lördag 7 juli 2007

Prinsarna som skrämde slag


Jag föredrar sorten till vänster..

Bild till vänster: Mia. Bild till höger: Cablefreak.

Välkomnandet hem häromkvällen från svärfar och svärmor blev något omtumlande. Ni som känner mig vet att jag är sjåpig och fånig när det gäller kryp, möss, fladdermöss och gud vet allt sånt där som är otrevligt.

Jag låser upp ytterdörren, traskar in, tar av mig dojorna och tassar in i mörkret. På vardagsrumsgolvet ligger det något mörkt, litet och i skenet från lyktorna utanför, innan jag hunnit tända, så inbillar jag mig att det är en stor bit tejp (jag har pysslat och grejat de senaste dagarna och därför var det lite smårörigt just runt min pysselhörna). Tar ett steg närmare och böjer mig lite lätt ned då tejpbiten gör ett litet skutt. Mitt eget skutt är desto högre och längre ut till maken i hallen som ännu ej fått av sig skorna. Han tittar stort och förvånat mot sin uppstressade maka framför sig som efter ett dämpat avgrundsvrål (sent på kvällen), något stirrigt väser att det är en groda i vardagsrummet. En groda!??? frågar han med tre frågetecken efter sig. Jaaa!!! svarar jag med tre utropstecken. Var tog den vägen då? Ah, jovisst, precis som att jag fäst en gps till den och visste exakt var den hoppade..! Med en burk i högsta hugg går maken spänt omkring i vardagsrummet för att fånga in inkräktaren (som antagligen tagit sig in under dagen när jag haft öppet). In under fåtöljen smiter den naturligtvis och innan jag tar min tillflykt in i arbetsrummet hinner jag konstatera att det ser rätt lustigt ut med maken småflinandes lite medan han knatar omkring dubbelvikt efter den hoppande grodan. Puh, efter om och men, förevigad på kort så får den återvända ut i det fria.

Två pustandes på varsin stol i arbetsrummet hör jag att det prasslar till i hallen. Med vilt, uppspärrade ögon mot maken frågar jag vad var det?! Maken reser sig, tittar försiktigt ut i hallen och kommer tillbaka med en plastpåse som legat därute och säger med ett brett leende att haha, det var ju bara påsen som säckade ihop! Ah, ja, men då så.. Så vänder han ut igen med påsen och tillägger - eller..! Då sitter en förskrämd liten groda i hörnet invid garderoben och darrar.

Varför händer alltid sånt här mig? Ok, jag kan köpa att det i regnrusket traskar in en groda men två?! Behöver jag tillägga att maken tvingades till ett par inspektionsrundor runt i lägenheten innan sängdags..? ;-) Och behöver jag tillägga att det tog ett tag att somna?

21 kommentarer:

Lotta sa...

Urk!! Förstår din fasa! Vi har grodor i trädgården och bara det tycker jag kan vara läbbigt. Man lyfter på en buske för att rensa ogräs och helt plötsligt kommer nått skuttandes. USCH!!!

Hoppas du slipper fler oväntade gäster nu!

Ha en riktigt skön helg vännen!
Kram
Lotta

Nygammalt sa...

ha ha, ja sånt är inte kul! När jag var yngre bodde vi i sommarstugan på somrarna. I köket finns en lucka ner till en jordkällare där vi brukade ha läsk. Så en dag när jag klättrar ner så känner jag något kladdigt på foten- gissa om jag skrek! Det var en groda som hälsade. Behöver väl inte tillägga att jag i princip aldrig varit där nere igen... Trevlig helg! Kram.

Hilde sa...

Å fy, jeg känner med deg. Jeg liker heller ikke kryp, frosker og ormer. Håper det blir en stund til noen tar seg inn igjen (om de nå gjör det). Ha en fin lördag!
Kram Hilde

Mia sa...

lotta - usch, ja, det fanns några i gräset nu när maken skulle klippa gräs så då är det ju inte så konstigt att de hoppade in den dagen när jag hade öppet.. Tack, detsamma till dig, kram!

nygammalt - brr, huu, förstår att du aldrig gick tillbaka.. ;-) detsamma till dig, kram!

hilde - nä, usch.. Ha en fin lördag du också, kram!

Marres Hörna sa...

*KVACK*

Men fy sjutton!!! Va chockad man måste bli, när det helt plötsligt sitter en groda och väntar på en när man kommer hem! ;-)

Kram!

AgnesK sa...

Stackars dig, två! grodor på samma kväll. Jag gillar inte heller kryp inomhus...usch! Här är det oftast spindlar och getingar och jag är nog mer rädd för spindlarna faktiskt.

Morse Farm sa...

Ha ha, underbart kul att läsa!!Kanske inte så kul för dig....
Vi har dammen full av grodor, jag gillar grodor men våra stannar i dammen.....
Ha en skön lördag!
Kram Bodil.

Hemma på landet sa...

Men du...det kanske är en prins eller två.:-) Puss

Vicky sa...

Jag tycker grodor är riktigt söta! :)
Fast jag blev lite förvånad en gång när jag lyfte på locket till toastolen och det där nere satt en groda och stirrade upp på mig!

Mia sa...

marres hörna - ja, lite av en småchock blev det nog, ;-)kram!
agnesk - nej, inget trevligt de heller..
morse farm - ja, hihi, det är ju där de ska vara.. ha en skön helg, kram!
hemma på landet - haha, ja, nån kyss fick de då inte så det är ju för sent att veta ;-)
vicky - huu, neeej, säg inte så - that's my biggest fear!

LantlivsAnette sa...

Ojj jag förstår att du blev helt vild..det hade jag också blivit..men jag tror minnsann att det betyder tur/lycka..och eftersom det hoppade in två stycken så blir det ju dubbelt upp..Anette

Guldkant På Livet sa...

Ha, hi, hi, jag förstår din stora skräck, inte EN groda utan TVÅ!! Panik!! Men, de var säkert ett par... det var ett fint besök du fick i af.... ; ) Och vilka fina bilder du har hittat till dagens tema!! Ha en fortsatt bra helg!! Mari.

Maria sa...

Hahahahahaha! fy! Ja, såklart två stackars små blöta grodor leta sej in i er varma torra lägenhet, de har väl också fått nog av altt regn =)

Katten Pejst sa...

Hrm, får rekommendera dig att INTE gå förbi vårt hus. Vi har verkligen massvis med grodor i "trädgården".

Skrotmaja sa...

Vet du att grodor trivs i fotändan av sängen?

Sov gott ;-)

Mia sa...

lantlivsanette - det lät ju bra, lycka säger vi ;-)

guldkant på livet - nä, precis, två stycken till och med.. tack! ha en mysig söndag, kram!

maria - det lustiga var att de var inte blöta, helt torra, är inte det konstigt? jag förväntade mig att golvet skulle vara slabbigt men icke..

katten pejst - ah, skoj.. så länge de stannar ute så är de helt ok men in vill jag ju inte ha dem..

skrotmaja - usch, prata inte sådär! ;-) men nu VET jag att det inte finns några inne :-D

Hannele sa...

Grodan till höger är rädd för dej och nyttodjur, äter allt skadligt, var rädd om dem.

Elin sa...

Ha ha, jag tyckte den nästan var lite gullig!

Kram Elin

Lyckan sa...

bägge grodorna var ju charmiga
ha det bäst

Anna

Lella sa...

Vilken underbar historia, fast jag tycker lite synd om dig ;o) Jag gillar verkligen grodor men det klart, de passar liksom bättre ute i trådgården. Men är det inte typiskt att det är just du som inte tycker om grodor som får besök!? Själv är jag skeptisk till våra jättespindlar som bor i källaren, skulle bli glad om de flyttade härifrån.

Mia sa...

hannele - ok, ska tänka på det men vi släppte ut dem utan att skada dem.

elin - haha, kram!

lyckan - hihi..

lella - ja, visst är det sanslöst typiskt!?