lördag 5 september 2009

Slånbär


Foto: Mia

När jag och maken var ute en sväng på en av öarna fanns det så vansinnigt mycket slånbär att jag såhär i efterhand funderar på att åka tillbaka, plocka, frysa in bären (för att de eg ska vara frostnupna men det kan man fixa själv i frysen) och göra saft. Vad tror ni, är det gott med slånbärssaft? Smaken, hur är den? Har hört/läst att den påminner om passionsfrukt?

Nu avslöjar jag nästa nya leverantör som kommer i butiken i höst - House Doctor, en stor favorit hos mig personligen så det ska bli riktigt kul!

17 kommentarer:

Fyra årstider ღ My Lovely Four Seasons sa...

Det skulle jag göra och vilken vacker bild Mia..tur du som har nära till havet.

Tycker du är bäst!!..men du vet du redan *ler*
Kram Lotta

Doris_Assar sa...

Vilken fin blogg du har :-)

Mamma C sa...

Slånbärssaft är jättegott har gjort det ett par gånger. Vet att jag la bären i frysen när man plockade dom tidigt. Blev lite sugen att göra sådan saft. Ska kolla våra buskar som vi har här där vi bor.
Kram Mamma C

Signe 1 sa...

Åh din blogg är så fin, vilka bilder du tar! Och House Doctor är min favvo oxå, skoj!!! Ha en fin dag, kraam Sofia

Karin A sa...

Vilken fin bild Mia! Jag älskar slåbär. Har dock inte testat saft utan likör. Kan dock inte tänka mig att det inte är gott även med saft. Trevlig helg!

Kram Karin

Skomakarstugan sa...

Smakar det som passionsfrukt? Vad trevligt! Jag har alltid fått för mig att slånbär är beskt! Vet inte vad jag fått det ifrån...;)
Jag äääääälskar House Doctor!
Ha en riktigt bra lördag!
/Annica.

Marie-Anne sa...

Kul med house doctor. Slånbär har jag ingen aning om det blir gott som saft, men det låter kul. Vad är frostnupna för något ) :)

Marita sa...

Vad vackra de är slånbären! Otrolligt fin bild. Har faktiskt aldrig smakat slånbärssaft eller slånbär över huvud taget.
House Doctor! De har så otroligt mycket fina saker! Vad kul!!!
Kram, Marita

Maria sa...

Hej,

Slånbärssaft är riktigt gott! Jag plockade förra hösten och frös in för att göra saft till min mamma i julklapp. Själv tykcer jag att smaken påminner lite om körsbär, den är väldigt lättdrucken. :)

Ha det fint! Kram Maria

Guldkant på Livet sa...

Slånbär, så spännade! Jag vet dessvärre inget om de bären..

House Doctor, en av mina favoriter med och jag har just gjort ett besök i din vackra webbutik!! : ) Mari. ( tack för infon om korten!)

Jannicke sa...

..er litt usikker på hvilke bær det kan være.. men tror det er det samme som vi kaller krekebær her i Norge.. ;o) Usikker på hva man kan lage av disse ;o)

House Doctor er en av mine favoritter,
sp gøy!!

Klem til deg, Søs!! J.

Sabina sa...

Låter intrressant... jag har aldrig ens hört om slånbär!?
Men fin bild på bären :)
Kram Sabina

Trottinglady - Cajsas Rum sa...

Vilken härlig bild! Däremot vet jag inget om vad man kan göra med dem. Goggla fram det! Finns säkert på nätet! Nätet är en befriande värld!
Ha en fortsatt trevlig helg!
Carin

Lilla huset på prärien sa...

Slånbär?! Ingen aning och har aldrig smakat. Det hade varit himla kul att prova någon gång. Men jag vet inte vart man hittar sådana heller...

Kul med House Doctor!

Kram Jenny

Anonym sa...

I will not concur on it. I over warm-hearted post. Expressly the designation attracted me to study the intact story.

Anonym sa...

Genial fill someone in on and this post helped me alot in my college assignement. Say thank you you for your information.

Anonym sa...

Simply killing some in between class time on Digg and I discovered your article . Not usually what I prefer to examine, but it was completely value my time. Thanks.