måndag 9 april 2007

En olycka kommer sällan ensam..

Så är det ju bara. Murphys lag ni vet - om alltings jävlighet och kan nåt gå fel så ska det ju självklart göra det. ;-) I alla fall om man som jag - verkar vara född med otur och som min fader säger - är dessutom född (och är fortfarande) pessimistisk! Men tss, pessimistisk är jag ju inte - jag kallar det realism - inte ska man vara positiv i onödan! Då blir man bara besviken ;-)

Ok - för att bevisa då att allt kommer samtidigt;

1. Jag har fått musarm (förmodligen sitter jag fel vid vårt nya databord, ny musmatta utan stöd för handleden och har fått en stor/söt kula som ömmar).

2. Persiennen i vardagsrummets altandörr pajar - och helt mystiskt när maken kollar in den närmare så är den hel - bara en synvilla(!). Men jag får ändå en lektion om hur den ska skötas, tack, visst skyll på mig bara om den går "sönder" igen ;-)

3. Historien om voilegardinerna hänvisar jag till ett tidigare publicerat inlägg. Jag ryser fortfarande bara jag tänker på det ;-)

4. Jag vräker ner (av misstag) en snygg kruka med myrtenträd i - krukan går i två delar men mystiskt nog (ytterligare mystik) så klarar sig myrtenträdet. Fattar inte hur mycket jord det kan vara i en sån där liten kruka. Självklart gör man det också när man är trött och groggy på väg i säng. Jord över hela golvet - och då överdriver jag inte!

5. Jag fyller 30 år i dagarna.. Uuuuuh!

6. Luftkonditioneringen i bilen pajar - och maken konstaterar häpet felkoder som han inte trodde var möjliga.

7. Mer otur med bilen - skrap i taket efter sten på motorväg. Maken som sköter sin ögonsten ömt får nippran.

7. Till min stora sorg är jag tjockare än jag varit någonsin och vantrivs i min kropp (det mest tråkiga av allt).. Hur jag ska ta mig ner i vikt är en gåta men sätter mitt hopp till framtida promenader och nedskärning av godis och kakor. Det måste ta tid har jag lärt mig av en dietist jag pratade med för länge sen - kroppen måste hinna med utan att bli sjuk för att det går för fort. Får skylla på det när det känns som det inte händer nåt.. I födelsedagspresent önskar jag mig därför en starkare karaktär. (Ska väl tillägga att jag läst att äppelcidervinägertabletter ska vara bra men huuuu vilken läbbig doft och vilken size! Här snackar vi biiiig! Riktigt känner den hela vägen ner ;-))

8. Bredbandets hastighet gör mystiska (ännu mer mystik - vad är detta!?) hopp upp och ned. Stundtals värre segt än modemhastighet, naturligtvis bara på "min" dator. Virus? Nejdå, så enkelt är det ju självklart inte..

Ja, listan kan säkert bli ännu längre om jag tänker till men för att inte deppa ihop helt så får jag nog sätta punkt där. Alla goda ting äro ju tre men de onda då? ;-)

17 kommentarer:

Sofie sa...

Vad tråkigt gumman..*kramas* Vad busig du är då! vad kul att han gick på det ;) Hihi! Puss puss!!

Sofie sa...

Vad tråkigt gumman..*kramas* Vad busig du är då! vad kul att han gick på det ;) Hihi! Puss puss!!

LillaThea sa...

Hehe... ja du vissa dagar är det nog menat att man ska stanna i sängen. Du får snart byta namn på din blogg till "Hem och olycka";) Jag kommer oxå att länka till dig, det är så befriande med folk som har humor, och som kan "bjuda" på sig själva. Tycker självklart oxå att du visar upp en massa fint. Kramar Ida

Mari sa...

Hej vännen!

Din blogg e underbar och högst personlig! jag går in hos dig varje dag för o kolla hur du har det! Känner igen mig fullt i Murphy´s lag, vilket gubben min påpekat varje dag sen vi träffades!*s* trodde inte det var någon annan som kände till den o att han lurats med mig! men näh...okey! Får nog be honom om ursäkt när han kommer hem i ettermedda!

Du är bäst Mia!

Kramis/ Mari

For the love of country sa...

Men åh, såna dagar kunde man vara utan. Men hoppas din dag idag blir underbar! Fin blogg har du i varje fall att glädjas åt! :)

majsan45 sa...

MEN LILLA GUMMAN!!!!!!!hur är det fatt Grattis till dina 30år i livet komihåg att livet börjar vid 40 så du har all tid i världen att gå ner i vikt och få karaktär osv. Va lycklig nu kommer våren och allt ljuvligt med den Puss på dig/Majsan....Vi ska kasta våra sorger bakom vår rygg...lalalala

Hemma på landet sa...

Heldrygt, när det blir sådär. Du ska se att det blir ljusare snart. Kram Stina

Lotta sa...

Hej vännen!
Oj vad jag kände igen mig i allt det du skriver om! Här har du en till realist!!! (Jag är dock lite äldre än dig, snart 36 år ung är jag!)

Vad ska vi göra åt oss, det kan man undra?! Vi får väl tro på Majsan som säger att livet börjar vid 40 och tro att det blir bättre för oss då!

Många kramar från pessimisten Lotta

Lella sa...

Det låter som din "kvot" är fylld, nu kan det bara bli bättre. Eller hur?
Kram

Mia sa...

sofie - hihi! Puss!

lillathea - ja, precis, inte klokt.. Haha, ja, jag ska komma ihåg ditt namnförslag, kanske behövs ;-) Tack för länkningen och ditt beröm, det värmer!! kram

marie - hej gumman, tack snälla! Haha, ja, då får du nog be maken om ursäkt där då ;-) Tack vännen! kramizz

for the love of country - Tack detsamma vännen!

Tack för dina goa ord majsan - puss!

hemma på landet - ja, jag hoppas på det.. kram!

lotta - vi får slå våra påsar ihop du å jag - vi realister ;-) kram!

Lella - hoppas verkligen att det är som du säger, att kvoten är fylld nu.. kram!

Hemma på landet sa...

Puss

Cornelias mamma sa...

Tycker mycket om din blogg:-)
Självklart ska jag meddela dig nästa middag :-)
Hoppas du haft en bra påskhelg.
Kram/Frida

Mia sa...

hemma på landet - *smack*

Cornelias mamma - kul att du gillar min blogg, jag gillar din också - kommer kika in där då och då! :-)
Påskhelgen var bra, hoppas ni också hade det fint!
kram

Julia sa...

Men lilla gumman *fniss*, förlåt, kan inte låta bli...men jag känner igen mig...

Du har iallafall en superfin och mysig lägenhet och en underbar man inte sant?

Kram på dig!

Mia sa...

julia - Hihi, ja, men det har du ju rätt i - tack för att du påminde mig! Kram!

Katten Pejst sa...

Jag behöver också komma ut och röra på mig- kanske syns vi under någon promenad;-). Kram

Mia sa...

katten pejst - ja, vi får ta dem ihop lite längre fram, orsaken till varför inte just nu minns du kanske men det vore kul att ses en dag!