fredag 1 juni 2007

Citruspress

Jag har nämnt det förr, hörnskåpet i köket som är under all kritik. Våffeljärnet jag pratade om den gången, låg självklart längst in och tittade tillbaka på mig (varför är alltid det man ska ha längst in, längst ned???) vilket föranledde till köpet av färdiggräddade den gången. Eller gräddade och gräddade, fanns för att värma i brödrosen (låter ju superäckligt men jag lovar, det var jättegott!). Pinsamt hursomhelst men tyvärr sant!

Förstår faktiskt inte hur man kan bygga så dumt på 2000-talet (f'låt alla karlar men det måste vara en man som ritat det!) där man - jag överdriver inte! - måste in med hela överkroppen för att nå det som står längst in. Det finns ju såna där snurror ni vet som man bara vrider på och får ut det man vill ha utan problem men det är inte gjort så i vårt skåp tyvärr. Det är så djupt och stort att jag dessutom är tveksam till om det skulle funka om vi själva skulle sätta in en sådan. Får mäta helt enkelt och kolla. Vet inte annars hur vi ska lösa det, tyckte jag möblerade så bra men nix, det tycks verka vara en omöjlighet.


Av märket Krasilnikoff. Består av en glastillbägare med avtagbart "presslock". Retsamt nog så reas den ut just nu på Cosas *tandagnisslan*..

Kan inte låta bli att berätta om vår gamla citruspress som bara stod (läs låg) i skåpet och tog plats. En sån där hög i stål (?) ni vet som egentligen ska stå framme på bänken och vara lättillgänglig. Men eftersom vi pressar extremt sällan så hade vi den i skåpet istället för på köksbänken. När jag såg denna så köpte vi den. En - för oss - ny, liten och behändig som inte tar nån plats alls. Fantastisk smidig och lätt att diska. Kan dessutom användas bara som bringare. Glas är ju oerhört snyggt, gillar det mer och mer istället för plast.

Nåväl, så till den där berättelsen om våra skåp och citruspressen. Ville uppmärksamma maken på hur jobbigt det där skåpet är (det var jag som gjorde i ordning därinne så han har liksom inte riktigt få känna på hur kämpigt det är) så jag bad honom plocka ut den där gamla pressen som låg där, naturligtvis längst in. Lite full i fan var jag där och hade lite svårt att dölja mitt smajl. Men pokeransikte som man ju har ;-) (eller?) så gick det. -Visst, sa han glatt och hjälpsamt tills han insåg sitt fatala misstag att erbjuda frugan sin hjälp. Grymt, stånk, mutter och stön, såg bara den jeansklädda rumpan när han kravlade sig halvvägs in. *Fniss* -Vi får göra nåt åt det där skåpet" sa han då men sedan har det fallit i glömska från hans sida verkar det som.


När jag nu ändå pratar om glas och blommor. Köpt från Syster Lycklig och är av märket Lisbet Dahl (samma märke som mina ramar).

Därnäst skulle jag sedan ha blomjord till att fylla på i några blomkrukor i lägenheten och naturligtvis var den påsen i en låda längst in i förrådet (nu har vi dock ordning därinne). Vid detta tillfälle var det lådor längst med hela vägen fram till målet vilket gjorde att man zicksackandes trasslade in sig och fastnade med fötterna överallt, madrasser, kuddar, lådor till höger och vänster och gud vet allt.. Ska väl tillägga, för er som är nytillkomna läsare, att vi är relativt nyinflyttade (som en liten förklaring till vår oreda). Främst i förrådet då. Fniss, jag gick in och kovände när jag kom underfund med problemet. Hihi, gissa vem jag bad om hjälp..?

11 kommentarer:

Eva Agnes sa...

Håller med. Det är nog karlar som konstruerar sådant elände... hi hi. Nu får väl jag säga förlåt också.
Visst är det ett härligt mobilt hem den kvinnan har.
Kram och trevlig helg.
Eva Agnes

Lotten sa...

Hi, hi... jag håller med! Smart att be maken om hjälp...då kanske han till slut inser problemet och gör något åt det ;-)

Ha en trevlig helg!

Mia sa...

eva agnes - :-D Underbart hem ja, helt sanslöst! Kram och en trevlig helg på dig!

lotten - Hihi, precis, gissa om jag kommer köra på det framöver ;-) En trevlig helg till dig också!

Hilde sa...

Ha ha, skrattar höyt her hjemme:) Smart å be om hjelp. Den blomstersprutan var kanonfin.
Ha en fin helg!
Hilde

art[e]fact sa...

trevlig fredagkväll!

thea sa...

Hihihi..ja säkert en karl...

Snurror är toppen. Djupa skåp är jobbigt.

Fina saker du visar. Citruspressen blev en favorit direkt.

Ha en bra helg!

Hemma på landet sa...

Min lilla goa...I Love You!

Mia sa...

hilde - *Fniss* Kvinnlig list, du vet ;-) Tack detsamma!

art[e]fact - tack, detsamma till dig!

thea - tack tack, och en trevlig helg!

hemma på landet - love ya!

Svågern sa...

Lite reklam:
IKEA Bänkhörnskåpsinredning 1
IKEA Bänkhörnskåpsinredning 2

Kanske kan va nåt?

therre sa...

krasilnikoff är underbart! :D jag inreder min hall med krasilnikoff ;) lyktor, bägare, tidningställ ;)

Mia sa...

svågern - Ah, det där ser ju inte dumt ut, tackar! Får mäta och sätta maken på jobbet :-D

therre - Ja, det gör du rätt i, helt sanslöst fina saker har de!