måndag 26 maj 2008

Från en Mia till en annanBilder: Mia

Jag kan ju inte veta säkert men jag törs säga att jag tror att jag talar för de flesta inredningsbloggerskor när jag säger att vi inte ser på varandra som konkurrenter. Inte jag i alla fall. Snarare kompanjoner ;-) och bloggvänner som ger varandra inspiration och idéer till sitt eget hem.

En bloggvän är Mia eller Lilla Blanka som hennes blogg är döpt till. En varm tjej som har ett underbart hem. Har ni missat hennes blogg är det dags att ni upptäcker den! Eftersom jag besöker henne regelbundet så såg jag att hon auktionerade ut en av sina gamla mandelkvarnar. Och till min förtjusning så var den i "rätt" färg - nämligen creme eftersom jag tycker den då matchar köksvågen. Tur som jag hade vann jag auktionen och vi skickade våra äkta män att byta pengar och kvarn inne i Göteborg city ;-) Jag kan tänka mig att de är väl luttrade vid det här laget, vi inredningstokiga kvinnor får våra ryck ibland ;-)

Tack snälla Mia för de ljuvligt inpackade ljusen som jag fick på köpet och för vackert inpackade varor! Det var trevligt att göra affär med dig mellan en Mia och en annan Mia ;-)

I think I speak for everyone when I say that I don't believe that we bloggers are rivals. I want to believe that we are partners that inspire each other.

One of my partners or friends on the web is Mia with her blog Lilla Blanka. A nice girl with a wonderful home. If you haven't visited her blog yet, please do! Anyway, I saw a few days ago that she was selling one of her almond grinders. One in the colour creme that I was very interested in since it would look nice in the kitchen and the colour would suit our kitchen scales. Lucky me won the auction and we sent our husbands to change money and grinder in Gothenburg city ;-) Clever women you know.. ;-)

Thanks a lot Mia for the beautiful almond grinder and the cute candles which I got as a bonus. It was nice to make buisiness with you!

28 kommentarer:

Ann-Catrin / finthemma sa...

Härligt.. kan förstå du föll för den i sån ljuvlig färg.. och så fint att få lite vackert inslagna ljus på köpet oxå..inte dåligt minsannn!
kram A-C

Lina sa...

Hej!
Hoppas du haft en skön helg och bra mors dag! Kvarnen är jätte fin! Såg en sån på min loppis förra gången. Jag hoppas att den finns kvar på onsdag! Nu när jag sett alla andras fina kvarnar vill jag ju också ha en ;- )

Ha en bra vecka!
/ Lina

Lilla Blanka sa...

Hej vännen! (eller kompanjonen ;))

Åh vad du är gullig Mia som skriver så fina ord om mig! *kraaaaam*

Jag håller med dig precis, känner inte någon konkurrens eller hård stämning blnad bloggerskorna..jag tycker det känns som en massa vänner där alla bidrar med inspiration och glada tillrop :)

Jag får ofta tips och råd men även frågor om hjälp och det är alltid kul att kunna hjälpa till och jag blir lika glad när någon vänlig människa hjälper/tipsar/råder mig i nån klurig fråga.

Du har tagit jättefina bilder, och den lilla kvarnen kommer trivas så bra hos dig!

Ja, min goa man är van, han hämtar och lämnar och är fullt engagerad i bloggen och bloggerskorna hihi :)

Ha det så bra Mia, hoppas vi ses någon dag! (Har en liten fundering om att vi i Gbg-området kan ses framöver, och andra som känner att de vill vara med också såklart)

Kram och tack igen för affären!
Mia

Gårdsromantik sa...

Visst är det härligt med allt fint man får ta del av på bloggvärlden - visst är vi kompanjoner!

Förstår att du ville ha den vackra kvarnen.

Kram Maud

Guldkant På Livet sa...

Hej Mia, vilken fin kvarn, jag har en likadan, jättefint som dekoration i köket! Och vilka fina gåvor från Lilla Blanka Mia, snyggt inslaget med sån läcker etikett! Och ljusen var så snygga med, du fotar så fint! Jag har satt ut utmärkelsen loggan i sidan på min blogg med ditt namn bla ; ) Ha en fin ny vecka! ( Å nej, som du säger, vi är inte avundsjuka på varandra( iblnad vill jag spy i en hink av avundsjuka; ) men det är en annan sorts avundsjuka när man kan erkänna den, annars är det synd om en...bloggvärlden är fantatsikst givande och inspirerande!) Mari.

Guldkant På Livet sa...

...glömde säga två saker, dels så vackert med den vita syrenen och den rödrprickiga skålen i överkant på din blogg men också att jag nog glömt besvara en fråga ang min kudde på altanen, den med röda hjärtan på, jag tror det är MOLTEX som gör dem,vi säljer dem på Gruvgatan 13 i Falun. Mari.

Millas Mirakel sa...

Den är så fin, din mandelkvarn ! Själv har jag en blå efter min kära mormor.

Håller bestämt med dig, det är en varm och hjärtlig ton bland alla underbara bloggvänner!

kram
Camilla

Inredningsgalen sa...

Visst är hennes blogg helt underbar, håller me!
Måste säga att jag är en prickig tjej för tillfället, men annars är det randigt som gäller!

Drömrum sa...

Kul att du vann auktionen! Grattis!
Praktiskt att kunna skicka "karlarna" för att göra upp pm priset. :-)
Vilka fina bilder förresten!
Kram
Helen

Hem & Lyckas Mia sa...

ann-catrin - tack! kram

lina - tack! hoppas att du får fatt i "din" kvarn!

lilla blanka - tack snälla du! Ha det så gott du också och det lät ju kul med en ev bloggträff härnere nån gång. kram!

gårdsromantik - ja, jag tycker nog det. tack! kram

guldkant - tack söta du! ja, jag såg din och den gav mig lite idéer ;-) tack för mitt namn ang utmärkelsen och kuddtipset!

millas - tack, tack! kram

inredningsgalen - ungefär som jag då..

drömrum - tack, tack! kram

MiaMaria sa...

Hej!

Den passar ju så bra hos dig...
Grattis til köpet och så bra att männen kunde göra en byteshandel...

HA´det så gott!
MaiMaria

Hem & Harmoni Marie sa...

Håller med dig, vi är absolut inga konkurrenter utan massa härliga männsikor som delar ett och samma intresse.
Åh, jag skulle nästan ha vilja sett när det stod där på stan och byte mandelkvarn ,stearinljus mm. Måste varit en rolig syn när två killar möts för detta ändamål...:)
Ha det gott, kram!

Hwita Villan sa...

Men vad fint hon hade gjort! Jag håller med, hennes blogg är underbar! Mandelkvarnen är verkligen härlig, har en likadan faktiskt, även den i creme... vi får väl se om den kommer på plats någongång..

Kram!

Mia sa...

Hej Mia!

Grattis till den fina mandelkvarnen! En sån vill jag också ha. Jag brukar vara inne på både din och "Lilla Blankas" sida regelbundet, ni har verkligen jättefina, inspirerande bloggar bägge två. :-)

/Kramar från en annan Mia

Julia sa...

Å vilken vacker kvarn. Nu kan du göra din egen mandelmassa ;) ?

Jag är nog randig, prickig och blommig lika mycket. Beror lite på vad det gäller :)

Underbar ny banner har du, så sommarfräsch. GG har så fantastiskt mycket fint.

Kram!

elins tittskåp sa...

Mysigt med en gammal mandelkvarn, hoppas du får användning för den, för de är bra. Min mor hade en precis likadan, men den försvann i röjning, typiskt att man inte uppskattar saker förrän det är för sent. Kramar och ha en fin dag. Birgitta

Karna sa...

Så fine ting, og koselig at vi har truffet så mange med samme interesse her i bloggene, enig med deg!

Pernilla/ Ockra villan sa...

Men åhh en sån snygging.. och visst.. här i bloggvärlden oss inredare emellan är det nog ingen konkurans bara en massa härlig inspiration.

Kram på dig Mia / från Pernilla

Kära Stina sa...

Gu så fint inslaget allt var... Det ska jag komma ihåg till nästa julafton eller födelsedag :) Ja, visst är Leila inspierande. Apropå blommigt vs randigt så gillar jag nog Greengates stil där man blandar blommigt prickigt och randigt i en salig röra. Är såå fint! Så fina bilder här! Och jag håller absolut med om att man inte är konkurrenter här. Känns så trevligt och vänligt i denna bloggvärld! Man blir alltid så glad av alla snälla kommentarer och det är peppande tycker jag! :) Ha en bra forts på veckan, kram Kerstin - Kära Stina

Hem & Lyckas Mia sa...

miamaria - tack, tack!

hem o harmoni - *fniss* ja, jag kan tänka mig att de ruskade lite lätt på sina huvuden åt oss galna kvinns ;-)men snälla män har vi!kram!

hwita villan - inte sant!? hoppas du får upp din kvarn du också, fint med sådana. kram!

mia - tack snälla du! kram!

julia - tack! hihi, ja, vem vet, den kanske kommer till nytta i sommarens bak. tack snälla! kram

elins - tack! ja, det är typiskt när saker försvinner med ut i soporna eller på nåt annat sätt försvinner. kram!

karna - ja, verkligen!

pernilla - tack! ja, jag tror nog det är så. kram!

kära stina - ja, det är nästintill julafton för mig när jag ska sätta mig och kika igenom nya kommentarer. kram!

Norah sa...

Hej, og tak for at du la igjen en hyggelig hilsen hos meg.

Du har selv en vakker blog, og jeg sku bare ønske meg langt bedre tid til bloggingen.

Det er så mange av dere damer der ute, som både kan og vil, og det elsker jeg å se resultater av. Noen er gode skribenter, andre er rene Shabby-stylister, noen tar de beste bilder og noen gir oss deilige kulinariske opskrifter til søndagsmiddag. Helt vidunderlig!!! Fortsett med det, og la andres "forstyrrende" kommentarer passere. Jeg syns dere er dyktige!!

Kveldshilsen fra Norah i Danmark

(ps. har nesten samme kvern i creme - elsker den!!)

Norah sa...

Hej, og tak for at du la igjen en hyggelig hilsen hos meg.

Du har selv en vakker blog, og jeg sku bare ønske meg langt bedre tid til bloggingen.

Det er så mange av dere damer der ute, som både kan og vil, og det elsker jeg å se resultater av. Noen er gode skribenter, andre er rene Shabby-stylister, noen tar de beste bilder og noen gir oss deilige kulinariske opskrifter til søndagsmiddag. Helt vidunderlig!!! Fortsett med det, og la andres "forstyrrende" kommentarer passere. Jeg syns dere er dyktige!!

Kveldshilsen fra Norah i Danmark

(ps. har nesten samme kvern i creme - elsker den!!)

Lantlivs Anna sa...

Underbara saker! Jag är helt tagen av ljuset du fått till i dina bilder i det här inlägget. Så nu måste jag fråga, är det fotat helt i dagsljus eller har du haft någon extra belysning? Kamera?

Hojta till vid tid och tillfälle! Kram!

Hem & Lyckas Mia sa...

norah - tack själv!

lantlivs anna - vad roligt, tusen tack! det är fotat i dagsljus med min konica minolta dimage z-5 men sedan har jag redigerat lite med ljuset. kram!

Lantlivs Anna sa...

Tack för svaret kära du!!

Hem & Lyckas Mia sa...

lantlivs anna - tack själv raring!

Jellon sa...

Åh vilken tur du hade som fick den lille kvarnen. Den var verkligen jättefin!! Och paketet, kortet och allt var ju också så vackert fiffat. Vad kul med sådana presenter :-)

Hem & Lyckas Mia sa...

jellon - tack tack!