lördag 12 maj 2007

Finalen, ESC

Uff, med de där skriverierna och tråkigheterna runt ESC vet jag inte om jag egentligen har nån lust att skriva mer om festivalen, känns bara tråkigt att det blir sånt rabalder! Men eftersom jag påbörjat så vill jag inte sluta abrupt utan väljer att skriva som jag tänkt ändå. Besviken noterade jag att min favorit Island inte gick vidare :-( Jag tror att det är som jag läste nånstans att de här "udda" bidragen såsom de jeansklädda snubbarna med höga svarta hattar (Lettland) och Ukrainas utklädda nissar kommer att gå långt. Förra årets vinnare i Lordi öppnade ju liksom upp inför det. Hursomhelst, dags för ny lista men först, notera hur många "rätt" jag hade i förhandstippningen;

Vitryssland
Estland
Malta
Serbien
Moldavien
Island
Georgien
Norge
Makedonien
Ungern

6 av 10 rätt, inte så illa va? ;-)

Vidare till nästa förhandslista.. Ja, bara för att jag hoppas på dessa nu så tror jag ändå att det finns vissa (Lettland, Tyskland, Rumänien och Ukraina) som kommer att nafsa dem i hälarna. Men dem sätter jag inom parantes.

Alltså:
Topp-10-listan hoppas jag består av följande;
Sverige (topp 5)
Ungern (topp 5)
Georgien (topp 5) - favvis ♪♫
Vitryssland
Finland
Serbien
Makedonien
Ryssland
Moldavien (topp 5)
Grekland (topp 5) - favvis ♪♫

5 kommentarer:

johanna sa...

Godmorgon
Tyckte oxå att georgien var bra..har inte sett så mycket ac det..vad fina saker du köpt från fridas gård..älskar den lilla madonnan..Hoppas du får en bra helg
kramar johanna

Mimmi sa...

Jag tyckte också att Island var bra, synd att han intte gick vidare. Jag blev förvånad att inte Andorra gick vidare också, men Ungern var min favorit. Det ska bli så soännande att se the Ark, det känns som det kan gå precis hur som helst :-)! Ha en härlig ESC- kväll!

Lotta sa...

Jag ska sitta bänkad jag med i kväll. Har inte missat en enda melodifestival på sisådär 20 år! Älskar melodifestivalen, men maken lär göra som vanligt, somna efter hälften av bidragen!

Ha en härlig kväll i soffan!
kram Lotta

Mia sa...

johanna - tack! en bra helg till dig också, kram!

mimmi - ja, ska bli spännande att se var de placerar sig - the ark alltså.. tack detsamma!

lotta - hihi, nä, det har nog inte jag heller ;-) fniss, min man går iväg alternativt sitter och fnyser åt det han inte gillar ;-)
tack detsamma, kram!

vildängel sa...

KOmmer absolut att se festivalen - men några avancerade gissningar på vem som vinner har jag inte. :)