fredag 9 mars 2007

A och O

Vad betyder det där egentligen? Förvaring är ju A och O säger man men vad betyder det? Någon som vet vad a:et och o:et står för? Nåt på engelska kanske, o för order?

Som nyinflyttad i en 20 kvadrat större lägenhet vill man ju få ordning på torpet så att säga men att det går snabbt kan man ju inte säga. Ivern var stor i början men just nu har jag inte alls nån ork eller lust för att plocka och plocka. Inte kan jag det heller egentligen längre, nåja, lite här och där kanske men vi väntar på vårt beställda vitrinskåp som ska komma runt 20 mars och i samma veva ska vi köpa bokhyllan, också till vardagsrummet. Så i väntan på dessa möbler vill jag inte veva för mycket - det kommer bara bli att man får röra runt i förrådsgrytan mer än en gång i så fall och så skoj är det inte. Jag tror nog att ni skulle häpna - ni som känner mig och min glädje över organisering - över kaoset i förrådet.. Men av risk för att skämma ut mig så får ni INTE se det - inte ännu men möjligtvis längre fram om nån månad eller så - för fint ska det bli även därinne! Har till och med övertalat min man att få egna hyllor till mina handväskor! :-) "Med belysning då också eller?", kommenterade han lite torrt sådär och jag gick på det med hull och hår innan jag fattade att han bara skämtade en aning ironiskt, haha! Jag har dock försvarat mig med att i alla fall att han då (förhoppningsvis) slipper få väskor i huvudet längre, det s.k. handväskskåpet i gamla lägenheten hade den filosofin - "trycka in och snabbt stänga". Så näste person som öppnade luckan fick naturligtvis den sist instoppade väskan i huvudet. (Överskåp.) Min man hävdade att han var nära hjärnblödning varje gång han skulle in i det där skåpet, hihi!


Bild med tillstånd från Ikea.

Beroende sedan på vad vi anser oss behöva mer i förvaring - bokhylla och skåp ska in först och få "bo in sig" så ska vi ha ytterligare en möbel. Det är endast på funderingsstadiet än så länge men jag spånar lite..

Sedan behövs det några hyllor över skrivbordet men naturligtvis var de slut helt och hållet de vi sett ut på IKEA.. Så väggen gapar tom och lådorna på golvet är några stycken men det ska nog fixa sig det också!


Så måste ni titta på min tösabit här till höger som precis nu står med påskliljor i hand, gjorda av Sessan! Lagom till påsk så klart! Tack snälla du - igen!!

18 kommentarer:

majsan45 sa...

Du får nog som du vill gumman hoppas allt väl med dig Kram o trevlig helg/majsan

Tonje sa...

" a och o" betyr/betyder alfa och omega. Eks; en god oppbevaring er det viktigste for ett rydig hjem.
Jeg lager mitt innlegg nå,der svarer jeg deg på utmaningen. Klem

Mimmi sa...

Hej! Vad spännande med ett nytt hem, jag ser fram emot fortsättningen... kram på dig och trevlig helg!

Anna sa...

Ska bli spännande att följa din blogg - ser fram emot fortsättningen!

Både vitrinskåpet och bokyllan är superfina!
Ha en trevlig helg!
:)Anna

Mia sa...

majsan - Hihi, tror du det..? Kram och trevlig helg!

tonje - Å, tack för förklaringen, nu äntligen vet jag! Och nu ska jag kika in på ditt svar :-)

mimmi - Tack snälla! Kram och en trevlig helg!

anna - Tack!! Ha en trevlig helg!

Hemma på landet sa...

Pussgurka!
Alfa och Omega, som står för ...början och slutet.
Kram Stina

JULIE K sa...

Ja det blir spennende å se hur det blir. Jag holder også på med at gjøra om i vårt hus. Jag provar på at gjøra det så funksjonelt som mulig. Endel skåp, hyller måste innhandlas her også, och det mesta blir nog fra Ikea. Roligt at lista ut hur man kan få plass med sina saker : )

Lotten sa...

Spännande att se fortsättningen... skåpen var iallafall jättefina! Möbelgrossen - är det dom som man beställer av via nätet och hämtar nere i hamnen eller?

Ha en bra lördag!

Mia sa...

hemma på landet - Tack snälla!

julie k - Ja, det är kul! Ska kika in hos dig med jämna mellanrum, spännande att se förvandlingen!

lotten - Tack!! Nja, nästan :-D! Man beställer inte på nätet från Möbelgrossen utan man får åka dit, kika och så beställa på plats genom personalen. Sedan får man ett levereringsdatum då man får åka till lagret och hämta ut. Ha en bra lördag själv!

moderncountry sa...

Heisann :) Takk for besøket på siden min ! Ja, du har en fin blogg du og :) Jeg får visst flere og flere besøk fra Sverige, og dere er hjertelig velkommen ! Ha en super helg

Göran W sa...

Hej Mia! Alpha och omega är första och sista bokstaven i grekiska alfabetet. (Så på svenska borde det egentligen heta A och Ö ;) Uttrycket kommer från Uppenbarelseboken i Bibeln, där Jesus säger "Jag är Α och Ω, den förste och den siste, början och slutet."

Mia sa...

Tack själv modern country, ha en trevlig helg!

Ah, tack svåger, din förklaring var nog den bästa om jag får favorisera lite ;-)(Pinsamt, borde ju kunna det iofs iom att jag gick humanistisk linje men jag har nog förträngt det..)

Signe sa...

Tack för kommentaren på min sida! Vilka fina skåp du visar! Känner igen det där med att det ramlar ut saker ur garderoben..hihi :)

Mia sa...

Tack Signe! Hihi, skönt att det inte bara är jag då ;-)

therre sa...

åh, jag vill också ha möbler från möbelgrossen, men bor typ högst upp i landet så :/

Anna Aldegren sa...

Hej på dig!

Oroa dig inte för alla kartonger! Hittade en kvarglöm en i vår klädkammare igår så efter 5,5 månad är då äntligen alla kartonger borta. Själv fick jag Andreas till att i helgen just sätta upp en JÄTTE krok i vår klädkammare för alla mina väskor. Fick faktiskt grejat en hel del i helgen och precis som du säger, det är ju så kul!!! Älskar vårt sovrum nu, speciellt som vi i veckan fick en säng som vi båda får plats i. Underbart var lite nya gardiner och lite städning kan göra för ett rum! Skall nog ta mig en sväng till Åhlens idag och kolla in några snygga korgar jag såg i Hennes, får se om det blir något inköp!

Oj detta blev ett långt inlägg men det var jätte kul att läsa din blogg och se alla härliga bilder.

Stor kram från kusin Anna

Mia sa...

Nämen hej kusse!! Vad skoj att höra ifrån dig, har varit dålig på att lusläsa alla kommentarer så jag har helt missat din.

Skoj att höra om din och Andreas lägenhet, den är säkert superfin! Skrattar gott åt ditt fynd i klädkammarn, skulle inte förvåna mig om det blir så här också ;-)

Hör gärna av dig igen och lämna gärna mailadress så kanske vi hörs nån gång, vi ses väl i vår/sommar kanske?

Kram!

Mia sa...

therre - attans också.. ;-)