fredag 11 september 2009

Pensé


Bild: Mia

Jag är impad av naturens lagar och regler som kan av en vit pensé föröka sig och se ut såhär. Hur 17 är det möjligt liksom?? Men coolt och praktiskt, gillar när det blir som små överraskningar ibland. Penséer i rabatten är förresten också ett trädgårdstips från mig, de förökar sig och kommer om och om igen. Hos mig blommar de fram till november så folk har trott det varit julros! Tycker den är söt som blir kramad av lammöronen ;-)

En surprise jag däremot inte uppskattade i våras var att de vita tulpanlökar jag satte hösten dessförinnan visade sig vara gula. Gula blommor är inte min favorit så jag blev både snopen och lite smått irriterad. Men fine, det var tydligen inte meningen att jag skulle ha vita tulpaner i min rabatt :-D


7 kommentarer:

Nilla sa...

Det har väl att göra med att penséer är hybrider av olika Viola med skiftande ursprung. De kommer gärna i sin ursprungliga violfärg när de självsår sig. (?)

♥ Mittvitahus ♥ sa...

så överaskande:) Ska bli mycket spännade och se dina Walther & CO nyheter *längtar* ha det bäst Kram Mia

EN INREDOHOLIC sa...

Alltid lika inspirerande att titta in hos dig. Underbara topbilder igen :)

KRAM o trevlig helg.
Jannice

Jannicke sa...

..enig,
gule tulipaner er ikke favoritt.
Jeg har begynt å kjøpe inn løker nå,
men venter til november/desember før jeg planter de ned i jorden..
Ps : Flott ny header igjen hos deg! Du er en ener til å lage headere!!
Klem J.

Dona blogg sa...

Vi brukar få mängder med självsådda penséer på gårdsplanen. Tycker det är så vackert.
Ha en solig & härlig helg :)
KRAM
Pernilla

Lindhagens Anna sa...

Hej!

Det blir inta alltid som man tänkt sig som sagt. Gula tulpaner hör inte till mina favoriter heller och har man tänkt sig något annat så blir det ju lite tokigt. Hoppas du får en bra helg.

Hälsar/Anna

Heidi sa...

Hej
Jag köpte också VITA tulpan lökar och de drog också åt det gula hållet, hmm.. men det var nog när de var knoppiga, de var mindre gula när de slog ut. Det var första gången som de blommade, får se nästa vår om det är någon skillnad.
Lycka till från mig.
Heidi