och farföräldrar är riktiga skatter! Sen har man ofta många minnen från sin barndom förknippade med sakerna:)

Önskar dig en trevlig eftermiddag!

kraam Jenny

Maggan sa...

Hej
Vist, håller med dej, om värdet på saker, behöver inte vara en dyr pryl, utan bara vetskapen att en kär person har ägt den.
Blir så ledsen när lag läser det du har varit med om, då värderar man det lilla.

Stora Kramar från
/Maggan

Hem och Harmoni Marie sa...

Så sant så sant!
Vi har också en gammal kaffekvarn i dom färgerna, kommer från Stefans mormor :)

Visst har du rätt om vad jag visar idag. Tack för din hjälp och råd ang skåpet, jag är jättenöjd och inga fläckar eller annat vad jag kan se. Väl värt att vänta på.

Kram Marie

Mamma C sa...

Kul med saker man har ärvt.
Kram mamma C

Trottinglady - Cajsas Rum sa...

Ja, exakt skatter är många gånger arvegodset. Hör att det är många som inte bryr sig i sådant, slänger och köper nytt.....
En kaffekvarn har jag också och kommer ihåg när min ma satt med den i knä och malde (Jag är förmodligen lite äldre än du....)
Det är minnen det....
Ha det så gott
Carin

Nattmia sa...

Ja ärvda saker som man vet lite om är guld värda.. Och andra gamla saker med som man vet har en historia..

Kram Mia