fredag 26 oktober 2007

Gammaldags/vintage


Bild med tillstånd från mixin.se

Som ni säkert kunnat läsa mellan raderna i bloggen så älskar jag patinerat, shabby chic, vintage och gammaldags i min inredning. Inte bara utan uppblandat med nytt, en skön blandning sådär som gör vårt hem till vårt eget, något personligt. Inte måste allt vara ärvt även om vi har haft turen att få en del från farmor/farfar och mormor/morfar. Visst är det speciellt men mycket tillverkas ju numera i gammalt stuk.

Mixin har saker i sitt sortiment som passar perfekt. Den där termometern har jag trånat efter länge men det har inte blivit av med ett köp. Tanken är att placera den i vardagsrummet. Den där mjölkflaskan jag förälskade mig i så fort jag såg den. Och den där vackra hyllan hade ju varit fin att förvara lite köksprylar i..


Bilder med tillstånd från mixin.se

I just love old stuff, shabby chic and things that just look old. Isn't it lovely if you have something from your grandparents? Or someone else in your family? Something that really is old and have been used by one of your family members? Not just new things? Look at Mixin, a lovely shop full of gorgeous things.

14 kommentarer:

Lantliga drömmar sa...

Men man vill ju bra ha allt! :-)

Det är ju just det, att blanda gammalt och nytt, på sitt eget personliga vis, som gör ett hem till just mitt eller ditt hem!

Hoppas du får en riktigt skön helg vännen!
Kram, Heidi

Randi sa...

Jag förstår mycket väl din fascination inför den där termometern - urläcker! Jag håller med - just blandningen gammalt & nytt ger en extra dimension åt inredningen.

Ha en skön week-end!

PS. Jag är imponerad av att se din text - "Bilder med tillstånd"!

Nostalgi och romantik sa...

Visst finns det fina grejer! Överallt! Både gammalt och nytt
Kram
Marie

pernilla sa...

va massor med härliga saker det fanns. Blir inte alls avis på att ni har så många fina webshoppar att handla från ni svenskar.. nej nej inte alls (ljuger dåligt jag vet) :-)

Men den termometern har jag, köpte den åt min man här om dan.. han ska alltid ha koll på temperaturen här inne så då kan man lika gärna göra det snyggt eller hur..
Så köp den.. supersnygg e den

kram på dig och ha en toppen helg
Pernilla (pressan)

pernilla sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
muhren sa...

Hyllan var ju underbart vacker!

En sån fast 2 hyllplan och lite större , skulle passa perfekt över vår soffa..

Ska genast kolla in den sidan..

Linda

Mia sa...

lantliga drömmar - ja, precis, man vill ju ha allt.. trevlig helg till dig också gumman, kram!

randi - visst är den läcker! ja, jag har börjat be om lov varje gång jag lånar en bild nånstans ifrån, ska det va så ska det va! ;-) trevlig helg!

nostalgi - jepp! kram

pernilla - hihi, ajdå, glömmer ju hela tiden att du inte bor i Sverige.. ;-) Åh, vad sotis jag blir, har du termometern.. kram, trevlig helg!

muhren - visst var den fin!

Marie sa...

Fina saker! Termometern är verkligen såå snygg.

Ha en trevlig helg!
Kram Marie

Mitt hem är min borg sa...

Ja visst vill man ha en fin blandning hemma, av gammalt, ärvt och nytt.. Mitt hem ska absolut inte se ut som nåt taget ur en Ikea katalog.. Fy så stelt.. Persoligt med harmoni det låter bra.. =)
Kram!!

Lotta sa...

Fina saker! Hyllan skulle passa väldans bra här hemma hos mig!

ha en riktigt härlig fredagskväll!
Kram
Lotta

Guldkant På Livet sa...

Hallå där Mia, ja Mixin har verkligen mycket fint, en läcker bloggbutik! Jag gillar de där sakerna med och flaskan har jag hemma, både fin och praktisk, ha en skön helg! Mari.

Hemma på Landet sa...

I Love that shop.
Puss

karin a sa...

Mixin har jag helt missat så jag får tacka för tipset! :) Precis som du gillar jag blandningen mellan gammalt och nytt. Ha en härlig helg! Kram

Mia sa...

tack marie! trevlig helg, kram!

mitt hem med harmoni - bra beskrivet! kram

lotta - visst är den fin.. kram!

guldkant på livet - åå har du flaskan.. trevlig helg, kram!

hemma på landet - me too! ;-) puss!

karin a - vassego.. trevlig helg, kram!