lördag 2 juni 2007

Helgmys


Morgonrunda från Åkes hembageri. Slottssenap, naturligtvis..

Bland det enklaste som finns att laga så där till kvällen är väl varma smörgåsar. Har alltid gjort det på formfranska förr men såg nu Morgonrunda och tänkte testa detta istället. Ett osötat bröd utan tillsatt matfett med lågt Gi-värde, jättegott! Har faktiskt aldrig sett det förr men smakade super, särskilt att göra en varm smörgås utav. Kalkon (smalare än skinka), låt bli smöret/margarinet på mackan, ost (köper Slanke Danica med låg fetthalt) och senap. La denna gång på några färska rosmarinblad på och det blev en fullträff!


Men eftersom kvällsmålet var så nyttigt så får man ju självklart kompensera det med några av mammas underbara chokladmuffins (fann i frysen)! Jag menar, man ska ju inte överdriva ;-) Och är det helg så är det, jag äter inte kakor numera på veckodagarna (försöker skarpt hålla på det) men helgen kan jag ju få unna mig lite. Eller?

8 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har en chokladkaka i ugnen. En favorit hos oss. Själv kör jag pulverkur på veckorna och äter lite på helgen. Fin sida du har. Vi bor visst i samma stadsdel med jag bor på andra sidan berget närmare Tumle.
Jag har ingen blogg och jag är läser hellre än att försöka "lära mig" göra en egen. Skulle inte var helt omöjligt med hjälp av mannen eller våra tonårskillar men inte just nu...
Hälsningar Ma Mia

Mia sa...

Tack Mia! Kul att vi är "grannar"! Lycka till med pulverkuren!

Susanne sa...

Ser jättegott ut. :-)

Stina sa...

Oh så gott det ser ut, blir så frestad och visst får man ta en muffins!
Kram
Tintan

Marie sa...

Jättfin sida du har! En liten fråga.. Den fina ljusstaken som syns bredvid muffinsen, får man fråga var du har köpt den? Den var supersnygg...

Mia sa...

Tack susanne!

Tack Tintan, vad bra :-) Kram!

marie - Tack!! Visst får du fråga ;-) Jag köpte den från www.hansonsmagasin.se men tror inte de har kvar den. Har dock noterat att den finns på www.lyck-annas.se Kul att du gillar den, jag älskar den..

Lavendeldoft och vita spetsar sa...

Hej! Ja, till helgmys måste man få unna sig. Man får inte låta livet bli trist utan njuta en smula då och då. Det är min livsfilosofi iaf. Ha det så gott :-)
Hälsn. Linda

Mia sa...

Tack Linda, det låter klokt!!