onsdag 16 december 2009

Traditioner

Caught up in the moment of..
Bild: Mia

tänder jag alltid extra mycket ljus än i veckorna, vi myser till det lite extra på alla sätt och vis. Men nu såhär bara några dagar fram till julafton, bara en vecka kvar (fattar ni? jag har inte kopplat det ännu..) så kör jag fullt ös med ljus även i veckan, det hör liksom till tycker jag. Särskilt nu idag när det ligger ett tunnt tunnt lager med snö på marken och det flyger små flingor i luften. Att man kan bli så barnsligt förtjust i lite snö men det är jag :-D Nackdelen är väl att den förmodligen är borta imorgon..

Ibland kan jag faktiskt tycka att väntan till julafton är det bästa. Sedan går det så fort när man far runt till nära och kära så man knappt hinner känna den där julefriden. Nog för att det är trevligt men jag längtar efter den dag vi kan skapa våra egna traditioner med att griljera skinka, rulla köttbullar och det ena med det andra så att andra får komma till oss. Att fira jul i egna hemmet med pompa och ståt, riktig julgran istället för fejk, jultomte samt lugn och ro :-D Därför har jag och Martin vår egna lilljulafton dan före dopparedan då vi äter gott, öppnar våra julklappar och myser som blivit v å r tradition och v å r tid i väntan på ett litet hjärtegryn då nya traditioner ska skapas.


♥ Mia

10 kommentarer:

Smått och gott hos Lina sa...

Mysigt! Traditioner är viktiga för mig också och vill föra vidare våra traditioner till barnen.

Kramar Lina

Lilith sa...

Det här är verkligen en tid för traditioner och tända ljus. Jag tycker också att tiden nu före jul nästan är den bästa, för sen när julen väl kommer så går den i ett huj och vips så är julen slut. Så väntan på den är som att suga på en goood karamell!
Känner igen det där med att flänga runt till nära och kära och inte riktigt få någon ro... Man vill vara alla till lags och följa allas traditioner för att ingen ska bli ledsen. Åh vad skönt det vore att bara få vara hemma och mysa heeela julen! Fast det kommer nog att bli svårt att följa i praktiken eftersom ju båda två har familjer på varsitt håll... Ni har i alla fall skapat en fin egen tradition, att fira på egen hand dagen före julafton och på så sätt få något som är bara ert!
Ha en fin fortsättning på veckan och väntan på julen! :)

Pia sa...

Vi er også begyndt at starte vore egne små traditioner her til jul - at fejre jul hjemme er det bedste jeg vet:-D Her er det også kommet litt snö, men jeg er inte sikker på det kommer til at ligge til julafton:-(

Stor kram Pia

LOTTA sa...

Håller med, passa på och mys! Visst är det viktigt med traditioner och man känner ännu mer att man vill skapa sig egna när man har barn. Vi har alltid vår "egna" julafton hemma på fm. Tomten kommer och lägger klappar under granen på natten som barnen får. Vissa år när vi kännt att vi inte orkat flänga omkring har vi sagt att de som vill får komma till oss.
Kram Lotta

Jannicke sa...

Herlig med masse lys ;o)

God klem til deg, Mia!!
klem Søs.

mitt skärgårdsliv sa...

Så fint med ljusen! Bästa tiden är ju nu om man har julkänslor för som sagt själva julafton och juldagarna går så fort. Det är mysigt att ha egna traditioner. Ha det bra!

Stämningsfullt sa...

Myspys :)
Ofta kommer släkten hem till oss på julafton och det är härligt med en massa folk! Men ....det blir mycket disk, hahaha :)
Ha en bra kväll.
Kram!

Allt o Inget Med Jeanette sa...

Julen blir ju väldigt mycket traditioner. Det är mysigt för alla.
Bygger upp lite förväntan! :)

Kram Jeanette

Jenny sa...

Hej Mia!
Vad mysigt att ni har eran egna lilljulafton du o maken:)

Såg att du tagit in Linas fina tags i butiken, vad kul!! Jag har beställt några av henne o visade dem i mitt inlägg idag ihop med snören jag beställt från Ellis Corner;)

Ha en trevlig torsdag,

kram Jenny

Ljuva Lantliv sa...

Jag tycker också att tiden fram till själva julen är värdefull. Mycket av känslan och stämningen kommer just från förberedelserna. Önskar dig en mysig kväll. Kram Anna