tisdag 20 februari 2007

Spöken, andar och onda väsen..

.. de finns väl inte..? Eller? Jag har börjat brottas mot en stark, otäck mörkerrädsla som i och för sig funnits där tidigare också men då i betydligt mindre skala. Har aldrig klarat att sova med öppen dörr till rummet bredvid då jag ser mörkret, otäcka skuggor och fantasin sätter gång i full fart. Där jag varit fram tills idag, hos min mor och far, finns utanför mitt rum en riktigt mörk hall med ytterdörren i ena änden och dörren till pannrummet och tvättstugan i den andra. Utan fönster är just denna hall mörk och fråga mig inte varför men NÅT otäckt med den. Så när jag - naturligtvis - blir nödig mitt i natten, tassar fort, fort till toaletten mitt emot, gör jag det inte med glädje direkt. Häromnatten var min otäckaste upplevelse hittills - fick för mig sittandes på toaletten - att jag hörde ljud ifrån hallen och jag blev så rädd att hjärtat dunkade hårt, hårt i huvudet på mig och jag trodde aldrig jag skulle våga ta mig ut därifrån. Trots att ljuset är tänt hela natten så hjälper det inte och vet inte hur jag ska bli av med det där.

Men - tills jag bearbetar den där otäcka rädslan - så kopplar jag an ämnet mörker till ljus och glädjer mig så länge genom att snart kunna sätta upp vår fina kristallkrona som i dagarna kommer till vår nya lägenhet. Den hänger än så länge på den gamla adressen men kan ni kan se den här till höger. Ni ska längre fram få se den tänd.. Den är så fin..

En annan belysningskälla är den gamla, gamla lampfoten jag ärvt från min farmor och farfar (men fråga mig inte hur gammal den egentligen är). Lampskärmen var så gammal och skör att den hade gått sönder och dröste bara man nuddade den lätt så jag ersatte den med en ny från IKEA.


Den gamla lampfoten på min gamla sekretär och därtill ett gammalt krönt mått med stearinljusförvaring.

3 kommentarer:

Hemma på landet sa...

Hej Mia!
Vad fint du gör det.
Hoppas att du blir av med mörkerrädslan. Kram Stina

majsan45 sa...

Hej gumman inte ska du vara mörkrädd säjer som Alfons Åberg stick stygga spöke för du finns inte.Det fungerar jämt.........;-) kram på dig/Majsan

Mia sa...

Tack snälla ni!