torsdag 27 augusti 2009

Efterrätt



Bilder: Mia

Flera av er efterlyste receptet på Cappuccino pannacottan så på begäran kommer det här ;-) Och jag tror ni ska testa, maken påstår att det är den godaste efterrätt han nånsin smakat vilket betyder att den tydligen var smarrig *fniss* Faktum är att det blev lite smet över vilket förklarar varför jag använt andra formar och varför vi fick oss lite dan därpå också :-D Det är nog faktiskt snyggast att hälla den i glas då man ser de olika lagren, cappuccino och grädde.

Cappuccino pannacotta från Eisenmanssystrarnas Sommarens söta:

6 portioner


Cappuccinokräm:

1 vaniljstång

2 gelatinblad

5 dl vispgrädde

1/2 dl strösocker

1 tsk snabbkaffepulver


Gräddkräm:
1 gelatinblad

2 dl vispgrädde

1 tsk strösocker


Choklad till garnering. (Jag använde choklad med lite crisp i, rekommenderas starkt.)


Börja med cappuccinokrämen genom att lägga gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ned fröna i en kastrull. Häll på grädde och socker och låt blandingen sjuda på svag värme i ca 3 minuter. Rör ner snabbkaffepulvret. Ta upp gelatinbladen i ur vattnet, kram aur dem och vispa ner dem i grädden. Ta upp vaniljstången och fördela gräddkrämen i glas. Låt stå i kylskåpet i ca 2 timmar eller tills krämen börjar stelna.


Gör nu i ordning gräddkrämen. Lägg gelatinbladet i en skål med kallt vatten. Koka upp grädden och sockret. Ta upp gelatinbladet ur vattnet, krama ur det och vispa ner det i grädden. Låt svalna. Fördela gräddkrämen över pannacottorna och låt stå i kylskåpet i ytterligare 1 timme eller tills de har stelnat. Riv över lite choklad strax före serveringen.


Jag lät de två sista stå över natt och frågan är om det inte blir ännu godare..

11 kommentarer:

Jannicke sa...

Åhh, nam!!!
Det så vidunderlig godt ut!

Takk for oppskrift!

Klem J.

Ingela la la sa...

Vad gott det ser ut, vad du frestar mig..

Du, Martin läser väl min blogg lite nu och då? Han kan kanske få en liten idé om att lite blommor vore på sin plats, bara för att du är bäst :)

Kram

Skatan sa...

Jamen, jamen...sitter här och hungrar till...ju ;-)

Trevlig helg önskar jag dig!

Anna Skata

Nyanser av vitt sa...

Låter mycket mumsigt! Är det svårt att göra?
Kram Agneta

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Jag dånar! Bara texten gör att jag dreglar! Bilden är en bonus:)
Susanne

Trottinglady - Cajsas Rum sa...

Kul med receptet! Ska prova det när jag kommer hem från min lilla utflykt till Sundsvall!
Tack!
Hälsningar från mig
Carin

£lli£ sa...

Å så gott! muma=)
din blogg är så fin, verkligen en glädjeklick i vardagen.

Ha en fin kväll! KRAM =)

Ida sa...

Mums, inte svårt att förstå varför din make gillar det, ser supergott ut!! Ha en bra dag! Kram Ida

Hemmalycka sa...

Lät ju supersmarrigt, det måste jag testa.
Kram Åsa

Vitbalansen - Helena sa...

Uj uj uj, vad gott det låter! Jag har skrivit ut receptet så att jag kan laga denna vidunderlighet, och det ska bli gjort snart :-).

Trevlig helg!

Kram från Helena

Recept bakning cheesecakes cupcakes choklad bröd bakrecept sa...

Det receptet låter inte så dumt! Får prövas på här i hemmet.