tisdag 11 maj 2010

Den ljuvaBilder: Mia

blomman som är så svår att sköta och svår att få att blomma om. Jag har lyckats en gång i mitt liv att få en orchidé att blomma om och det var en blomma som stod i mitt kontorsfönster på mitt tidigare jobb. Försöker mig på ett nytt läge och lite mer engagemang, hoppas att jag lyckas!

Mia

13 kommentarer:

Linruz sa...

Håller tummarna att du lyckas.
Tycker faktiskt att de är rätt så lätta att få att blomma om bara man har lite tålamod.
Kram kram Lina

Jannicke sa...

Den er ikke så vanskelig bare vi har tålmodighet nok..
Nydelige bilder :o)
Ha en fin dag - her i Bergen snør det...:(
Klem J.

Lilla gårdshuset sa...

Härliga bilder. Hoppas att du lyckas en gång till. Jag har inga gröna fingrar men brukar faktiskt lyckas med mina orchidéer.

Kramis/Heléne

Min plats i solen sa...

Visst är de vackra blommor? :) Jag fick min första av min mans mormor och hon gav mig det perfekta skötselrådet som jag har följt och mina blommar året om. Hennes råd var att de ska stå i ett öster eller västerfönster (mina står i ett öster) och de ska ha vatten var 10:e dag och då endast 2 msk vatten. That's it! :) Lycka till med dina fina blommor! :)

Ha det bra!
Kram Lotta

ias Corner sa...

Jag har hört fler säga att orkidéer är svåra och jag var livrädd innan jag köpte min första.
Nu har vi en 7-8 st och en av dem är tom ett skott från en av "di gamle" plantorna...
Mina blommar flera gånger varje år och blommorna blir nästan bara större och större... Köp näring till dem, vattna lite lite mer rekommenderat, varma fönster och om de inte blommat på två år, plantera om dem med ny jord. Vet inte om det hjälper, men så har jag gjort med mina iaf.

Lycka till med din, den är superfin!
Kram ia

Vita små hjärtan sa...

Åååå vilka knivskarpa vackra bilder!!!!!
Ha en fin dag!
Kram Agnetha

Nettan sa...

Härliga bilder! tt litet tips från mig är lite MINDRE engagemang;-) just den där orkideén behöver inte så mkt skötsel för att trivas! Sänk ner hele krukan i vatten, låt rinna av torka ut ordentligt innan du upprepar proceduren...inget skvättande;-) Lycka till!!
Kram Nettan

Nattmia sa...

Ha bara tålamod.. De är ju inte så vackra mellan blomningarna men håller man bara ut då.. Och att man doppar krukan i vatten, inte vattna uppifrån och helst en genomskinlig kruka.. Då har jag lyckats bäst.. Köpte orkideégödning för ett tag med och det är ju aldrig fel att göda :-)

Lycka till..

Kram Mia

♥ Fyra årstider sa...

Mina står i ett fönster och jag tror de är döende, men helt plötsligt blommar de igen.
kram Lotta

Theres sa...

Jag lyckas heller adrig med mina orchideér att få dem att blomma om...jag tycke rjag vattnar dem rätt och ställer dem på rätt plats hemma, men icke. vet inte om tålamod hjälper heller :)
Men fina är de!

Therése sa...

:-) Lustigt, för mig är det tvärtom - jag har massor av orkidéer som blommar och får knoppar precis hela tiden. Mitt bästa knep är att ignorera dem! ;-D Jag kommer i bästa fall ihåg att ge dem vatten en gång varje - varannan vecka och att dra ner persiennerna när solen ligger på för mycket men förutom det gör jag ingenting. Andra blommor lyckas jag däremot ta död på fortare än kvickt... ;-)

Khim sa...

Men du har en vackert bild på orkidéer...För mig är orkidé lätt att få blommor...hehehe särskilt i mitt land Filippinerna...

ha det bra..

Khim

Jenny sa...

Håller tummarna! Jag har länge misslyckats med dom. Har haft nedklippta starkare bakom varje gardin. Men i förra månaden köpte jag en ny på det stora varuhuset. När jag kom hem och skulle förpassa alla dom intorkade till komposten upptäckte jag att ALLA var på g att börja blomma igen med nya stänglar. Nu är jag stolt ägare av inte mindre än 5 vita blommande orkidéer. Då kom nästa I-lands problem- kan man ha mer än två i samma fönster? ;P Kram