fredag 13 april 2007

Nattsärk

Förr sov man minsann inte i en gammal urtvättad t-shirt inte, man la ner möda, besvär och sykunnighet i något som blev så vackert som detta;


Jag räddade min farfars farmors (om jag inte räknat fel..) ljuvliga nattlinne från att hamna på loppis eller i soporna. Tyckte att det var synd att slänga det när hon suttit och plitat ihop det, till och med broderat sina initialer. Så nu pryder det sin plats på en gammal galge på garderobslängan i sovrummet!

8 kommentarer:

LillaThea sa...

Vad fint nattlinne, tycker det är så sött att hänga upp vackra plagg såsom du gjort. Hehe... jag sover i en ljusrosa pyjamas med gröna grodor i *sexy mama*. Undrar vad den förra generationen skulle anse om det=).
Kramar Ida

Lotten sa...

Underbart nattlinne! Det är ju så fint med gamla monogram, särskilt fint med rött på vitt ;-)

moderncountry sa...

Å så vakkert nattkjole!! Monogrammet var flott! Elsker monogram, men hvem gjør ikke det? :)
Bhuuu...det er Fredag den 13 i dag!! Håper dagen ikke fører med deg noe unormalt! Vinker fra Holland ;)

Stina sa...

Hej! Tack för kommentaren i min blogg! =) Ville såklart genast besöka dig oxå. Och här trivs jag, så jag kommer länka dig. Hoppas det e okej! =) Vilket fint nattlinne. Det är underbart att ha saker som tillhört gamla släktingar. Jag älskar gamla saker. =) Ha en skön fredag. Kram

Hemma på landet sa...

Men du, vilken tur att du hann ta det. Så gammalt och fint. Puss

Mia sa...

Tack lillathea! Hihi, ja, det hade varit skoj att få en reaktion på våra nattkläder ;-) Kram!

lotten - Tack snälla!

moderncountry - Tack!! Ja, usch, än så länge peppar peppar har det gått bra idag men dagen är ju inte slut iofs ;-) Vinkevink!

stina - Tack! Klart jag inte misstycker, bara en ära att du vill länka mig! Ha en mysig helg, kram!

hemma på landet - Ja, visst var det tur! Tack, puss!

Äppelhem sa...

Jag skulle önska att jag hade nåt sånt där kvar efter en släkting! Folk har varit väldigt snabba att kasta bort saker i min släkt tyvärr. :-( Det är inte riktigt samma sak med främmande människors nattlinnen, även om man säkert kan fynda nåt liknande på en loppis eller auktion...

Och du, vår hund skäller så det känns i inälvorna så jag kan tänka mig att det stackars tidningsbudet har ångest för sin runda redan nu. ;-)

Mia sa...

äppelhem, ja precis, synd att det slängs innan man tänker till liksom.. Och som du säger - att köpa nåt på loppis är inte lika kul som att ha nånting som verkligen tillhört familjen..

Hihi, kan inte låta bli att le åt din vovve - vilken vakthund!!