torsdag 12 april 2007

Vackert väder i antågande..


Drivbänken ser ni en liten skymt av samt på nästa bild persilja och gräslök.

..säger de ju och jag väljer att tro på det! Ska bli mysigt att få gå och påta lite i rabatterna och trädgårdslandet - även om det mest är ogräs jag får påta med - än så länge i alla fall medan det fortfarande är risk för nattfrost. Sedan skulle jag dock vilja ha vita och/eller rosa pelargoner i nån kruka och så då jordgubbar, smultron och kanske lavendel som jag trånat efter.


Planteringsbänken jag fick billigt från Rusta med penséer och lerkrukor samt gullviva och perennen.

Jag har satt en vit tulpan, lite penséer, gullvivan från svärmor och svärfar och så då slutligen perennen som jag glömt namnet på (och etiketten är borta). Planteringsbänken ska piffas till ytterligare med en stång som egentligen hör till vårt diskställ (upphängning) och på den ska jag hänga en zinkkruka (också avsedd för köket egentligen) med redskapen i.


Min vita tulpan och regnvattenzinkbaljan (puh vilket ord ;-))

Det jag inte kan fatta är dock varför det inte sker nåt med tulpanen? Ser ju i grannarnas rabatter att deras blommar för fullt. I och för sig har jag sett en del tulpanblad utan blomma också i deras rabatter så det kanske är olika sorter som är olika snabba? Har satt ut en zinkbalja som regnvattensamlare så blir det enkelt att vattna! Bara att dränka ner vattenkannan och så upp igen full med vatten. Även om vi har nära till vattenuttaget (eller vad i all sin dar kallar man det där man pluggar in slangen??) som sitter på gaveln och dra en slang (som vi har tillgång till) så kan man ju utnyttja regnvattnet också. Smart va? ;-) Slängde en tanke till mormor och morfar samt svärmor och svärfar som hade/har badkar i sina trädgårdar (ju lite väl mycket vatten för vår lilla trädgårdsstump) men jag vill inte göra mig känd inom grannskapet som "hon-där-som-har-ett-badkar-på-sin-uteplats"! Haha! ;-)

11 kommentarer:

Lotta sa...

Du har det så fint i din trädgård! Perfekt med zinkhinken som vattenuppsamlare!

kram på dig! Hoppas du mår bättre i halsen idag!

Lotta

Mia sa...

Tack lotta!! Jag hade inte ont i halsen men det kändes som jag var på väg att bli sjuk, hade lite feber och frös enormt. Om det bara var endagarssjuka eller om det är för all kan yang, varmt te, choklad osv som jag smäller i mig just nu vet jag inte men jag känner mig hursomhelst mycket bättre idag. Men jättetrött!!

kram!

LillaThea sa...

Tack för de vänliga orden mia, de värmer verkligen.

Blir ju riktigt sugen på att påta i trädgården efter att ha läst dagens inlägg, vad smart att använda zinkbalja för vattenuppsamling. Det är ju mkt snyggare än de gamla plasttunnorna ju. Ska försöka hitta en sådan ja med. Den jag har idag är jag inne på att ev ha en näckros i. Jag kommer tillbaka för att läsa mer. Många kramar Ida

Anna sa...

Underbart med egenhändig drivna örter! Å jag längtar också tills det är dags att få börja påta i trädgården! Lavendel är toppen att plantera i kruka. Jag satte lavendel tillsammans med vita rosor förra våren, och de blev jättefina. Och så doftar de så underbart! Smart med zinkbaljan som vattenuppsamlare!
:)Anna

Solkatter & dammråttor sa...

Hej och tack för din goa kommentar på min blogg.Nja...så roligt tycker jag inte att det är att städa, så att jag vill komma hem till dej och göra det....men jag skickar lite energi över nätet nu.....kände du...där kom den =) Nu städar du som bara den i morrn *fniss*

Kramiz

moderncountry sa...

Ja, det kommer til å bli jattamysigt! Men så rart at tulipanen ikke vil blomstre, hmm..den skulle jo blomstret lenge nå.Men det kan kanskje komme av jorda? Jeg vet ikke heller når du satt den i jord, kanskje det har noe å si? Det var både lurt og sparsommelig og fange opp alt regnvann, der gav du meg en god ide. Men sløser jo med alt fra før, og vann har vi kanskje i fremtiden heller ikke nok av. Man tenker liksom ikke på slike ting, man tar de bare for gitt.
Får ikke håpe du blir syk da, krya på deg!! Kram :)

Lantlig charm sa...

Det är klart det är ok=) kram

Mia sa...

lillathea - Så lite så, det är ju sant! Tack, ett tips - vår zinkbalja är från IKEA.. ;-) Så kan man ju lägga flytljus på kvällen när man sitter där och grillar t.ex. i sommar.. kram!

anna - Tack! Ja, lavendel är jag väldigt sugen på speciellt.. Låter superfint tillsammans med rosor!

solkatter & dammråttor - ja, där satt den ;-) kram!

moderncountry - ja, är det inte konstigt med tulpanen? Jag köpte den för kanske en månad sen nu och det har inte hänt nåt, satte den i kruka först inne men hände inget, då satte jag ut den i zinkkrukan den stod i. Och nu satte jag den i marken eftersom jag blev lite trött på den ;-) Har varit i jord bara några dagar nu.. Ja precis, det är ju vatten det också liksom.. kramizz

Mia sa...

lantlig charm - tack!

JULIE K sa...

Så fina bilder från din trædgården. Jag lengtar etter å børja i trædgården, men her har vi fortsatt snø. Ett sånt planteringsbord har jag også så lust på : )

Mia sa...

Tack julie k - usch, låter inte kul med snö nu..