söndag 21 februari 2010

Framtida kök


Kollage gjort av bilder med tillstånd från Ikea och Bagaren och Kocken.

Drömma är ju gratis och ibland är det skönt att försvinna i drömmarnas värld. Hus ligger några år bort för vår del utan vi kommer bo kvar här några år till fram tills att vår förstfödda lilla tjej eller kille börjar gå, då är det dags att se sig om efter nåt nytt. Och vad det blir och var vi hamnar då står skrivet i stjärnorna.. ;-)

Men tråna funkar ju när man ännu inte är där och man kanske tröttnat på att aldrig få göra sin bostad helt till sin egen som det blir när man bor i hyresrätt. Eller tja, det kan man ju men man skulle ju inte få tillbaka pengarna direkt så det är inget alternativ för oss. Såhär tänker jag mig vårt kök i hus om några år - Ikea dominerar med Faktum stomme och luckor Ädel (alternativt Ståt även om det förstnämnda är min favorit), Smeg, vitmålat trägolv, öppna vitmålade hyllor, porslinsho och gammaldags blandare, vitt kakel med fasade kanter och bänkskiva i grå marmor.

Våra leksandsstolar hamnar nog i ett eventuellt matrum medan slagbordet får stå kvar i köket tillsammans med en kökssoffa med zinklamporna över och matchas nog med fina enkla pinnstolar. Det vita kommer brytas av med rostfri spis och detaljer i creme som Smegen, retroradion, våra Kitchen Aids,våg, diskställ, sopset och diverse smådetaljer. Jepp, drömma kan man ju men det ligger ett allvar i mina tankar, så vill jag att vårt kök ska se ut och drömmar är ju till att förverkligas! ;-)

Mia

21 kommentarer:

Lilla Vrån sa...

Vad vore livet utan drömmar och planer :)
Jag är också väldigt förtjust i just det IKEA köket...
Kramar/Carina

mitt skärgårdsliv sa...

Att drömma är ju gratis och nån vacker dag kanske drömmen blir sann :) Ikea har mycket fina kök!!

Anonym sa...

Jag håller också på att fundera på kök fast faktiskt till mina föräldrars hus som vi med största sannorlikhet kommer att flytta till om ett par år. Har redan beställt hem en massa kökskataloger etc trots att det är ett bra tag kvar tills det blir aktuellt men jag tycker också att det det är roligt att drömma!

Kram LPW

Jannicke sa...

klart drømmer er lov ;o)
Håper dette blir til virkelighet for deg :o)

Klem J.

Stämningsfullt sa...

Klart att man ska drömma och önska sig :) Fint kök ni skulle få ;)

Mamma C sa...

Precis som du säger, drömma kostar ingentig. En riktig snygg dröm verkar det vara med.
Kram Mamma C

Fyra årstider ♥ Fotoblogg sa...

Jag kan se ditt kök i mina drömmar. Kommer bli väldigt vackert.
Kram Lotta

Janne sa...

Det er lov å drømme og noen ganger går de til og med i oppfyllelse;)

Tideligere solgte jeg kjøkken, var mange som kjøpte nettopp en drøm;)

Fiiin kveld til deg,
Klem fra Janne

Tess på Tilda och Mamma sa...

Åh visst är det härlgit att få drömma det är ju en del av livet.
Ha en bra start på den nya veckan.
Theres

erica sa...

jag älskar också att drömma och fantisera, trots att vi renoverat massor på slutet och jag är supernöjd så tänker man alltid att "nästa gång minsann" =)

Hoppas du får en toppenvecka!
Kram Erica

Kia sa...

Jag vill också göra om köket och det är så kul att sitta och planera! Men köket får vänta tills resten av huset är rivet och återställt.

Anonym sa...

Dina och mina drömmar är väldigt lika.... :) ikväll ska vi på andra visning av "vårt drömhus" HOPPAS att drömmen blir sann dena gång..!!
Annars så fortsätter jag som dig, att drömma :)
Ha en bra vecka, Kram Annika

Huset på kullen sa...

Det är jättekul att göra om köket så du har något att se fram emot =)

Ha en bra vecka! Kram Linda

£lli£ sa...

Det IKEA köket har min kompis satt in ( eller hennes man o snickare ) jättefint! de bor i en gammal skola från 1890 talet så det passar perfo. Vad vore inte livet utan IKEA;) Massa Varma Kramar till er i snön<3

Nordingården sa...

Jo, jo, jag trånar i samma banor som dig Mia... : ) Mari.

Nina`s Lantliga med Pamp sa...

Hej Mia,
Det blir toppen det där. Jag har fått ett gott råd där de säger att köp ditt kök vart du vill ifrån men ha alltid stammen hos IKEA. Så så kommer det bli för våran del. Deras grejer går ju aldrig ur sortiment!! Jaa, drömma och planera får man absolut och ingen ska berätta för oss att vi inte får, skratt.
Kram, Nina

Sari sa...

Hejsan!
Hoppas du mår bättre nu. Läste att du drabbats av både det ena och det andra...... Nu får det väl ändå vara slut på elände för din del...
Ja, visst är det härligt att drömma sig bort bland alla kataloger och tidningar och annat som inspirerar!
Snyggt kök!
Ha det bra!
Kram Sari

Cathrin sa...

Här är en till som är köksdrömmar. Och utan drömmar går i alla fall jag under. Eller har så mycket, mycket tråkigare. Vi har helt enkelt inte råd just nu med drömköket, så jag suktar och drömmer och planerar.

Kram
Cathrin

VITA NYANSER sa...

Det ser jättefint ut!!! Det är underbart att få drömma, och en dag kan de ju bli till verklighet = )!!!

Ha en bra vecka!
Kram L-L

EN INREDOHOLIC sa...

Ja gud så roligt att få planera. Jag vill ha ett större kök. VÅrt är så pluttigt :)

kram
Jannice

Jennie sa...

Hihi vad roligt att vi önskar oss samma. Jag önskar mig liknande luckor från Ikea och samma diskho som du har bild på där. =) Tyvärr måste jag väl säga, så hyr vi bara och hade planer att renovera vårat kök för där behövs ett ordentligt lyft, men det kommer. Har planer nu på att bygga ett skafferi som man kan gå in, lite lantligt!! Så som det ser ut nu med skåp utan dörrar kan vi inte ha när våran första bebis kommer sen!! Så här behövs också ett lyft!! Kram // Jennie