onsdag 28 januari 2009

Ikeanyheter


Bildkollage, bilder med tillstånd från Ikea

Ja, som en del kanske minns så vann jag ett presentkort på Ikea i jul. Fick det i förra veckan och nåt jag glömde var visst att det dras vinstskatt också. *tandagnissel* Vill inte vara otacksam *skäms* men fy vad trist när en del av mina hårt (nåja) förvärvade slantar går direkt ur händerna.

Nåväl - den slutgiltiga summan uppgår ändå till närmare tusenlappen och därtill läggs ytterligare några hundra som vi fick i julklapp så vi ska glada i hågen bege oss till varuhuset inom kort. Och en snabb titt på Ikeas hemsida visar att det inkommit mycket fint - se bara!

Det är lite lustigt med mig och presentkort. Jag blir helt plötsligt supersnål. Saker jag kan ha gått och trånat efter i månader blir helt plötsligt inte nödvändiga att införskaffa och maken noterar förvånat när jag lägger tillbaka saker och ting samt lämnar butiken utan att ha handlat ett smack. För jag vill ju ha valuta för mina pengar ;-)

Så om ni ser nån som går och tar i massa saker på Ikea Bäckebol inom kort bara för att trettio sekunder senare göra en helomvändning (jag är känd för mina helomvändningar som görs inom en hundradels sekund - se upp - maken har lärt sig och har några stegs säkerhetsmarginal även om han ibland glömmer vilket leder till en frontalkrock) och lägga tillbaka, gå några steg och gör samma sak igen - så är det bara jag ;-)


Tävla om ett halsband från Zann här och en prylficka från Villes veranda här.

For translation, please see top of the blog.

16 kommentarer:

Anettes hus sa...

Sååå mye fint! Frister med en tur til IKEA snart:)

... og så fin, ny header du har fått!!

Klem Anette:)

Två systrar sa...

Typiskt ikea syndrom...man kan bli dumsnål och lägga tillbaka en kudde för 15 spänn och ångra sig hemma:-) Älskar trummorna längre ner!! Kram C&M

Smått och gott hos Lina sa...

hihi så roligt du skriver. Ja, förstår att det känns surt att vinstskatt dras. Hoppas du hittar något riktigt fint och bra att köpa!
De vita barometerlamporna är så fina tycker jag!

Kram Lina

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Så mycket snyggt! Men som du säger...när man väl står där känns 49:- mycket..hihi...och man lägger tillbaka, packar i, lägger tillbaka 100 gånger innan man kommer till kassan:)

Och konstigt att inte vinstskatten var betald! Brukar den inte vara det nu mer?..tex om vinsten är 1500:- så var den egentligen mer, men blir 1500 efter skatt...?
Men jag har nog haft fel!

Fast alla slantar man får till kassan är ju tacksamt:)

Susanne

ALEGNI sa...

snygga prylar! jag är också ikeasjuk, men vi har över 300 km till närmaste affär, så man måste vara jättesjuk för att komma sig iväg ;)
kram
ingela

M.How sa...

Hej Mia..så härlig fin header du har fått! Väntar spännt på ellis corner! Ha en fortsatt skön vecka kram madde

Fyra årstider ♥ My Lovely Four Seasons sa...

Här blev det också tandgnisel..fy vad tråkigt med skatt..men vi ska handla till nya bardisken i pärlspont.
Kram Lotta

rosenskära sa...

Kände PRECIS som du när jag fick mitt presentkort, vad gnetig man är va...?

Jaha, du gör oxå så på IKEA? Känner igen det. "Vårt" IKEA här i Helsingborg, väntar på en utbyggnad som ligger för prövning i Regeringsrätten. De tar inte in någonting av det jag vill ha, t ex säljer de bara Barometer i rött. Stackars personal, tänk vad mycket skäll de får. Linnetyget får de inte heller in, så jag får åka till Malmö i stället *stackare*...

Ha det så bra i allt uppackningsdamm!*nyfiken*

Lena

Hemmalycka sa...

Ikea kan man alltid lita på, de hänger alltid med i modet dessutom.
Är lika snål när jag har presentkort :=) Man vill ju hitta det där riktigt speciella.
Kram hela dan
Åsa

Hwita Villan sa...

Hahaha, jag ritkigt ser framför mig när du gör en helomvändning och maken får kasta sig ut vägen ;).

Ha det bra!

Kram M

Njut i din trädgård sa...

Så satt jag bänkad framför tv:n kl 21 igår. Det händer inte i vanliga fall (annars knäpps tvn på spontant och jag får hoppa in i ngt pågående). Jag gillade den danska serien, så jag hoppas jag inte glömmer bort den nästa vecka! Tack för tips!

Jag känner verkligen igen mig med "dumsnålheten" samtidigt som jag så gärna vill komma bort från 1500 kr-syndromet! Kan inte lämna varuhuset utan att betala minst 1500.... Fina saker du visar!

Pia sa...

Jep - her skal definitivt også handles nogle nyheter fra IKEA:-)

Kramm

Nettan sa...

*haha*...ja dig ska man alltså inte gå bakom,en kan ju bli nersprungen !!
Men jag är likadan, står & tummar på saker i flera sekunder för & sen ställa tillbax det ;0)

Kram Nettan

Sand mellan tårna sa...

Hej.

Din blogg är en av mina favoritbloggar inom inredning.

Jag har fått en rolig utmaning, och nu skickar jag den vidare till dig. Välkommen in till mig för att se vad den går ut på.

Jag har utmanat några av mina favoritbloggar, och samtidigt gjort en liten presentation av din blogg hos mig, därför lånade jag ett kort hos dig, om du absolut inte vill ha det kortet med på min blogg, säg till direkt, så raderar jag bort det på studs.

Hoppas du vill anta utmaningen.

Ha en bra dag!
Kram Linda

Hem och Harmoni Marie sa...

Tack för varningen... Jag ska se upp om jag åker till IKEA.... :)

Gillar verkligen typsnittet du har på Hem & Lycka... stiligt!

Kram Marie

Jellon sa...

Härliga IKEA! :-)