torsdag 5 april 2007

Min sykunnighet = ??

Visste ni att voile är helvetestyg numero 1 att sy i? (Och medan jag ändå nämner det - hur 17 uttalas det? Franskt uttal eller??) Nä, inte jag heller men efter att ha trilskats, muttrat och småsvurit vid symaskinen en lång stund för att sy upp ett par för långa gardinlängder i vardagsrummet så har jag kommit underfund med det! Maken kom ju naturligtvis hem mitt uppe i syröran och hann säga "hej" varpå jag, utan att vända mig om, svarade barskt "prata inte med mig när jag syr!!" Ska väl tilläggas det att jag är för lat för att ta ner längderna från gardinstängerna så jag har flyttat symaskinen till en pall och sitter på en annan pall vid gardinerna. Om det ser komiskt ut? Maken vågar väl inte säga ett knyst just nu om det men jag skulle tro det, dagen till ära hade jag självklart fått på mig ett par svarta byxor så nu har jag miljontals små vävtrådar på mig dessutom. Nåväl, så försvann han och efter en liten stund blev jag fundersam på var han tog vägen då han hade tagit sin tillflykt till toaletten, i och för sig i ett långrandigt ärende men jag blev lite fnissig när det kunde ha tolkats som att han inte vågade vara kvar härute tillsammans med mig. Haha! :-D


För långa! Lyckas till och med få in dem en lång bit in i dammsugarslangen varje städning (och tro inte att jag stänger av maskinen för att få ut den så maken har mycket roligt åt en hustru som står och svär över gardinhelvetet som jag inte får ur slanghelvetet!) så nu tröttnade jag!

Puh! Tagit en paus här nu och skriver detta inlägg. Skulle försöka mig på att sy två små påsar av den stora bit som blev över och bortklippt och om jag inte hade toning i håret så kan jag svära på att jag fick mina första vita hårstrån på kuppen. Om jag ska försöka göra en liknelse så tror jag det är ungefär på samma nivå att sy i voile som att tvätta en katt. Båda två vrider sig och vill inte stanna kvar! Men jag har en gardinlängd kvar och om ni undrar var jag sen tar vägen - om jag inte kommer tillbaka - så är det för att blodådern i pannan brast! ;-)

På återseende!
(Ursäkta mitt ordval i detta inlägg, jag är faktiskt egentligen rätt väluppfostrad så klandra inte mor och far ;-))

16 kommentarer:

Lotta sa...

Fnissss, jag ser dig framför mig, sittandes med symaskinen nästan i fönstret, svärandes över det förbenade tyget!

Säger bara en sak! LYCKA TILL!!

Glad påsk vännen!
Kram Lotta

Mia sa...

Hihi Lotta, ja, precis! Tack vännen, det gick vägen!! Nu är det "bara" att göra likadant i sovrummet då men iofs med bomull/polyestertyg.. *SUCK* ;-)

kram!

Lella sa...

Hahahahahaha! Känner igen mig i varje ord!!!!!!

Anna sa...

Hahaha, så lika vi är. Jag har flyttat min symaskin ut i hallen för att fålla ett draperi vid ytterdörren. Det funkade inte, så jag tog fram textllimmet. Och sen höll min man på att svimma för jag tog dit strykjärnet och strök mot ytterdörren.... :0)
Sen tror man att det är en genväg - när det i själv verket blir en senväg! Men aldrig lär jag mig! Härligt att det finns fler.
Ha en härlig påsk!

Mia sa...

lella - haha!!

anna - hihi, vi är visst lika ja ;-) Ja precis, det blir ju en senväg - men det fattar man ju aldrig ;-) ha en mysig påsk!

Johanna sa...

Ville bara önska en glad påsk!

Signes vind sa...

Tack för den roliga inblicken i ert fejande hemma - kände alltför väl igen mig ;))
Glad påsk önskar Lotta

Mia sa...

Tack detsamma Johanna!

signes vind - hihi :-) Glad påsk! kram!

Vildängel sa...

Oj, ja du då ska jag verkligen inte ge mig in i projekt "synyagardiner ivoiletyg" ;-)
//V

Jenny sa...

HAHAHAHAHA, känner igen mig! Stackare där! Kan tänka mig att det är lite jobbigt just nu *fnissar* Ha en bra dag! Styrkekramar!

Mari sa...

Hahahahaha, du e underbar! Själv kan jag bli så förbannad att jag sitter o biter i tyget efter en stund när de inte blir som jag vill!;) Ingen vågar vara nära mig då, inte ens hundarna!

Glad påsk vännen!

/Mari

Hemma på landet sa...

Tror jag skrattar på mig.:-D

Kan se framför mig. Det där med att dammsuga in gardinen utan att stänga av den,är nog typiskt hos många. Även här. Haha

Puss snuttan! Stina

Josefine sa...

Haha.. det låter ungefär som när jag ska byta gardiner. Jag känner precis igen mig i det du skriver. Fort ska det gå!!! :) Men huvudsaken är ju att det blir bra till slut. Glad påsk gumman! Puss!!

art[e]fact sa...

Ojoj, jag fnissar här där jag sitter, haha... Du berättar så himla roligt coh jag kan verkligen se framför mig hur du sitter och svär over tyget du syr i samtidigt som det sitter fast på gardinstången! haha...

Hemma på landet sa...

Sötnos! :-)

Mia sa...

vildängel - hihi!

jenny - haha, ja, det var kämpigt! ;-) kram!

mari - man tackar ;-)Har faktiskt hänt mig också att jag varit så arg så jag bitit i en kudde.. :-D Glad påsk! kram!

hemma på landet - :-D skönt att jag inte är ensam då ;-) puss!

josefine - hihi, ja precis! :-D Glad påsk vännen, puss!

art[e]fact - hihi!

hemma på landet - :-p