måndag 6 oktober 2008

Tävla om bakprylar från Bagaren och Kocken


Kollage på vinsterna. Bilder med tillstånd från Bagaren och Kocken.

Jag är hemskt glad över att så många verksamheter vill sponsra med vinster till tävlingar på min blogg och denna gång är det Bagaren och Kocken som generöst bidrar med hela 3 vinster till en tävling med baktema!

Första pris: en silikonkavel, värde 499 kr
Andra pris: en baguetteplåt, värde 225 kr
Tredje pris: en slickepott och en slev från Rice, värde 80 kr

För att tävla gör du såhär;
Länka till tävlingen och Bagaren och Kocken om du har blogg - låna då gärna tävlingsbilden. Gå in på www.bagarenochkocken.se för att välja färg på kavel, slev och slickepott du skulle vilja ha om du vinner något av priserna. Bagaren och Kocken är nyfiken på ditt favoritrecept så lämna detta tillsammans med färgvalen i kommentarsfältet. Om du inte har blogg kan du självklart också delta genom att tipsa tre vänner men glöm då inte att ange din e-mailadress så jag kan kontakta dig om du är en av vinnarna.

Tävlingen pågår till den 20 oktober kl. 21.00. Lycka till!

For translation, please choose flag in top of the blog.

68 kommentarer:

Annas tävlingsblogg sa...

Jag är med, har länkat i min tävlingsblogg (tack för att du tipsade)

http://molnboanna.blogg.se/2008/october/bakprylar.html

Mitt favoritrecept (mat) är att man tar och strimlar kycklingfilé, lägger i en ugnsfast form. Över detta häller man en sås som man rört ihop och som innehåller 1 liten burk creme fraiche, 1 liten tetra matlagningsgrädde, 1tsk sambal oelek och 0.5 dl soya. Rör ihop och häll över. Sen lägger man folie över formen och så in i ugnen på 175 grader i ca 90min (90 min gäller om man har fläskkotletter men jag kör lika länge på kycklingen). Detta serveras med pressad potatis. Supergott.

Lilla huset på prärien sa...

Halloj! Jag är också med och har länkat såklart

Önskar vit kavel och rosa Rice-saker om det skulle bli JUST jag som vinner... :) Och här kommer favoritreceptet:

* Pasta i form av penne, snäckor eller dyl.
* Kycklingfilé i bitar (jag använde kycklinglårfilé)
* Paprika
* Rödlök
* Sockerärtor
* Creme fraiche
* Sweet chilisås
* Salt & Peppar

Koka upp pastan. Stek kycklingbitarna. Tillsätt paprika o rödlök i bitar. Blanda allt tillsammans med CF och Sweet Chilisås. Blanda i sockerärtorna sist. Parmesan!

Black Doggy sa...

Hej!

Jag är väldigt gärna med och tävlar, hade precis varit inne på Bagaren och Kocken och spanat in den turkosblå kavlen, den är helt fantastisk.
Mitt favoritrecept, svårt, för jag har ganska många men ett är ett snabbt brödrecept: 1 liter lättfil, 2 dl mörk sirap, 1½ tsk salt, 5 tsk bikarbonat, 1½ dl vetekli, 2 dl vetekross, 1½ dl rågmjöl, 5 dl grahamsmjöl, 4½dl vetemjöl. Blanda alla torra ingredienser och rör sedan ner filen och sirapen. Smörj och häll i två 1½ litersformar. Gräddas i ca 1 timma i 175 grader. brödet är inte bara lättgjort utan väldigt saftigt och lättätet!

Jag har länkat till dig och till Bagaren och Kocken i min blogg.
//Pia

Ullis/Leva på landet sa...

Nu har jag sett på Simon o Tomas så då kan jag sätta mig o blogga en stund. Så härliga baksaker. Underbara färger.

Kram Ullis

Anonitota sa...

Åh, jag vill gärna vara med!

Jag har länkat: http://anonitota.wordpress.com/2008/10/06/annu-en-tavling/

Mitt favorit recept är en chokladtårta!

Ingredienser:
225 g smör
2,5 dl farinsocker
2,5 dl mjölk
100 g choklad, mörk
4 st äggulor
4 dl vetemjöl
2 msk kakaopulver
2 tsk vaniljsocker
1,5 tsk bakpulver
4 st äggvitor
1 st form, med löstagbar kant

Fyllning:
2 msk kaffe, starkt
50 g choklad, mörk
75 g smör
1 dl florsocker

Glasyr:
150 g choklad, mörk
2 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter.

2. Värm mjölken försiktigt tillsammans med chokladen tills den smält. Låt blandningen svalna.

3. Vispa smör och socker till en mjuk smet.

4. Rör ner äggulorna, en i taget, i smör- och sockerblandningen.

5. Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker, espressopulver och bakpulver. Blanda ner det och den avsvalnade chokladmjölken i smörblandningen, lite i taget.

6. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner dem i smeten.

7. Häll smeten i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen cirka 50 minuter. Låt kakan svalna något innan den tas ur formen och får kallna på galler.

8. Fyllning: Lägg kaffe och choklad i en skål över vattenbad. Låt chokladen smälta, och sedan svalna något. Rör ihop smör, florsocker och vaniljsocker. Blanda i den smälta chokladen.

9. Dela kakan i två bottnar och bred fyllningen emellan. Lägg ihop kakan.

10. Glasyr: Smält chokladen och smöret på svag värme. Låt glasyren svalna något och bred den sedan runt tårtan. Förvara tårtan i kylen.

OM jag vinner skulle jag vilja ha en vit kavel eller en röd slev + slickepott! :-)

Hanna sa...

Jag har självklart länkat till denna supertävling i min blogg! http://husdrommen.blogg.se

Eftersom jag älskar rosa skulle jag helst vilja ha den färgen om jag vann! :-)

Världens bästa och enklaste recept måste vara detta...
________________________________

Dumlekakor! 20st

200g smör
3dl vetemjöl
1dl socker
1tsk bakpulver
_____________________

20 Dumlekolor
20 Noblesse

Blanda allt till en jämn massa. Gärna i matberedare!
Tryck i en dumlekola i varje kaka. In i ugnen på 175grader ca. 10min. Lägg en Noblesse på varje kaka medans de är varma!

Eddan sa...

Vilka fina vinster du har fixat!
Jag har länkat i min blogg och så var det det här med recept....

Den här kallas tydligen för sommarkaka om man kör utan äpplen och höstkaka med äpplen. God är den både sommar och höst

100g smält margarin
3 dl mjölk
1 ägg
3 dl socker
7 dl vetemjöl
4 tsk vaniljsocker
4 tsk bakpulver

Blanda ihop ovannämnda ingredienser. Bröda och smöra en långpanna och häll i smeten.

150 g smält margarin
2 dl socker
3 dl havregryn
6 tsk kanel
skivade äpplen efter tycke och smak

Blanda sedan ihop dessa ingredienser i en separat skål och lägg ut denna smet ovanpå den andra smeten.

Grädda i 200 gr ca 15 min. Låt kakan kallna i pannan. Skär upp när den svalnat.

Lotta sa...

Jag är med!
Det är nästan lite läskigt att du ska ha en tävling med just de här priserna. I helgen då jag bakade kanelbullar så kom jag på att vi inte har någon kavel - har inte bakat något som man ska kavla ut tidigare. Så jag är extra sugen på att vinna just det, men de andra vinsterna är givetvis också önskvärda.

http://deliquate.blogg.se/manekineko/2008/october/bakprylar.html

Mitt favoritrecept är på en äppelkaka:

Ingredienser:
100 g smör eller margarin
2 dl socker
1 ägg
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
1 ½ dl mjölk

Fyllning:
2-3 äpplen
2 msk socker
½ msk kanel

1. Rör smör och socker. Tillsätt ägget. Rör sedan i bakpulver, sedan vetemjöl och sist mjölken. Rör snabbt ihop till en jämn smet. Häll i en smord bröad form.

2. Skala äpplen och skär i mindre bitar. Blanda socker och kanel och rulla äppelklyftorna i det. Tryck ner äppelklyftorna i sockerkakan. Strö det som blir över, över kakan.

3. Grädda i 175-200ºC i nedre delen av ugnen, ca 45 minuter.

Servera med kall vaniljsås. Mums.

Zizzi sa...

Jag är med och har länkat på min blogg på sidoelementen till höger. Om jag vann vill jag ha kaveln i färgen turkost, och sleven/slickepotten i rosa.
Mitt favoritrecept är på fortune-cookies, för jag tycker om att göra såna till gå-bort present. Då kan man lägga egna små lyckönskningar och lappar i kakorna.
Recept:
75 gram mjukt smör
4 äggvitor
2,5 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1 nypa salt
1 msk glukos (köps på apoteket)
3 msk vispgrädde
Rivet skal av 2 citroner
1 bittermandel (jag använder essence)
smör till plåten
Sätt ugnen på 175 grader, smält smöret, vispa äggvitor med strösocker med elvisp i ca 30 sek, vänd försiktigt ner mjöl och salt, tillsätt glukos, smör, vispgrädde, rivet citronskal samt bittermandel och rör till en jämn smet.
Klicka ut smeten med hjälp av en tesked på en smord plåt. (Klickarna flyter ut på plåten i ugnen) Grädda i mitten av ugnen i ca 4 minuter, tills flarnen fått en gyllene färg i kanterna. Lyft upp flarnen med en stekspade och lägg de på en ren hand. Lägg en lapp med en lyckönskning eller hälsning på flarnet, Vik de halvmåneformade, sen för att få gropen i mitten hänger du de över en skål och viker ändarna mot varandra. Sen, när de hängt på skålen ett litet tag kan du ta bort de och lägga nånstans och torka lite. JÄTTEGODA och roliga att överraska med efter maten!
Kram cissi

Carola L sa...

Jag har länkat:
http://mammamuh.blogg.se/tavla

Om jag vann skulle jag vilja ha sakerna i rött.

Ett av mina favotitrecept är detta:
Royal tropic aroma
Kakan
125g smör
2,25 dl socker
2 ägg
5 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 krm salt
1 tsk riven muskotnöt
1 tsk kanel
2 dl mjölk
1 msk kakao (i 1 msk hett vatten)

Blanda allt utom kakaon.

Häll 2/3 av smeten i en rund form (22 cm i diameter)

Rör i kakaon(utblandat med vattnet) i resterande semt och häll i en likadan form.

Grädda den tjocka kakan i 200 grader i 35 minuter.
Grädda den tunna kakan i 200 grader i 20 minuter.

Låt kakorna svalna

Fyllning:
3 msk smör
5 dl florsocker
1,5 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
4 msk kaffe

Blanda ingredienserna till fyllningen (du kan göra dubbel sats om du vill)
Bred fyllning på den tjocka kakan och lägg den andra ovanpå.
Täck hela kakan med fyllning

Hwita villan sa...

Jag vill vara med!!! Vilka snygga grejer :). Rosa är favoritfärgen just nu i köket, och jag hoppas på lite fina rosa köksgrejor.

Receptet på en supergod CITRONTARTE

0,5 dl florsocker
200 g rumstempererat smör
0,5 krm salt
1 st ägg
3 st äggulor
2 dl mjöl
2 st citroner
1 st gelatinblad
150 g vit choklad

1. Rör florsockret och 100 g smör fluffigt. Rör ner salt, 1 äggula och mjölet. Låt degen vila i kylskåpet en timme.

2. Sätt ugnen på 175 grader.

3. Kavla ut hälften av degen på mjölat bakbord och klä en pajform (ca 20 cm i diameter) med degen. Ställ kallt ytterligare 15 minuter. Nagga botten med en gaffel.

4. Grädda i ca 20 minuter tills den har fått fin färg. Upprepa med resten av degen.

5. Tvätta citronerna, raspa av skalet och pressa ur saften.

6. Blötlägg gelatinbladet.

7. Smält chokladen och 100 g smör i en bunke över ett vattenbad. Tillsätt citronraspet och mixa helt slätt med stavmixer eller i matberedare. Det kan se ut som smeten har skurit sig, men den blir slät efter att man mixat den.

8. Vispa samman 1 ägg och 2 äggulor med sockret och den pressade citronen i en rostfri kastrull. Sätt den på svag värme och hetta upp under ständig vispning. Ta bort från värmen när blandningen har tjocknat.

9. Krama ur gelatinbladet och lägg det i det vrma äggvispet. Rör om så att det löser upp sig.

10. Rör ner äggblandningen i chokladen. Häll det i mördegsskalet och låt svalna. Ställ i kylskåpet.

Garnera vid servering med färska bär, vit choklad eller servera den bara som den är!

Man kan även blanda ner 0,5 dl vitt vin eller champagne i fyllningen samtidigt som man rör ner citronraspet om man vill festa till det ytterligare, men jag tycker inte att det behövs.


Det är helt klart värt jobbet!

Kram M

Livets njutning sa...

Skoj med tävling. :) Om jag vinner så vill jag ha en vit kavel och rosa slickepott + slev.

Har länkat till dig i min blogg. Vår favoritrecept är:

Cupcakes

5 dl mjöl
3 dl socker
3 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
150 gram smör
2 dl mjölk

smör
kakao
florsocker
strössel

Blanda de torra ingredienserna först, smält smöret och häll i mjölken. Fyll i muffinsformar till hälften. Grädda i ugn på 200 grader i ca 10 minuter.

Blanda smöret, kakao och florsocker, sedan spritsar du på muffinsarna och strö över strössel. Det räcker inte till alla muffinsar men om du gör mycket så att det räcker till alla.

Det är en toppen recept för mina flickor är mjölk- och äggallergiker. Det är väldigt svårt att hitta goda kakor. Cupcakes är populär här hemma då man kan variera det mycket. Den här är chokladcupcakes. Har även recpet på pepparkakscupcakes, vanliga cupcakes m.m. Med olika frosting, kristyr m.fl. :)

Kram Jenny

Designe sa...

Ojsan, vilka flashiga kavlar! :)
Ha en bra dag! Kram

Marianne sa...

Hej!
Jag har länkat till tävlingen på min blogg: mammamarianne.blogg.se

Grönt är min favoritfärg, så även mitt kök, så därför skulle jag vilja ha en grön kavel/slickepott om jag vinner.

Mitt favoritrecept är idag:
Kaggårdens apelsinmuffins

4st ägg
2 3/4dl socker
200g smält smör
2st apelsiner
100g sötmandel
4dl vetemjöl
2tsk bakpulver
1tsk vaniljsocker

Garnering:
100g blockchoklad
1msk olja
apelsinrasp eller syltade apelsinskal

Vispa ägg och socker poröst, tillsätt smält avsvalnat smör. Skölj och riv apelsinskalet, pressa saften ur apelsinerna. Rör ner saft och skal i smeten. Grovhacka mandel och blanda med mjöl bakpulver och vaniljsocker. Rör i smeten. Klicka ut i 30st muffinsformar, grädda dem i 225grader ca 10 min
Garnera med smält cholklad blandat med oljan och sedan raspet.

Inredningsgalen sa...

Är med o tävlar, skulle det bli jag så vill jag ha vit kavel, rosa Rice saker. Här kommer mitt favorit recept på mina egna choklad cookies:
225 gram margarin
2 1/2 dl farinsocker
2 dl socker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
5 1/2 dl vetemjöl
150 gram mörk blockchoklad
Bland alla ing och klicka ut smeten på plåten. Grädda i 15 min i 200 grader.
MUMS!!!!

Smultronstället sa...

Jag har loksom de andra länkat t tävlingen.
turkosblå är färgen jag skulle vilja ha om jag vann!
Snabb tomatsoppa
Fräs en gul lök som är finhackad. Häll över 1burk krossade tomater. 4dl vatten. En grönsaksbuljong, lite svartpeppar och salt för smaken. Låt koka ca 10min. servera med en klick creme fraiche.

Wilda Stenlyckan sa...

Hejsan!!

Vilka underbara vinster du bjuder på! Klart företag vill synas på din fina sida ;-) Bagaren och kocken har verkligen superfina saker. Finns en massa där som jag skulle vilja ha!! Jag har(ska) länkat på min blogg och om jag vinner så vill jag ha en vit kavel och sleven + slickepotten från Rice i rosa.

Här kommer mitt recept:

Mums mums!

I äggvita vispas lätt i skålen, häll i
3 kkp strösocker
1 kkp florsocker
1 msk vaniljsocker
2 msk potatismjöl
------------------
Lös upp 1 rågad msk gelatinpulver i 1 kkp kokhett vatten, blanda med 1 kkp kallt vatten. Får ej bli klumpigt/klimpigt. Häll blandingen i skålen, vispa med elvisp 15-20 min.

Form 20x30 cm.
Blanda en påse kokos + 2 msk kakao, sprid ut halva blandningen i botten av formen. Strö sedan resten över smeten. Ställ kallt och skär i fyrkanter. Godast efter något dygn i kylen!

MUMS! :-)

Kram Sara

erika sa...

Jag skulle vilja ha röda baktilbehör om jag vann.
Mitt bästa recept är:
Gidiskakor!
200g margarin,
2dl socker,
2dl sirap,
5msk kakao
Rör ihop allt i en kastrull och koka upp. låt koka 3-4 minuter.

Rör sedan i 7 dl corneflakes och 3 dl cocos. Klicka upp i muffinsformar och låt svalna.

Anna, livet i en "skokartong" sa...

Jag är med och tävlar och länkar till hit från min blogg och jag önskar sakerna i ROSA.

Favvorecept
1 bit kassler
3 äpplen
1 burk creme fraiche
ca 3 dl riven ost
curry
salt

Strimla kassler och lägg i en ugnsform. Riv äpplen, blanda i en burk creme fraiche, ost, curry coh salt. He över kasslern och ställ i ugnen ca 20 min (200 grader)
Servera med ris och baugett!
MUMMA

Jeanette sa...

Åh så härliga vinster!
Nu har jag länkat i min blogg:
http://familjenlindqvist.blogg.se/?tmp=07143613
Jag hoppas att jag vinner en kavel i favoritfärgen rosa vinner jag slickepotten så är rosa fint även där.
Här kommer mitt favorit recept som blivit tradition vid skolavslutning och midsommarfesterna, de är ett måste på sommaren, men är underbart goda annars också!

Jordgubbsmuffins med vaniljyoghurttopping
30 st

Ingredienser

200 g smör

2 1/2 dl strösocker

3 ägg

4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

1 tsk malen kardemumma
1 tsk vaniljsocker

1 dl vispgrädde

citronskal, av 1 väl tvättad citron, om så önskas

1/2 liter jordgubbar, ca 250 g
FORMARNA:
1 mazarinformar, i plåt, eller
engångsmuffinsformar

smör
kokosflingor
TOPPING:
2 burkar matyoghurt

1 dl florsocker
1/2 vaniljstång

Tillagning
Låt yoghurten till toppingen rinna av i kaffefilter eller i en ren kökshandduk över natten eller i minst 3 timmar. Blanda med florsocker och frön från vaniljstång. Fyll en spritspåse med toppingen och lägg i kylen så länge.Rör smör och socker poröst, tillsätt äggen ett i taget.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten. Tillsätt vispgrädde och eventuellt citronskal. Skölj, snoppa och skär jordgubbarna i halvor. Smörj och strö kokosflingor i formarna. Används engångsmuffinsformar behöver de inte smörjas. Fyll formarna till 2/3 med smet. Fördela jordgubbarna i formarna, tryck ner dem lätt. Grädda dem mitt i ugnen 15-20 minuter eller tills de har fått fin färg och känns klara med provnål. Låt dem svalna helt.
Spritsa eller bred topping på varje muffins. Garnera med jordgubbar.

abfabimedelaldern sa...

Mitt favoritrecept blir en hemgjord musli
5 dl havregryn
5 dl rågflingor¨
2 dl hackade mandlar
2 dl cocos
1 dl linfrö
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor

Blanda allt. Häll på 1 dl vatten och se till att allt blir fuktigt. Lägg upp på en plåt smörjd med rapsolja

Sätt in i ugnen på 200 gr.Grädda i ca 30 minuter tills det fått fin färg o blivit tort. jag brukar öppna ugnsluckan var 10:e minut för att röra runt så det inte bränns.

Lägg i en tät burk, Häll på torkade äpplebitar (tunt skivade äpplen torkade i 100 gr i ca 4 timmtar)

jag vill gärna ha sakerna i svart

o det är länkat på min blog
http://abfabimedelaldern.wordpress.com

Lisa sa...

Jag har tipsat 3 vänner och min mailadress är: drakungen1@hotmail.com

1 liter lättfil
2 dl mörk sirap
1½ tsk salt
5 tsk bikarbonat
1½ dl vetekli
2 dl vetekross
1½ dl rågmjöl
5 dl grahamsmjöl
4½dl vetemjöl

Blanda alla torra ingredienser och rör sedan ner filen och sirapen. Häll i två 1½ litersformar (smörjda). Gräddas i 1 timma i 175 grader. Det här brödet är oslagtbart lättgjort och gott!

Lisa sa...

Ursäkta, glömde att säga om jag vinner skulle jag vilja ha en kavel i turkos-blå, slickepott i mörklila samt slev i mörklila

monika (mokiee@live.se) sa...

Det är ett recept som jag har tagit från internet och testat, och det blev mumsigt. :)
KÄRLEKSMUMS - kakaa!
Mjuk kaka som bakas i långpanna och glaseras med en chokladglasyr. Mycket goda rutor. Detta recept har jag gjort många gånger!

Tid: 1 timme, varav 30 minuters arbete
ca 15-30 st beroende på hur stora rutor man skär

Du behöver:
150 g smör eller margarin
2 ägg
3 dl strösocker
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
1 ½ dl mjölk
4 ½ dl vetemjöl
Glasyr:
50 g smör eller margarin
3 msk starkt kaffe
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker
Garnering:
1-2 dl kokosflingor
Gör så här:
Smält smöret/margarinet och låt svalna.

Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.

Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och kakao. Kakaon kan siktas om den är klumpig. Vispa snabbt ihop med elvisp.

Tillsätt sedan mjölk, vetemjöl och det smälta matfettet. Vispa försiktigt snabbt ihop till en jämn smet med elvisp på lägsta hastighet.
Bred ut smeten i en form ca 40 x 32


Grädda nederst i ugnen i 225 grader i 10-15 minuter.


GLASYREN. Smält smör eller margarin i en kastrull. Rör ner kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker till en jämn smet.
Bred den varma glasyren över kakan medan glasyren fortfarande är varm. Strö över kokosflingor.
Låt stå och stelna. Skär kakan i fyrkantiga bitar.

Och om jag vinner vill jag ha kaveln turkos, sleven rosa och slickepotten mörklila :D

Ljuva ro sa...

Åh så kul med alla tävlingar!

Jag länkar i min blogg och om jag förhoppningsvis vinner, önskar jag redskapen i vitt!

Har ett kanonrecept på en fisksoppa;

400 gr laxfilé
400 gr torskfilé
3 paprikor (gul, röd, orange)
3 vitlöksklyftor
6 dl röd ekologisk mjölk
2 1/2 dl matlagningsgrädde
2 fiskbuljongtärningar
salt & cayennepeppar
rikligt med färsk timjan
1 påse saffran

dela fisken i stora kuber. Grovhacka paprikorna. Fräs paprikan & vitlöken i smör. tillsätt mjölk, buljong, timjan o kryddorna. Låt koka upp. Lägg sedan i fisken och koka i 3-4 min rör mkt försiktigt. Tillsätt grädden o låt koka upp.

Servera med kall vitlökssås och krutonger.

Kall sås;
creme fraiche
lite majonäs
vitlök

Otroligt gott!!!

Ljuva ro sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Brunkullan med Mosipperötter sa...

Wow! Vilken tävling:)
Om jag vinner vill jag ha en vit kavel, eller en rosa slickepott/rosa slev!!

Ett gott recept är dessa muffin

2 ägg
2 dl strösocker
125 g smör
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl, 180 g
1 1/2 tsk bakpulver
3/4 tsk stött kardemumma
Ca 200 g röda vinbär
1/2 dl vetemjöl

Glasyr:
1 dl florsocker
2-3 tsk vatten
Röd karamellfärg

1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Vispa ägg och socker tills det blir ljust och pösigt.
3. Smält smöret och tillsätt mjölken. Rör ned det i smeten när det svalnat.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och kardemumma och rör ned det i smeten.
5. Blanda vinbären med 1/2 dl vetemjöl och rör ned dem i smeten.
6. Fördela smeten i muffinsformar.
Grädda mitt i ugnen 20-25 min.
Garnera med rosa glasyr och klasar av tex röda vinbär!

Man kan också ta frysta hallon/blåbär istället om man vill:)
Receptet hittade jag får nått år sen på nätet! Har gjort dem ett par gånger och de är busenkla!

Länkar också!!
Susanne

Hemma hos Klara... sa...

Vilken härlig tävling! Kul att läsa alla recept :) Oj vad svårt att välja, allt var så fint. Men jag önskar mig en rosa kavel eller rosa slickepott. Länkar till tävligen.

Här är mitt nya favvorecept:

Äppelpaj

4 äpplen
1 tsk kanel
100 g margarin
2 ½ dl strösocker
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vanillinsocker
½ tsk salt
1 ägg

Gör så här:
Smörj formen alternativt använd pappersformar.
Skala och klyfta äpplena och lägg i formen. Använder du småformar så lägg i 2-3 st äpplen i varje.
Strö på 1 tsk kanel.
Smält margarinet och låt svalna.
Blanda ihop övriga ingredienser i en skål.
Häll i det smälta margarinet och ett uppvispat ägg.
Lägg smeten på äppelklyftorna och platta till
Strö på kanel.

Grädda i 200 grader i ca 15-20 min för pappersformar, ca 35 min om du gör dem i långpanna.

Servera gärna med vaniljglass

Smarrigt värre!
Kram Helena

Bokmalen sa...

Jag har länkat så jag tänkte prova lyckan å dela med mig av mitt absoluta favvorecept på pepparkakor som kommer från min mormor och morfar. Julen kommer ju fortare än man tror... Skulle jag vinna så passar rött hos mig så jag väljer röd. Håll i er här kommer de absolut godaste pepparkakorna jag vet (äter inga andra).

500g smör
500g socker
2 msk sirap
2 ägg
2 msk ingefära
2 msk kanel
1 msk malda nejlikor
2 msk bikarbonat
ca. 1 kg vetemjöl
låt ligga i kylen över natten.
grädda i 175 grader tills dom rest sig å sjunkit ner igen.
Lycka till!
/ Maria

Hemma hos lilla mig sa...

Klart jag vill vara med i tävlingen.
Länkar hit. Önskar en Rosa kavel.

Mitt favoritrecept är:
Kasslerpanna

350-400 g benfri kassler.
2-3 msk smör el. margarin
2 tsk curry
1 klyfta vitlök
1 finstrimmad purjolök el, 2 salladslökar
1 röd paprika
2 msk tomatpuré
1 dl grädde
1 burk créme fraiche
portvin el, sherry, kryddor

Skär kasslern i strimlor, fräs upp dem i lite matfett tillsammans med currypulver och vitlök.
Ansa purjolöken och skär i tunna ringar, ansa och skölj väl ur paprikan, strimla fint. Rör ner alltsammans i pannan, låt fräsa en stund. Tillsätt tomatpuré, grädde och kryddor lätt med lite salt och peppar. Rör sist i créme fraiche. Pannan får inte stå och koka länge utan smaka snabbt av den med lite portvin eller sherry samt kryddor.

Servera tillsammans med ris och sallad..

MADELEINE sa...

Vill absolut vara med ;-)

Mitt favvo recept:

En halvnyttig kladdkaka :-D

2ägg
3dl strösocker
- vispa pösigt

Tillsätt:

100g smällt margarin
3-4dl mjöl
3msk kakao
2tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 175 grader
12-15min

Garnera gärna med smält choklad (gärna vit) eller bara florsocker!! Kalas gott och alldeles kladdig :-)

Vinner jag kaveln eller slickepotten ska dom självklart vara rosa!!

Länkat på bloggen ;-)

Ulrika sa...

Hej!
Jag är gärna med. Ifall jag vinner önskar jag rosa färg.
Här kommer mitt favvorecept:

Chokladkola paj

100 g smör
1/2 dl strösocker
2 dl havregryn
1 1/2 dl vetemjöl

Fyllning:
1 1/2 dl vispgrädde
50 g smör
1 1/2 dl ljus sirap
200 g mörk choklad, ca 40% kakaohalt

Servera med:
vispgrädde
Gör så här
Sätt ugnen på 200°. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, havregryn och mjöl. Rör ihop till en deg. Tryck ut i en pajform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 8 – 10 min tills den har fått fin färg. Koka upp grädde, smör och sirap i en kastrull. Koka på svag värme ca 10 min. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar och lägg ner i smeten. Ställ tillbaka på eftervärme. Rör tills chokladen smält och är riktigt slät och blank. Häll chokladsmeten i pajskalet. Ställ i kylen att stelna minst 5 timmar eller över natten. Servera med lättvispad grädde.

Livet i träsket sa...

Oj, vilken bra tävling med underbara priser! Självklart vill jag vara med och vinner jag vll jag ha rosa slev, kavel & slickepott. Delar med mig av ett superbra & gott recept på
PIZZADEG

1 liten burk öl
1 tsk salt
1 msk olja
vetemjöl

Behöver inte jäsa och kan stå länge utan att bli förstörd!

Jag har länkat på min blogg!

Marie sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Marie sa...

Jag är med och tävlar!
Har länkat på min blogg:
http://marieslillablogg.blogspot.com/2008/10/jag-kr-lite-fler-tvlingar-nr-jag-nd-r-i.html

Ett av mina favorit recept är kladdkaka.
Du behöver:
100 g smör
eller margarin
2 st ägg
2,5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
2 dl vetemjöl
Gör så här:
Sätt på ugnen på 175 grader.

Smält försiktigt smöret (eller margarinet) i en kastrull på spisen eller i en skål i mikron. Det kan vara bra att dela smöret i mindre bitar innan så går det fortare. I mikron kan ca 400 W vara lämplig effekt för att det inte ska skvätta smör.

Låt sedan det smälta smöret stå framme och svalna.

Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.

Tillsätt vaniljsocker och kakao och vispa med lägsta hastigheten på elvispen.

Tillsätt mjölet. Tillsätt sist det smälta smöret. Vispa försiktigt till en jämn smet och häll smeten i en rund form som man kan smöra och bröa om man vill.

Grädda i 175 grader i ca 20 minuter i mitten av ugnen. Om man vill ha en kladdigare kladdkaka så tar man kortare tid i ugnen.

När kladdkakan är färdiggräddad låter man den svalna och stå kallt tills den ska serveras.

Om jag har turn att vinna så skulle jag vilja ha en grön kavel eller mörklila Riceprodukter.

Stämningsfullt sa...

Hej!
Klart att man vill vara med och tävla om SÅ fin priser!! Om jag skulle vinna något skulle jag gärna vilja ha en vit kavel och rosa slev och slikepott.
Ett av mina favoritrecept är på en kall lax-paj. den gör jag till påsk, nyår , jul osv...Jättegott!

4 dl Creme Fraishe
Dill ca en knippe
1 rödlök
200g gravad lax (hackad)
salt, peppar
citronsaft
3 gelantinblad
Kavring ca en halv limpa
50-75 g smör

Mixakavring och smör, tryck ut i en form.
Blanda alla andra ingredienser till en smet och häll över.
Ställ in i kylen tills det stelnar!

Villa Hemmet sa...

tjenatjena!

jag hoppas på vit kavel/röd slick.

Mitt favvorecept är helt klart cupcakes (fanns det ngn som tvivlade? :D )

Snabbt fixat, hyfsat nyttigt o väldigt lätt att variera. Blanda i de bär du önskar, eller varför inte kakao + frusen mango, byt till fullkornsmjöl/vatten osv. När det inte skall vara frosting ovanpå så kör jag alltid med stoora muffinsformar a la America.

4 dl mjöl (ev glutenfri mix, kanske grövre mjöl)

2 dl socker

1 tsk salt

2 tsk bakpulver

25 gr smält margarin (ev mjölkfritt)

1½dl mjölk (ev. laktosfri, eller vatten)

1 ägg

200gr frysta bär

225 grader 18-20 min

Blanda mjöl, socker, salt och bakpulver
Tillsätt margarin
Vispa ihop mjölk och ägg och rör ner i smeten
Vänd försiktigt ned bär

kramkram

Jenny sa...

jag skulle vilja vit kavel eller mörklila slickepott.
har länkat: http://zipzo.blogg.se/2008/october/entry-19495701.html#comment

här är länken till det gudomliga receptet: http://zipzo.blogg.se/2008/may/cheesecake.html#comment

Jessica sa...

Om jag vinner vil jag ha ROSA ROSA ROSA. Självklart har jag länkat på bloggen :-)
Mitt favvo tips är Lax med cashewnötter:
4 st laxfilé, portionsbitar, skinnfria
1 dl cashewnötter, hackade
2 msk margarin, flytande
4 msk sweet chilisås
1 st lime, rivet skal
1 st vitlöksklyfta, pressad

Limesås:
1.5 dl crème fraiche, gärna lätt
1 st limesaft, från frukten
2 msk vitt vin, torrt

Gör så här:
1. Lägg portionsbitarna ganska trångt i en ugnssäker form
2. Blanda nötter, margarin, chilisås, limeskal och vitlök. Bred blandningen över laxen.
Baka den i mitten av ugnen på 225 C tills täcket blivit lite ljusbrunt och laxen precis
är genomstekt, ca 10-15 minuter.
3. Blanda såsen. Servera den till laxen med potatis, grönsaker och limeklyftor.
Super Duper Gott

Ingela la la sa...

Jag är med och tävlar!
Jag önskar mig en vit kavel men slev och slickepott i rosa. Jag har länkat i min blogg

http://ingelalala.blogspot.com/

Favoritrecept... har många här är ett:

Blåbärsglass med maränger:

6-8 pers
5 dl grädde
1/2 dl florsocker
2 äggulor
1/2 l blåbär (eller andra bär)
maränger.

Vispa maränger hårt, vispa i florsocker, äggulor och blåbär.
Klä en avlång eller rund form (jag föredrar avlång) med plast. Varva smet och maränger. Packa in i plast. Låt stå i frys i minst 5 timmar innan den serveras.
Gott att micra lite hallon och mosa till..
Låt det smaka!

Hälsningar Ingela

Clarice sa...

Klart jag vill vara med och tävla. Vill ha bakgrejer i rosa om jag vinner : )

Jag har länkat tävlingen på min sida.

Och så till reseptet!

Skärgårds Limpa

1 l juice eller surmjölk
3 dl rågmjöl
3 dl vetekli
3 dl malt
2 påsar torrjäst
2 dl sirap
12-13 dl vetemjöl

Blanda ihop alla ingredienser i en bunke. Smöra 3 limpformar och häll i smeten. Låt limporna jäsa 1,5 h. Grädda limporna i mitten av ugnen på 175 grader 1,5 h. Pensla de varma limporna med varmt sirapsvatten.

Mmmmmm.... vad gott!

Anonym sa...

Hej! I helgen fixade jag ihop en jättegod laxpaj, super enkel va den också;

Laxpaj

3 dl vetemjöl
100 gram smör
1 krm salt
3 msk iskallt vatten

1 1/2 dl hackad lök
1 msk smör
150 gram rökt lax
1 dl hackad dill
3 dl lagrad ost
3 ägg
1 dl grädde
2 dl mjölk
1/2 tsk salt
1/2 tsk peppar

Hacka snabbt ihop degen för hand eller i matberedare. Tryck ut den i en form som är ca 25cm i diameter. Tryck upp degen så att den hänger på kanten. Ställ in formen i kylen i minst 30 minuter. Sätt ugnen på 200°. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen 10-12 minuter. Fräs löken mjuk och glansig i matfettet. Skär laxen i små tärningar. Blanda lök, lax och dill och bred ut i pajskalet. Strö på osten. Vispa ägg, grädde, mjölk, salt och peppar och häll över fyllningen. Grädda i nedre delen av ugnen tills äggstanningen stelnat (ca 25-30 minuter). Servera med en god sallad ! MUMS!

Om jag vinner vill jag gärna ha kaveln i vitt eller sleven/slickepotten i rosa!

/Daniela
nelamaria86@hotmail.com

Karin A sa...

Hej Mia! Den här gången vill jag också vara med och tävla, har länkat från min blogg. :) Om det skulle bli aktuellt så är jag intresserad av kavlen i turkos och riceprodukterna i rosa!

Mitt favoritrecept just nu:

Päron med toscatäcke
4 portioner
ugn: 225 grader

Skala, kärna ur och skiva 3-4 (mogna men inte mjuka) päron beroende på storlek. Lägg i en ugnsfast, smörad form. Smält ca 50 gram smör, lägg i ungefär 50 gram mandelspån, en matsked mjölk, en matsked mjöl och 3/4 dl socker. Småkoka ett par minuter (så att krämen tjocknar något). Häll toscakrämen över päronen och ställ in i ugnen i ca 15 minuter. Njut med en klick glass eller något syrligare som creme fraiche!

Kram Karin

Anna sa...

Hej,favorit recept!
Ta abborrfile ,vänd i rågmjöl och salt,stek i smör.Ta en annan stekpanna, bryn färska kantareller och kräftstjärtar , klipp över gräslök , servera med pressad potatis och keldas kallasås, vitlök och gräslök, lycka till!MUMS!
Om jag vinner vill jag ha en turkos kavel och rosa slickepott+slev.Tack för mej,hej!

ingegerd sa...

hej jag är gärna med i tävlingen!jag gör en länk också!jag vill ha isåfall rosa kavel och lila slickepott!Detta är mitt favorit recept just nu pollykaka,stora som små gillar den!


3 ägg
2 dl socker
200 g choklad (helst mörk)
100 g smör el margarin
½ dl vetemjöl (jag tog 1,5 dl)
1 påse polly orginal
Gör såhär;
1)vispa ägg och socker poröst.Smält smöret och lägg i chokladen och rör tills den också smält.Blanda ner chokladsmeten i äggsmeten och tillsätt mjölet,rör om väl och i med pollyn.
2)häll smeten i en form med avtagbar kanter,fäst gärna ett bakplåtspapper i botten så går det lättare att få ur kakan.
3)grädda i 175°grader,ca 20-25 minuter.Kakan ska vara kladdig.

Snusilus o Sannibus sa...

Hej!

Åh, så fin den röda kaveln var!! :) Jag var tvungen att tänka till lite vad jag skulle skriva till dig. Men det här receptet hittade jag i Buffé för flera år sedan och det är en stor favorit och jag gör den varje jul! Så himla god!

Saffranslängd med vit choklad
2 längder

200 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
2 kuvert saffran à 1/2 g
salt
2 dl socker
13-14 dl vetemjöl

Fyllning:
75 g smör eller margarin
200 g vit choklad
1/2 dl socker
1 ägg eller pärlsocker till garnering

Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Värm blandningen till fingervarmt, ca 37°C.

Smula ner jästen i en degbunke. Häll över mjölk- och smörblandningen. Blanda ner saffran med salt och socker.

Rör ner mjölet lite i taget tills du har en smidig deg.

Låt degen jäsa övertäckt i ca 30 minuter.

Sätt ugnen på 175° C. Kavla ut halva degen på mjölad arbetsbänk till en platta, ca 30x40 cm.

Bre ut hälften av matfettet ovanpå och strö över hälften av den vita chokladen (hackad) och hälften av sockret. Vik samman degen två gånger till en längd.

Gör likadant med den andra halvan av degen. Lägg längderna på bakpappersklädda plåtar och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.

Pensla längderna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.

Grädda i mitten av ugnen i 25–30 minuter.

Det kanske ser avancerat ut men det är det inte, och den är ljuvligt underbar!

Skulle jag vinna så önskar jag mig en röd kavel eller rosa slick och sked!

Jag länkar på min sida. Kram o ha en fin helg!

Susanne

ELW - bloggar / Linnéa sa...

Jag har länkat till tävlingen! Jag önskar rosa kavel och rosa Rice-saker, om det skulle bli jag som vann! Här är mitt favoritreceot:

Klassisk Sockerkaka (eget recept)

2 st. / 180 grader
smör (normalsaltat)
mjölk
ägg
strösocker
vetemjöl
bakpulver
vaniljsocker (äkta)
ströbröd
ev. mörk choklad

Alla ingredienser ska vara ekologiska.

leopardia sa...

och som alltid, en trevlig och inspirerande tävling.
här kommer länkar;

http://leopardia.blogg.se/2008/october/vinn-bakprylar-hos-hem-och-lycka.html

mitt favoritrecept är det enkla smulpajreceptet.

3 skivade banan
hackad blockchoklad, mörk, efter tycke och smak
15 delade vindruvor
1dl socker att strö över och varva
med...

2 dl havregryn
2 dl mjöl
1 msk socker
120 g smält smör

blanda och lägg över frukt och choklad, som ligger i formen.
grädda 225 grader i ca 20 minuter.

klart.

♥ Mitt vita hus ♥ sa...

Jag vill med vara mede.. och om jag mot all förmodan vinner så skulle jag vilja ha rosa slev och en illsnygg vit kavel. Länkar till tävlingen hos mig i höger fältet...

Ett favorit recept är berömda leila cupcakes eller hello kitty bakelser som min kära vän kallar dom och det receptet finns här:

http://mittvitahus.blogspot.com/2008/05/cupcakes.html

Kram M

Fröken S. sa...

Jag har länkat i min blogg. Om jag skulle ha turen med mig önskar jag vit kavel eller grön slickepott och slev :)

Favoritrecept var det, detta är på cookies som är helt underbart knapriga utanpå och sega inuti. Måste provas! Bild på dem finns i min blogg.

210 g mjöl
210 g havregryn
145 g smör eller margarin, rumstempererat
55 g farinsocker
90 g socker
2 tsk bakpulver
55 g ljus sirap
½ dl vatten
200 g mörk choklad

Blanda allt utan sirap och vatten. (Jag använder elvisp.) Konsistensen ska bli ungefär som brödsmulor. Tillsätt sirap och vatten. Tillsätt mer vatten om det behövs, bara så att degen går ihop. Blanda sist i grovt hackad choklad. Rulla degen till två långa rullar och låt dem vila i kylen i 30 min. Sätt ugnen på 200 C. Skär sedan degen i ca 1 cm tjocka skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in kakorna och sänk temperaturen till 175 C. Grädda i 10-15 min och låt svalna på galler.

Ha det så bra!

Mamma-Mu sa...

Hej!
Jag vill absolut vara med och tävla!
Om jag vinner önskar jag mej vinsten i rosa om det är möjligt. Är inne i en rosa period (tydligen)

Mitt favvo recept är den gamla heliga Kladdkakan!
Fick detta recept av en klasskompis när jag gick i 3:an
Recept:
2 ägg
3 dl socker
4 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1½ dl vetemjöl
100g smält smör

Blanda allt i en bunke, smöra en form och strö riven kokos i istället för ströbröd samt ha lite kokos i smeten.
In i mitten av ugnen på 175C i 25-30 min
Servera med vispad grädde som det är krossad Marianne-godis i!
Toppen god!

Må gott!
Kram Mimmi alias Mamma-Mu

Anonym sa...

Klart man vill va med o tävla, har ju ingen blogg längre men tipsar runt ändå! Mitt favorit VARDAGSrecept (mat) är superenkelt: 1 pkt renskav, 2 pkt bacon, stek tillsammans, koka fullkornsris, stek purjolök svettig. Blanda alltihop i en skål, massor av svartpeppar över och servera med ketchup! /Susanna
(skulle vilja ha vit av allt om jag vinner :-)))/Susanna (fd hvita sinnen)

Little Miss Splendid sa...

Självklart vill jag vara med och tävla! Om jag har turen på min sida önskar jag en turkos kavel eller gröna Rice-redskap- de var verkligen kanonfina!

Mitt favoritrecept är en nöttårta med kolasås:

INGREDIENSER
200 g nötkärnor
1,5 dl florsocker
5 äggvitor

KOLASÅS
2 dl grädde
1 dl socker
0,5 dl sirap
1 msk kakao

GARNERING
3 dl vispgrädde
2-3 msk kakao

INSTRUKTIONER
Mal nötterna och blanda dem med florsocker. Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner dem i nötblandningen. Bred ut smeten på smort bakpapper i två runda bottnar eller i en lågpanna klädd med smort bakpapper (25x35 cm). Grädda i 175 grader 20-25 minuter. Lyft upp kakan och låt den kallna på galler.

KOLASÅS
Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt det koka utan lock i ca 15 minuter, tills smeten är tjockflytande. (Den tjocknar när den kallnat.)

Låt såsen svalna innan den breds på. Enklast är tårtan på långpanna, då man bara brer på ett lager vardera av kolasås, grädde och kakao. De runda bottnarna lägger man ihop med kolasås emellan och grädde med kakao överst.

evalinda sa...

Jag är med, har ingen blogg men har tipsat 3 vänner. Färgerna, rosa på allt. Min epostadress är akarg1@hotmail.com

Mitt favorit recept är:
Mexikansk Kycklingpaj
färdig smördeg
Fyllning:
5-8 feferoni, hackade
1/2 grillad kyckling
1 gul lök, hackad
ca 10 färska champinjoner,
200 g Philadelphiaost
1 burk Chunky Salsa
3 dl riven ost
Sätt ugnen på 225°C. Bred ut den färdiga smördegen. Förgrädda ca 10 min.
Rensa kycklingen och skär den i mindre bitar. Bryn kyckling, lök och champinjoner. Tillsätt salsa och Philadelphiaost och låt puttra i hop en stund. Hacka feferonin och strö ut i botten av pajskalet. Häll över kycklingblandningen och toppa med den rivna osten. Gratinera 10-15 min eller tills osten smält.

Linda Sjö sa...

Skulle vilja ha rosa på allt om jag vinner. Har tipsat minst 3 vänner =))

Vallmopanerad lax 4 pers
300 g spagetti
500 g skinn- och benfri lax
½ dl vallmofrön
1 msk smör
½ tsk salt
Marinad
2 msk mirin (alt lika delar flytande honung och vatten spetsas med limesaft
2 msk limesaft
1 tsk salt
Sås
1 knippa bladpersilja
1 skalad schalottenlök
1 liten vitlöksklyfta
Ca 2 cm färsk skalad ingefära
200 g naturell färskost (alt hälften crème fraiche)
2 msk olivolja
1 msk honung
2 krm salt
Tillbehör
Lättkokta haricots verts

1) Lax: Skär laxen i ca 2 cm stora kuber. Blanda mirin, limesaft, salt och olja i en bunke. Mainera laxen minst 15 minuter.
2) Sås: Spara lite persilja till dekoration, mixa resten med schalottenlök, vitlök, ingefära och färskost. Vispa ihop honung och olja, späd droppvis under gång, salta.
3) Salta och panera laxen i vallmofrön. Stek i smör på medelvärme, 2-3 min så de får fin färg.
4) Värm såsen. Vänd i pasta och bönor. Toppa med laxen. Garnera med persilja.

Mirin är ett sött risvin som säljs i asiatiska butiker (eller på asiatiska hyllan på ICA eller COOP).

Pattis sa...

Jag är med, har länkat i min blogg.
Om jag vinner vill jag ha färgen ROSA på alla sakerna.

Mitt favoritrecept är...

Pattis Special Pizza.

Deg
50g färsk jäst
3 dl vatten
2 tsk socker
1 tsk flingsalt
0.5 dl olivolja
7-9 dl vetemjöl
låt jäsa i 25 min

Topping

2 dl tomatpure
1 dl ketchup
1 msk olivolja
1-2 klyftor vitlök
salt och pepparf
färsk basilika

Blanda till en sås...bre ut på pizzan, lägg sedan på...

riven ost/ finns färdig riven mozzarella.
prosciutto / parma skinka
fetaost / getost

Värm ugnen till 200 grader, olja in plåten med lite olivolja.

Baka pizzan i ca 20 min tills den har fått färg. kolla degen så den inte är degig.
Lägg på ruccolan och server direkt.

Smakligmåltid.

Härligheter enligt Erika sa...

Här är min länk
http://www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp?article=19.1470232

Jag önskar vit kavel och rosa Rice-saker! Här är mitt favoritrecept på Chilimarinerad Fläskfilé
http://www.metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.4187767

Paula sa...

Om jag vinner väljer jag rosa sak/er.
Mitt favorit recept är något så tråkigt som Vetebullar med fyllning av antingen kanel / vanilj / chocklad / nötcreme / eller vad man känner för just vid baktillfället.

AnnelieB85@hotmail.com sa...

Jag vill sååå gärna vinna något av dett så att jag kan ha det att baka med till min födelsedag den 28/10. Jag vill vinna en Pink kavel och slickepott+slev i ljus lila. Har länkat i min blogg och här kommer receptet:

Frozen cheesecake semifreddo

Ingredienser

4 ägg
1 1/2 dl strösocker
skal av 1 citron
200 g Philadephiaostost
4 dl grädde
300 g digestive kex



Gör så här:
1. Dela äggulor från vitor, det är viktigt att vitorna är helt rena.
2. Vispa gulor, socker och citronskal vitt och pösigt, blanda i osten.
3. Vispa grädden lätt och fluffig och vänd ner den i äggsmeten.
4. Vispa vitorna till ett vitt skum och vänd försiktigt ihop med äggsmeten.
5. Krossa kexen i en plastpåse och varva med smeten i en sockerkaksform eller gratängform.
6. Frys smeten i cirka 3 timmar så att den är halvfryst innan servering.

Tips!
Har du fryst semifreddon i en sockerkaksform så måste du spola den på utsidan i varmt vatten för att glassen ska lossna. Det går lika bra att göra glassen i en skål, gratängform eller plastlåda också. Då skopar man bara upp semifreddon med sked i skålar vi servering.

AnnelieB85@hotmail.com sa...

Jag har länkat i min blogg och önskar vinna en kavel i färgen PINk och slev/slikepott i färgen LJUSLILA. Här e ett favvo recept:

ANANASPAJ
Sätt ugnen på 200 grader.
Till pajdegen :
150 g smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Till fyllningen :
2 dl lätt-cremefreiche
2 små burkar krossad ananas
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
SMÄLT smöret och blanda alla ingredienserna till pajskalet
Tryck ut degen i en pajform
Förgrädda skalet i mitten av ugnen på 200 grader
Medan pajskalet förgräddas, gör fyllningen.
Vispa ihop alla ingredienserna till fyllningen med elvisp
Ta ut pajen ur ugnen
Häll i fyllningen
Höj ugnen till 225 grader och grädda hela pajen i mitten av ugnen i ca 20 - 30 min.
Kolla att kakan fått fin färg och att fyllningen har "stannat".
Servera med lättvispad grädde.
Jag är ingen ananas-fantast i vanliga fall. Men i den här pajen smakar det himmel....!

ripley sa...

Vilka superfina prylar. Jag vill ha allt. En vit kavel och rosa slickepott och slev vore kanonfina i mitt kök. Har länkat till blogg och bagaren och kocken.

Mitt favorecept just nu är att man steker kycklingfile och ett pkt bacon och lite lätt kokt broccoli. Sen i med 2 burkar creme fraice med fetaost och tomatsmak och värm upp, jag brukar späda med lite mjölk så det inte blir så mastigt. Svartpeppar på och serveras med en god pasta. Gott och snabblagat. Kan inte bli bättre.

SABINA sa...

Godkväll, sista minuten märkte jag..!
Men SÅKLART vill jag vara med å tävla! Och skulle jag till händelsevis vinna skulle jag vilja ha rosa/ljuslila sak/er!

Så till favvoreceptet:
Såhär på hösten är Jamie Olivers Chili con carne ett måste!

2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
olivolja
2 strukna tsk chilipulver
1 färsk röd chili, urkärnad och finhackad
1 rågad tsk mald spiskummin
havssalt och nymald svartpeppar
500g innan- eller ytterlår, mald till köttfärs
ELLER köttfärs av bästa kvalitet
200g soltorkade tomater i olja
2 burkar (á 400g) krossade tomater
1/2 kanelstång
2 burkar (´q 400g) röda kidneybönor, avrunna

Stek lök å vitlök i olivolja, tillsätt chilipulver, färsk chili, spiskummin, lite salt å peppar.
Tillsätt köttfärsen och stek under omrörning tills den fått färg.
Kör soltorkade tomater i matberedare m lite av oljan så att det blir en pasta. Tillsätt den tillsammans m tomater, kanelstång och ett vinglas vatten. Ev mer salt å peppar.
Koka upp, täck m smörpapper och lägg på locket, sänk värmen och låt sjuda 1,5 h. Tillsätt kidneybönorna 30 min innan koktidens slut.

Detta blir en supergod chili, som bara blir godare om den får stå en dag!

Sanni sa...

Gode gud vad jag hoppas att jag vinner! Httade denna tävling av en slump, kunde inte vart bättre. För jag önkar mig en silikonkavel så förskräckligt mycket!

Jag har så många recept jag gillar, kan inte riktigt utse någon favorit:S Men detta är i.a.f. en älskad dessert:

Välj goda(med fördel exotiska) frukter i önskad mängd och gör följande:

*Mango skärs i tunna långa klyftor
*jordgubbar delas i fyraklyftor
*Hallon
*Skär banan i ovala bitar(skär den pånsnedden)
*Tärna lite apelsin

Lägg frukten fint i portionformar på ca 13cm i diameter. Riv vit choklad(gillar själv Fazer's vita block) och strö över. Vill du ha lite mer matig dessert så kan du strö på lite smuldeg. Stänk på lite limesaft och ställ in i ugnen på 150 grader. Passa hela tiden, behöver inte stå inne så länge-tills chokladen smält och fått lit färg(får stå ite längre om du har på lite smuldeg, strö då chokladen på frukten och sist på med smuldegen).
Servera med fin vaniljglass(tycker GB Carte d'Or vanilj är god).


Jag skulle hemskt gärna vinna en rosa kavel och ljuslila sked & slickepott.

Moa sa...

Hej:)

Detta är ju toppen då jag velat ha ust en silikonkavel länge nu. Fick inte ens i födelsedagspresent! :( skandal.

Mitt favoritrecept är:

Minimjölk
1 banan
2½ dl frysta bär
1½ dl fryst ananas
3 msk fiberhavregryn
söta med flytande suketter efter smak.

Häll först i mjölken i mixer, skiva ner banan-mixa.
Häll sedan i bären-mixa
Sist i med ananasen-mixa och sedan söta med suketter. SUPERGOTT!
Vill du stå dig på det litelängre så blanda i hela linfrön ca 2-3msk i glaset.

Jag önskar mig en rosa kavel, och lila slickepott:)

Karin på Landet sa...

God kväll alla.

Jag tänkte ju också försöka kamma hem storvinsten då;)

Jag skulle vilja ha kaveln i den gröna färgen och den ljuslila sleven och slickepotten.

Här kommer ett gott lördagsrecept på Malaysisk Kokoskyckling för ca 5personer:

1 kyckling, ca 1,6kg
4 tsk olja (gillar Druvans rapsolja med smörsmak)

2 lökar skurna i skivor
3 vitlöksklyftor, pressade
2 rödachilipepparfrukter, urkärnade och hackade

1 1/4 dl(45g)torkad kokos
2 tsk mald gurkmeja
2 tsk mald koriander
2 tsk mald spiskummin
2 stjälkar hackat citrongräs(använd bara den vita delen)

8 curryblad
5 dl kokosmjölk

1. Dela kycklingen i 8-10 bitar

2. Hetta upp oljan i en stor gryta och stek löken tills den är mjuk. Lägg i vitlök, chili,kokos och gurkmeja. Stek blandningen i en minut. Tillsätt koriander, spiskummin, citrongräs, curryblad och kokosmjölk. Rör om tills allting är ordentligt blandat.

3. Lägg i kycklingbitarna och rör om tills de är täckta med såsen. Låt sjuda utan lock i 45-60 minuter, eller tills kycklingen är mjuk och såsen har tjocknat. Servera med nudlar eller ris.

Ca 4-500 kcal/portion om någon även vill veta detta :)

Hem och Lycka sa...

NU STÄNGS TÄVLINGEN OCH RESULTATET AVSLÖJAS PÅ ONSDAG.

plasma tv sa...

black mold exposureblack mold symptoms of exposurewrought iron garden gatesiron garden gates find them herefine thin hair hairstylessearch hair styles for fine thin hairnight vision binocularsbuy night vision binocularslipitor reactionslipitor allergic reactionsluxury beach resort in the philippines

afordable beach resorts in the philippineshomeopathy for eczema.baby eczema.save big with great mineral makeup bargainsmineral makeup wholesalersprodam iphone Apple prodam iphone prahacect iphone manualmanual for P 168 iphonefero 52 binocularsnight vision Fero 52 binocularsThe best night vision binoculars here

night vision binoculars bargainsfree photo albums computer programsfree software to make photo albumsfree tax formsprintable tax forms for free craftmatic air bedcraftmatic air bed adjustable info hereboyd air bedboyd night air bed lowest pricefind air beds in wisconsinbest air beds in wisconsincloud air beds

best cloud inflatable air bedssealy air beds portableportables air bedsrv luggage racksaluminum made rv luggage racksair bed raisedbest form raised air bedsbed air informercialsbest informercials bed airmattress sized air beds

bestair bed mattress antique doorknobsantique doorknob identification tipsdvd player troubleshootingtroubleshooting with the dvd playerflat panel television lcd vs plasmaflat panel lcd television versus plasma pic the bestadjustable bed air foam The best bed air foam

hoof prints antique equestrian printsantique hoof prints equestrian printsBuy air bedadjustablebuy the best adjustable air bedsair beds canadian storesCanadian stores for air beds

migraine causemigraine treatments floridaflorida headache clinicdrying dessicantair drying dessicantdessicant air dryerpediatric asthmaasthma specialistasthma children specialistcarpet cleaning dallas txcarpet cleaners dallascarpet cleaning dallas

vero beach vacationvero beach vacationsbeach vacation homes veroms beach vacationsms beach vacationms beach condosmaui beach vacationmaui beach vacationsmaui beach clubbeach vacationsyour beach vacationscheap beach vacations

bob hairstylebob haircutsbob layeredpob hairstylebobbedclassic bobCare for Curly HairTips for Curly Haircurly hair12r 22.5 best pricetires truck bustires 12r 22.5

washington new housenew house houstonnew house san antonionew house venturanew houston house houston house txstains removal dyestains removal clothesstains removalteeth whiteningteeth whiteningbright teeth

jennifer grey nosejennifer nose jobscalebrities nose jobsWomen with Big NosesWomen hairstylesBig Nose Women, hairstyles

disa sa...

成人聊天室,中部人聊天室,免費視訊,視訊交友,視訊美女,視訊做愛,正妹牆,美女交友,玩美女人,美女,美女寫真,美女遊戲,hi5,hilive,hi5 tv,a383,微風論壇,微風,伊莉,伊莉討論區,伊莉論壇,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,plus,痴漢論壇,維克斯論壇,情色論壇,性愛,性感影片,校園正妹牆,正妹,AV,AV女優,SEX,走光,a片,a片免費看,A漫,h漫,成人漫畫,免費A片,色情網站,色情遊戲,情色文學,麗的色遊戲,色情,色情影片,同志色教館,色色網,色遊戲,自拍,本土自拍,kk俱樂部,後宮電影院,後宮電影,85cc免費影城,85cc免費影片,免費影片,免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲,色情遊戲,遊戲口袋,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖