tisdag 6 mars 2007

Vinter blir till vår..


Kan inte hjälpa det men jag saknar ändå snön..
Bild: maken

Numera är ju gränserna mellan årstiderna lite mer utsuddade än vad de var förr. Är de inte? Minns i alla fall att jag åkte spark ner till skolbussen när jag var liten men nu äger jag inte ens en - spark alltså. (Måste väl vara en hård bransch? Sparktillverkningen menar jag.) Tänk vad mysigt.. Cykelstället invaderades istället av sparkar.. Jag var så sotis på min klasskompis som blev hämtad med häst och släde vid bussen, kan riktigt se det där framför mig. Men jag vet i och för sig inte om hon blev nedbäddad i fårskinn (eller vad är det för nåt man sitter i??), facklor/marschaller på båda sidor av släden och den det där mysiga plingandet när de kuskar (hehe, jag vet att man inte kuskar med en häst men mitt ordförråd av skritt, galopp osv är tämligen begränsat!) fram genom snön. Jag har kanske sett ett antal för många avsnitt av Astrid Lindgrens underbart filmatiserade böcker.

Jag tycker att det där med vår brukar gå rätt fort, knappt någon alls utan pang bom från slask och kyla (den s.k. Kung Bore) till högsommarvärme mitt i maj ett par dagar och sen vidare infinner sig den där klassiskt kyliga midsommaraftonen då man nästan får klä sig med vantar och mössa för att utstå sillen och nubben som ju naturligtvis ska intagas utomhus. Svensk sommar i ett nötskal, hihi! Apropå det där med snö, nu är det ändå inte mycket kvar av den varan precis, det ligger nån driva här och där men på de flesta ställen är det grönt och det spritter till av krokus och snödroppar. Jag hoppas därför på en riktig vår med krokus, snödroppar, vitsippor och tussilago.. Jag har inte plockat en enda tussilago på många år men tänkte kika i år eftersom vi bor ute på landet nu! Vet ni - jag är lite fånigt stolt över min allra första egna uppkomna gula krokus och min snödroppe som kikar upp lite försiktigt sådär.. I min egen rabatt alltså!


Vita vårtecken. Bilder: Hem och Lycka.

12 kommentarer:

Hemma på landet sa...

Ha...du är ju för go du"- Har du också döende tulpaner?"
Puss på dig min gumma. Fint bor ni. Kram Stina

Lotta sa...

Ser att vi har samma dröm om att våren ska spira nu! Men visst är det väl härligt med årstidsväxlingar ändå?

Ha en bra kväll!
Kram från Lotta

Hemma på landet sa...

Nähä du, min lilla sparv.:-)

Tonje sa...

Jeg savner også våren.akkurat nå regner det masse ute,så jeg smiler fra øre til øre og håper snøen blir borte!

Äppelhem sa...

Nu är det ju absolut dags för vår! Den där bilden du har överst är ju läskig! :-)

Jag tänker så här; om vi inte hade vintern så skulle vi inte uppskatta våren så mycket när den kommer.

Mia sa...

Tack Stina..

lotta - Ja, det är allt härligt! kram

tonje - Ja, usch, här regnar och regnar det dag in och ut nu - var tog solen vägen?

äppelhem - Haha :-D Du har så rätt..

majsan45 sa...

Hej gumman fint ......MEEEEEEEEEn du är utmanad....flåt

Vita sinnen sa...

Du skriver så fint...!

Karin A sa...

Kan hålla med om att det ser lite tomt ut efter snön. Nu är allt bara brunt och trist. Jag vill också ha en riktig vår och den får gärna komma snart! Visst är det härligt när sådan t man planterat själv börjar spira. :)

Sofie sa...

Vilken mysig blogg! Blir alltid så glad när jag "tittar in" Låter härligt med häst och släde, får mig att tänka på julafton hos min farmor och farfar som liten i en liten by som heter Glissjöberg i Härjedalen. Där åkte tomten runt med häst och släde (och dessutom ett får som sprang med på sidan om) i hela byn och delade ut julklappar! Verkligen supermysigt! Massa kramar!

Lella sa...

Hej!
Låter härligt med snödroppar som tittar fram. I min trädgård syns dom inte till än. Har varit inne på din blogg och tycker att den är jättefin. Har själv nyss börjat men är biten :o)
Och fick direkt en utmaning som jag nu skickar vidare till dig, välkommen in på min blogg och titta!

Mia sa...

majsan - Haha :-D Ok, utmaningen är tagen, uppgifterna kommer snart, ska bara fundera lite först.

vita sinnen - Å tack!!

karin a - Ja, snöslask eller nåt sånt där mittemellan är inget vidare!

sofie - Tack snälla för komplimangen!! Å, då vet du vad jag pratar om då - tänk att du fått vara med om det i verkligheten..

lella - Tack! Hihi, då är du numero 2 då som utmanar mig förmodar jag, ska strax gå in och kika!