torsdag 12 juni 2008

Smakar det med lite rabarberkräm?





Bilder: Mia

Smakar det med lite rabarberkräm? Hemmagjord sådan såklart ;-) Ett annat tips angående rabarber är Leilas jordgubbs- och rabarberpaj (supergod) eller ett tips jag läste nånstans nångång; Stek rabarber i smör och strö över råsocker medan du steker. Servera direkt med lite vaniljglass, enkelt och gott! Det åt jag och mannen i söndags efter middagen.

Något jag egentligen skulle hålla tyst om är att jag även testat att göra rabarbermarmelad men nåt måste jag gjort fel för när jag och maken skulle testa den på lite rostat var den stenhård!! Hann smaka medan den svalnade och den var himmelskt god *snyft* "Ööööh", sa maken när han skulle breda de rostade bröden. Kom fram till mig och frågade med stora ögon "vad har hänt här???" Jag stirrade lika fånigt som honom ned i burken och tog ett grepp om kniven och försökte röra om. Hård som flinta! Två burkar marmelad rakt ned i soporna.. Visste inte om jag skulle skratta eller gråta men jag får väl försöka göra det förstnämnda. När jag slutat gnisslat tänder alltså.


How about some homemade rhubarb fool? Another recipe about rhubarb is to roast them in butter and crude sugar while roasting. Serve direct with vanilla ice cream, easy but tastes lovely!I probably shouldn't say this but I also tried to make a rhubarb marmelade but I must have done something wrong, it was rock hard after cooling. I tasted it when it was warm and it tasted like heaven.. Two cans of marmelade were thrown away.. I don't know if I should cry or laugh...

14 kommentarer:

Jorunn sa...

NAM!!! Den paien ser veldig fristende ut! Mmmm!
Lekre bilder fra deg Mia, as usual!
Og så lekker gave du fikk i swapen! Jättefin!
Klem i natten fra Island

MY WHITE COTTAGE sa...

Nej, vad trist att marmeladen inte blev bra! För den lät himmelskt god... Rabarber är en stor favorit även här, gärna i kombination med jordgubbar! :)

Kram Jenny

Guldkant På Livet sa...

Å Mia, så läckert och gott och mycket inbjudande foton!!! Det ska lagas både det ena och det andra på sensommaren när jag får ngn tid över: ) Mari.

Vita hjärtan & rosa drömmar sa...

Hej! Det ska jag nog prova när rabarberna blivit lite större hos oss. Jättesöt skål du hade på bilden. Kram Malin

Anneli sa...

Vilka sköna, aptitretande och lustframkallande foton du har tagit...undrar om mina rabarber, som snart vuxit sig till ett träd, skulle kunna användas till nånting gott, innan sommaren är slut...hmmm

Kram

Hem & Lyckas Mia sa...

jorunn - tack, tack! kram!

my white cottage - ja, så typiskt.. kram!

guldkant - tack snälla!

vita hjärtan - tack! kram!

anneli - det tror jag säkerligen att de kan användas till nåt smarrigt, bara att börja kavla upp ärmarna ;-) kram!

Maria / Frøken Fryd sa...

Mums.. Lækkert.

Nu har jeg læst om rabarber på utrolig mange blogger her efterhånden. Pai, saft, grød, marmelade (ikke stenhårdt;-)) und so weiter....Jeg tror jeg blir nødt til at få rabarber i haven også nu. Er det mon for sent ? Og er det let ? Det skal helst være for dummies,hi hi

Klem Maria

Gårdsromantik sa...

2 av tre är ju inteså tokigt.

Är verkligen ingen mästerbagare så jag har ingen anning om vad som hände.

Kram Maud

Nygammalt sa...

Tjusiga bilder som vanligt Mia! Det ser väldans gott ut och då är jag inte ens speciellt förtjust i rabarber ;)

Kram!

bagateller.se sa...

Sååå vackra bilder! Man kan inte bli annat än jättesugen!! Det händer mycket trevligt här! Kram Terese

Karin Krut sa...

Oooh jägarns va gott det ser ut *dreglar lite* :) Ska genast prova att steka lite rabarber. Dina gåvor var verkligen riktigt fina, själv får jag ha en liten gömma med snoddar och hårspännen för min tonårsdotter annars försvinner allt spårlöst
Ha en skön kväll
Kram Karin

Hem & Lyckas Mia sa...

maria - hrrm, jag är nog egentligen inte rätt person att fråga, har ingen aning om det är för sent *rodnar* Men svårt är det inte, i alla fall inte krämen som du finner länk till i inlägget och inte heller pajen. Marmeladen däremot kan jag ju dessvärre inte stå upp för ;-) kram!

gårdsromantik - nej, det har du ju rätt i.. kram!

nygammalt - tack snälla! nej, jag har heller aldrig varit nåt större fan av rabarber men nu har jag fått upp ögonen för den där frukten (?).
kram!

bagateller - tack snälla! kram!

karin krut - tack söta! *fniss* här försvinner mina snoddar också men det är jag själv som försnillar dem så jag kan tyvärr inte skylla på en tonårsdotter ;-) kram!

Laila sa...

Vilken otur med marmeladen! Min gissning är för mycket socker eller för lång kokningstid. Eller kanske en kombination av de båda.
Det är lätt att koka för länge, eftersom den ju är väldigt lös när den är varm, så man förstår inte hur mycket den stelnar när den kallnar.
Men annars är det väldigt gott - har gjort själv, och den blev bara LITE hård... :-)

Hem & Lyckas Mia sa...

Tack Laila, det är säkert som du skriver. Jag halverade receptet så det blev ju inte helt korrekt eller så kokade jag den för länge.. Tror på det sistnämnda faktiskt.